15%
Lenny Ravich

Terapia prin ras - Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare

Categorii: Rutine pentru o stare de bine , Sanatate si imunitate , Sanatate si longevitate , titluri Herald

In domeniul psihologiei rasul este de mult timp recunoscut pentru calitatile sale benefice. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca simtul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor sa functioneze la capacitate maxima. In timpul unei portii copioase de ras - organismul inhaleaza mai mult oxigen - face muschii sa se contracte - activeaza organele interne - hipotalamusul - glanda pituitara si glanda suprarenala. Drept urmare - secretia de endorfine va creste.

Stoc limitat
Terapia prin ras - Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare
In domeniul psihologiei rasul este de mult timp recunoscut pentru calitatile sal...
23,37 RON 27,50 RON
(-15%)
23,37 RON 27,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

In domeniul psihologiei rasul este de mult timp recunoscut pentru calitatile sale benefice. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca simtul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor sa functioneze la capacitate maxima. In timpul unei portii copioase de ras, organismul inhaleaza mai mult oxigen, face muschii sa se contracte, activeaza organele interne, hipotalamusul, glanda pituitara si glanda suprarenala. Drept urmare, secretia de endorfine va creste.

Umorul sporeste creativitatea si este unul dintre instrumentele-cheie folosite pentru combaterea stresului. Rasul poate fi folosit cu succes la scoala, la locul de munca, in terapie si consiliere, precum si in medicina, ca adjuvant in procesul de vindecare. Rasul imbunatateste respectul de sine, sporeste interactiunea sociala si, in general, face viata mult mai placuta.

Lenny Ravich este unul dintre sustinatorii terapiei prin ras, cartea sa fiind o oglinda vie a optimismului. Terapia prin ras s-a vandut in peste 50 000 de exemplare, fiind un bestseller in Israel. La 1 iulie 2001 a castigat premiul "The Israeli Book Award's Platinum Plaque."

*

„Sfatul meu pentru toata lumea este sa gaseasca umor si buna-dispozitie in fiecare zi. Nu incetam sa mai radem pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca am incetat sa mai radem. Asa ca haideti sa avem visuri. Cand ne pierdem visurile, murim. Asa ca multi oameni se plimba in jur ca mortii si nici macar nu stiu asta. Imbatranirea este obligatorie. Sa cresti insa este optional. Nu este niciodata prea tarziu sa fim tot ceea ce ne este cu putinta sa fim.

Traieste‑ti viata, dragul meu cititor, dar nu te atasa de ea. E un dar temporar. Alege dragostea in locul fricii. Opusul dragostei nu este ura. Este frica. Priveste lumea cu iubire, rasete, umor si optimism - si toate ti se vor intoarce din abundenta...

Incurajez pe fiecare sa‑si urmeze inima. Daca facem ceva fara inima, nu merita facut. Trebuie sa facem ceea ce iubim cu adevarat."

Lenny Ravich

CUPRINS

Cuvant inainte 5

Introducere 9

Capitolul I: A te juca cu suferinta 12

Capitolul II: Lupta cu taurul de-a lungul vietii 21

Capitolul III: A te juca cu absurdul 30

Capitolul IV: A rade cu trecutul 45

Capitolul V: A te juca cu rusinea 63

Capitolul VI: Rasul spiritual 78

Capitolul VII: Rasul emotional 95

Capitolul VIII: Rasul sanatos 111

Capitolul IX: Umorul si batranetea 121

Capitolul X: Educatia si absurdul 140

Capitolul XI: Nu plec pana nu primesc o imbratisare 170

Capitolul XII: Optimism nesfarsit 204

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia