Nastere fara violenta

Saltul intre lumi - la inceput de drum - cand vulnerabili si plini de forta vietii - trecem cu totii prin cea mai teribila incercare. Nasterea ! Nasterea cu tot ceea ce inseamna aceasta: bucurie - durere - teama - incredere - ingrijorare - speranta - toate amestecate intr-un tumult de emotii...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
TERAPIA
Anul publicarii
2009
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
144
ISBN
978-973-111-104-9
Cod Bare EAN
5948417220077

Descriere

Saltul intre lumi, la inceput de drum, cand vulnerabili si plini de forta vietii, trecem cu totii prin cea mai teribila incercare.

Nasterea ! Nasterea cu tot ceea ce inseamna aceasta: bucurie, durere, teama, incredere, ingrijorare, speranta, toate amestecate intr-un tumult de emotii puternice, traite atat de bebelus, de mama si tata, cat si de asistenta......

Dar nasterea incepe mult inaintea travaliului. Este un complex de imprejurari care, desi se desfasoara dupa o succesiune de etape "obligatorii", poate prezenta o multitudine de variatii care constituie asa numita "matrice de incarnare". Am putea cuantifica aceste micro-evenimente pentru a intrezari misiunea de viata.

Poate tocmai de aceea Frederik Leboyer, autorul eseului Nastere fara violenta, este primul medic care a stabilit o maniera diferita de a acompania nasterea menita sa evite orice posibil traumatism.

Desigur, Dr. Leboyer a inteles importanta respectarii copilului care vine pe lume ca o persoana in adevaratul sens al cuvantului, importanta respectarii perceptiilor, a emotiilor, a fricii, a sensibilitatii acestuia, importanta respectului absolut al momentului.

Daca saltul intre lumi este insotit de atentie, respect si iubire, atunci se urseste un destin fericit: destinul omului liber si increzator in viata si-n propriile forte !

Nastere fara violenta este o prezentare plina de gingasie, de poezie si entuziasm a celui care a inteles cu multa vreme in urma ca rolul medicului este cu mult mai amplu decat simplul act medical, cu atat mai mult cu cat este vorba nu de boala, ci de viata, de a lasa sa curga viata !

Este o carte din care razbate elanul pionierului si abnegatia unui spirit care, intelegand profunzimile nasterii, s-a transformat mai intai pe el insusi pentru a transforma apoi si actul obstetrical intr-unul de constiinta si iubire.

Am citit si tradus cu pasiune aceasta carte al carei mesaj il traiesc din interior, mai intai prin constientizarea propriei mele nasteri, apoi ca mama, si nu in ultimul rand, in cabinet, cand explorez alaturi de cautatorii-detectivi, clientii mei, pentru a descifra scenariul de nastere si a elibera blocajele asociate ascunse-n corp si in subconstient.

Amalia Rosu Laurentiu

Practiciana in Respiratie Constienta si Decodaj Emotional (Rebirth)

*

Nastere fara violenta este prima carte care exprima ceea ce mamele au stiut dintotdeauna: nou-nascutii sunt fiinte umane complete cu capacitatea de a experimenta o intreaga gama de emotii. Ea revolutioneaza modul in care percepem procesul nasterii, indemnandu-ne sa consideram acest act din punctul de vedere al copilului. Nastere fara violenta este o opera de arta si Frederick Leboyer este artistul din acest secol care va avea cea mai mare influenta asupra sanatatii si modului de viata ale generatiilor viitoare.

Michael Odent, M.D., autorul cartii Birth Reborn

*

Uimitor... Nastere fara violenta ne ofera o experienta puternica, deopotriva vizuala si verbala ; proza ei poetica plina de imagini ne duce cu gandul la un vis frumos... Impactul cartii este puternic, chemarea ei ne invita la reflectie.

The Boston Globe


Frederick Leboyer

Medicul francez Frederick Leboyer s-a nascut la Paris, la 1 noiembrie 1918. Si-a facut studiile la Paris: bacalaureat in filozofie, dupa care au urmat studii de medicina. Ulterior devine sef de clinica chirurgicala si sef de clinica obstetricala la Facultatea de medicina din Paris. Incepand cu anul 1955 exerseaza in clinica sa privata.

Dupa ani de practica, Doctorul Leboyer ajunge la concluzia ca in maternitati este important sa se stabileasca o serie de conditii care, aplicate in timpul nasterii,  sa fereasca noul-nascut de orice traumatism inutil.

Nasterea blanda asa cum a initiat-o medicul francez este cunoscuta astazi in lumea intreaga sub numele de metoda Leboyer. In 1975, dupa aparitia cartii Nastere fara violenta, dr. Leboyer inceteaza sa mai exerseze chirurgia, si mai ales chirurgia obstetrica - intelegand ca nasterea "apartine femeilor" si ca ginecologii-obstetricieni au tendinta sa "fure femeii nasterea" sub  pretextul ca este "ceva periculos" si ca ei sunt capabili sa dea nastere in locul femeii, ba chiar mai bine decat ea- si se consacra scrisului, fotografiei si scurt metrajului.

Cautarile sale il determina sa practice indelung Hatha Yoga, Artele martiale, meditatia, Zazen-ul, si in sfarsit, recitarea sacra impreuna cu cantul liturgic care se invata in India de Sud. Astazi, Frederick Leboyer traieste in Elvetia.

Carti publicate: Pentru o nastere fara violenta (1975); Shantala - Arta traditionala a masajului copiilor (1976); Aceasta lumina de unde vine copilul (1979); Sacrul nasterii (1982); Arta respiratiei (1982).

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000W07
Anul aparitiei
2009
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
144
ISBN
978-973-111-104-9
Traducator
Amalia Rosu Laurentiu

Articole