Pe urmele Absolutului

Ilie Cioara (Autor)

Calea spre aflarea Adevarului Absolut se afla inscrisa in destinul fiecarei forme de existenta din interiorul intregului Univers. Scara evolutiei psiho-somatice cuprinde toate componentele - de la formele de existenta cele mai rudimentare - pana la fiintele cele mai elevate. Omul are in urma sa...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
CONFLUENTE
Anul publicarii
2002
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
160
ISBN
973-9453-52-x
Cod Bare EAN
5948417150053

Descriere

Calea spre aflarea Adevarului Absolut se afla inscrisa in destinul fiecarei forme de existenta din interiorul intregului Univers. Scara evolutiei psiho-somatice cuprinde toate componentele, de la formele de existenta cele mai rudimentare, pana la fiintele cele mai elevate.

Omul are in urma sa milioane de ani de evolutie, prin parcurgerea celor trei regnuri de manifestare a lumii obiective. La inceput a fost piatra, apoi planta, animal si, in sfarsit, aici pe aceasta planeta, ca varf al evolutiei sale, se afla in stadiul de faptura umana. Toate aceste forme de existenta au ca fond una si aceeasi Energie Cosmica, numita si Adevar Absolut sau Dumnezeu. Pentru a inlesni si mai mult intelegerea, o mai putem numi si Viata, adica Viul existent, mai mult sau mai putin sesizabil, in cele trei regnuri de care aminteam anterior.

Viata, sau Viul existent peste tot si in toate cate exista, se afla in aceeasi masura si in piatra, la fel cum se afla si in noi oamenii. Aceasta Energie Universala si Perfectiune Absoluta, datorita existentei Sale ca fundament a toate cate fiinteaza, este cea care face sa functioneze totul.

Ceea ce ne deosebeste pe noi oamenii de toate celelalte forme existentiale, este doar aparenta - forma exterioara, prin natura ei de o diversitate infinita.

Acel "Atom de existenta divina" - existent in fiecare ins in parte - ne uneste nu numai cu semenii nostri, ci si cu toate formele de manifestare obiectiva aflate in intregul Univers. Acea "Particula spirituala" din piatra va ajunge si Ea, candva, prin procesul indelungat al evolutiei, intr-un corp omenesc.

Trecerea de la o existenta la alta sau de la un regn inferior la altul superior, nu poate avea loc decat prin suferinta si moarte. Se moare intr-o forma si se inviaza intr-o alta forma superioara de functionare.

Nicaieri in necuprinsul Univers nu exista forme statice. Totul se afla intr-o permanenta miscare si constanta evolutie. Creatia divina nu a incetat niciodata. Imperfectiunea este in mod continuu impulsionata spre desavarsire de catre "Scanteia divina", comuna tuturor formelor existentiale de manifestare, deopotriva vizibile si invizibile.


Ilie Cioara

La varsta de treizeci si doi de ani, urmarit fiind de catre organele de securitate, am fost nevoit sa traiesc ascuns intr-un pod intunecat vreme de circa doi ani si jumatate. In tot acest timp am cunoscut si practicat fenomenul de dedublare sau decorporalizare. La data respectiva nu posedam nici un fel de informatii asupra unei asemenea posibilitati. Impresionat de ineditul acestui fenomen, declansat spontan, am trecut la practicarea lui prin efort de vointa si concentrare.

Dupa verificarea minutioasa pe plan fizic a veridicitatii descoperirilor facute in afara corpului carnal, am trait o noua surpriza: contactul cu lumea celor decedati. Iata cateva descoperiri din acea lume, devenita pentru mine mult mai reala decat cea legata de factorul somatic. Deplasarea in acea lume - paralela cu lumea fizica - se face in functie de intensitatea dorintei. Iar relatia si comunicarea intre suflete se infaptuieste intr-un singur limbaj, si anume, gandirea. Toate lucrurile pe care ni le dorim: o bijuterie, o haina, o masina, o casa etc., le putem avea, folosindu-ne imaginatia Insa renuntam usor la ele, vazandu-le inutilitatea.

Adresandu-ma unui Dumnezeu impersonal, am cerut sa mi se dezvaluie incarnarile anterioare. La solicitarea mea, mi s-a descoperit un numar de patru incarnari legate de epoci diferite. Nici una din acele incarnari nu semana cu actuala mea infatisare fizica si astrala (dedublata).

In continuare, am avut posibilitatea sa cunosc cu anticipatie: intamplari, fapte si evenimente din aceasta existenta, care s-au petrecut pe parcursul a doi, trei ani cu o exactitate perfecta.

Incurajat de noutatea fenomenelor pe care le traiam in mod direct, am dorit la un moment dat sa-l intalnesc pur si simplu pe Dumnezeu. Pentru mine, la acea data, Creatorul lumii era imaginea oferita de catre religia crestina. M-am nascut si am crescut privind icoana de pe perete, care reprezenta Divinitatea in ipostaza Sfintei Trinitati. Cu toate acestea, de fiecare data m-am adresat unui Dumnezeu nu sub infatisarea unui chip de om, ci, la ceva impersonal. Si, o data desprins de corpul carnal, aflat deci in corp astral, ma adresez cu o ruga fierbinte: "Doamne, vreau sa Te intalnesc. Te rog, ajuta-ma!" Am pornit ca un bolid spre slavile cerului. La scurt interval de timp de la pornire, iata ca un corp s-a desprins de mine, printr-un usor zgomot. Au urmat inca alte doua desprinderi in acelasi mod.

In final, m-am oprit. Eram doar un punct luminos - ca un varf de ac sau un atom. In interior ma aflam eu, ca stare de Pura Constiinta. Nu stiu cat am stat in acea ipostaza, pe care as putea sa o numesc de asemenea stare de multumire atotcuprinzatoare. In mine nu mai era loc de nimic altceva. Apoi, fara vrerea mea, am revenit instantaneu in corpul fizic.

In continuare, intelectul a preluat desfasurarea intregului fenomen si a inceput sa judece dupa propriile calapoade educationale. Dar, dupa o profunda meditatie, am inteles ca Dumnezeu era Lumina existenta in fiecare "punctisor" de pe bolta Imensitatii Universului. Acest experiment mi-a marcat, dupa aceea, intreaga existenta.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000P05
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
973-9453-52-x

Articole