Spiritism si spiritualitate

Ilie Cioara (Autor)

Minunate sunt caile Domnului si infinit de subtile indemnurile Sale - concretizate prin impulsuri intuitive. Absorbit fara vrerea mea intr-un asemenea context - iata cum s-a desfasurat in timp - fenomenul ce m-a adus la aceasta lucrare pe care voi incerca sa o prezint cat mai fidel posibil - pe intelesul si folosul deplin al celor interesati. In urma cu aproximativ doua luni - am terminat lucrarea Murim si inviem in fiecare clipa. Dupa aceasta implinire a urmat o perioada de relaxare; eu insotit de simplitatea trairii cat mai complete a Unimii cu mine insumi (trinitate unitara) - cu semenii - restul existentei si Sublimul Creator. Credeam ca misiunea mea era incheiata prin cele noua carti aparute - una aflata la tipografie in curs de tiparire si ultima in asteptarea unui eventual editor. Dar cum Viata se manifesta ca permanenta surpriza - imi scoate in cale o noua perspectiva insotita in mod pregnant de indemnuri corespunzatoare precis conturate. Iata prima surpriza: In ziua de 25 decembrie 2001 un impuls interior ma indeamna sa pun mana pe pix si - aflat in fata unui caiet - incep sa scriu tot despre eterna Cunoastere de sine

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2003
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
238
ISBN
973-99234-8-8
Cod Bare EAN
5948417150084

Descriere


Minunate sunt caile Domnului si infinit de subtile indemnurile Sale, concretizate prin impulsuri intuitive. Absorbit fara vrerea mea intr-un asemenea context, iata cum s-a desfasurat in timp, fenomenul ce m-a adus la aceasta lucrare pe care voi incerca sa o prezint cat mai fidel posibil, pe intelesul si folosul deplin al celor interesati. In urma cu aproximativ doua luni, am terminat lucrarea "Murim si inviem in fiecare clipa". Dupa aceasta implinire a urmat o perioada de relaxare; eu insotit de simplitatea trairii cat mai complete a Unimii cu mine insumi (trinitate unitara), cu semenii, restul existentei si Sublimul Creator. Credeam ca misiunea mea era incheiata prin cele noua carti aparute, una aflata la tipografie in curs de tiparire si ultima in asteptarea unui eventual editor. Dar cum Viata se manifesta ca permanenta surpriza, imi scoate in cale o noua perspectiva insotita in mod pregnant de indemnuri corespunzatoare precis conturate. Iata prima surpriza: In ziua de 25 decembrie 2001 un impuls interior ma indeamna sa pun mana pe pix si, aflat in fata unui caiet, incep sa scriu tot despre eterna "Cunoastere de sine". Astfel am compus incepand de la acea data un numar de sapte teme exprimate cu ajutorul versului si insotite simultan cu trairea celor asternute pe albul imaculat al filei. Apoi, dupa cateva zile - mai precis in ziua de 4 ianuarie 2002, zi in care m-am nascut in urma cu 86 de ani - apare un alt indemn cu aceleasi caracteristici ca cel anterior. De data asta cu precizarea de a amana pe mai tarziu ceea ce incepusem si sa redau in totalitate activitatea Cercului Antal. Despre acest subiect am facut doar un simplu rezumat cuprins in cartea "O calauza astrala. Ferestre spre Infinit" aparuta in 1994. De-acum, antrenat in noua misiune, voi relua cele sapte dosare care mi-au parvenit la catva timp dupa decesul ing. Vasile Vasiliu (Ica), dosare ce cuprind un numar de 63 sedinte, desfasurate pe parcursul perioadei 1948-1979, cat a durat aceasta scoala de inalta spiritualitate pe fond religios. O ultima precizare: in aparitia acestei lucrari eu nu am avut decat rolul de simplu instrument, oferindu-ma cu toata dragostea, pentru ca toti semenii - fara nici un fel de discriminare - sa afle ca nu exista moarte si ca datoria fiecaruia este aceea de a-si descoperi Natura Divina a propriei fiinte.


Ilie Cioara

La varsta de treizeci si doi de ani, urmarit fiind de catre organele de securitate, am fost nevoit sa traiesc ascuns intr-un pod intunecat vreme de circa doi ani si jumatate. In tot acest timp am cunoscut si practicat fenomenul de dedublare sau decorporalizare. La data respectiva nu posedam nici un fel de informatii asupra unei asemenea posibilitati. Impresionat de ineditul acestui fenomen, declansat spontan, am trecut la practicarea lui prin efort de vointa si concentrare.

Dupa verificarea minutioasa pe plan fizic a veridicitatii descoperirilor facute in afara corpului carnal, am trait o noua surpriza: contactul cu lumea celor decedati. Iata cateva descoperiri din acea lume, devenita pentru mine mult mai reala decat cea legata de factorul somatic. Deplasarea in acea lume - paralela cu lumea fizica - se face in functie de intensitatea dorintei. Iar relatia si comunicarea intre suflete se infaptuieste intr-un singur limbaj, si anume, gandirea. Toate lucrurile pe care ni le dorim: o bijuterie, o haina, o masina, o casa etc., le putem avea, folosindu-ne imaginatia Insa renuntam usor la ele, vazandu-le inutilitatea.

Adresandu-ma unui Dumnezeu impersonal, am cerut sa mi se dezvaluie incarnarile anterioare. La solicitarea mea, mi s-a descoperit un numar de patru incarnari legate de epoci diferite. Nici una din acele incarnari nu semana cu actuala mea infatisare fizica si astrala (dedublata).

In continuare, am avut posibilitatea sa cunosc cu anticipatie: intamplari, fapte si evenimente din aceasta existenta, care s-au petrecut pe parcursul a doi, trei ani cu o exactitate perfecta.

Incurajat de noutatea fenomenelor pe care le traiam in mod direct, am dorit la un moment dat sa-l intalnesc pur si simplu pe Dumnezeu. Pentru mine, la acea data, Creatorul lumii era imaginea oferita de catre religia crestina. M-am nascut si am crescut privind icoana de pe perete, care reprezenta Divinitatea in ipostaza Sfintei Trinitati. Cu toate acestea, de fiecare data m-am adresat unui Dumnezeu nu sub infatisarea unui chip de om, ci, la ceva impersonal. Si, o data desprins de corpul carnal, aflat deci in corp astral, ma adresez cu o ruga fierbinte: "Doamne, vreau sa Te intalnesc. Te rog, ajuta-ma!" Am pornit ca un bolid spre slavile cerului. La scurt interval de timp de la pornire, iata ca un corp s-a desprins de mine, printr-un usor zgomot. Au urmat inca alte doua desprinderi in acelasi mod.

In final, m-am oprit. Eram doar un punct luminos - ca un varf de ac sau un atom. In interior ma aflam eu, ca stare de Pura Constiinta. Nu stiu cat am stat in acea ipostaza, pe care as putea sa o numesc de asemenea stare de multumire atotcuprinzatoare. In mine nu mai era loc de nimic altceva. Apoi, fara vrerea mea, am revenit instantaneu in corpul fizic.

In continuare, intelectul a preluat desfasurarea intregului fenomen si a inceput sa judece dupa propriile calapoade educationale. Dar, dupa o profunda meditatie, am inteles ca Dumnezeu era Lumina existenta in fiecare "punctisor" de pe bolta Imensitatii Universului. Acest experiment mi-a marcat, dupa aceea, intreaga existenta.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000P08
Anul aparitiei
2003
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
238
ISBN
973-99234-8-8

Articole