Terapia prin ras

Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare

Lenny Ravich (Autor)

In domeniul psihologiei rasul este de mult timp recunoscut pentru calitatile sale benefice. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca simtul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor sa functioneze la capacitate maxima. In timpul unei portii copioase de ras - organismul inhaleaza mai mult oxigen - face muschii sa se contracte - activeaza organele interne - hipotalamusul - glanda pituitara si glanda suprarenala. Drept urmare - secretia de endorfine va creste.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Terapia prin ras - Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare
Colectia
TERAPIA
Anul publicarii
2017
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
208
ISBN
978-973-111-665-5
Cod Bare EAN
5948417220435

Descriere

In domeniul psihologiei rasul este de mult timp recunoscut pentru calitatile sale benefice. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca simtul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor sa functioneze la capacitate maxima. In timpul unei portii copioase de ras, organismul inhaleaza mai mult oxigen, face muschii sa se contracte, activeaza organele interne, hipotalamusul, glanda pituitara si glanda suprarenala. Drept urmare, secretia de endorfine va creste.

Umorul sporeste creativitatea si este unul dintre instrumentele-cheie folosite pentru combaterea stresului. Rasul poate fi folosit cu succes la scoala, la locul de munca, in terapie si consiliere, precum si in medicina, ca adjuvant in procesul de vindecare. Rasul imbunatateste respectul de sine, sporeste interactiunea sociala si, in general, face viata mult mai placuta.

Lenny Ravich este unul dintre sustinatorii terapiei prin ras, cartea sa fiind o oglinda vie a optimismului. Terapia prin ras s-a vandut in peste 50 000 de exemplare, fiind un bestseller in Israel. La 1 iulie 2001 a castigat premiul "The Israeli Book Award's Platinum Plaque."

*

„Sfatul meu pentru toata lumea este sa gaseasca umor si buna-dispozitie in fiecare zi. Nu incetam sa mai radem pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca am incetat sa mai radem. Asa ca haideti sa avem visuri. Cand ne pierdem visurile, murim. Asa ca multi oameni se plimba in jur ca mortii si nici macar nu stiu asta. Imbatranirea este obligatorie. Sa cresti insa este optional. Nu este niciodata prea tarziu sa fim tot ceea ce ne este cu putinta sa fim.

Traieste‑ti viata, dragul meu cititor, dar nu te atasa de ea. E un dar temporar. Alege dragostea in locul fricii. Opusul dragostei nu este ura. Este frica. Priveste lumea cu iubire, rasete, umor si optimism - si toate ti se vor intoarce din abundenta...

Incurajez pe fiecare sa‑si urmeze inima. Daca facem ceva fara inima, nu merita facut. Trebuie sa facem ceea ce iubim cu adevarat."

Lenny Ravich

CUPRINS

Cuvant inainte 5

Introducere 9

Capitolul I: A te juca cu suferinta 12

Capitolul II: Lupta cu taurul de-a lungul vietii 21

Capitolul III: A te juca cu absurdul 30

Capitolul IV: A rade cu trecutul 45

Capitolul V: A te juca cu rusinea 63

Capitolul VI: Rasul spiritual 78

Capitolul VII: Rasul emotional 95

Capitolul VIII: Rasul sanatos 111

Capitolul IX: Umorul si batranetea 121

Capitolul X: Educatia si absurdul 140

Capitolul XI: Nu plec pana nu primesc o imbratisare 170

Capitolul XII: Optimism nesfarsit 204


Lenny Ravich

„Ce m-a atras initial la Gestalt terapie a fost deschiderea sa fata de creativitate si experimentare. Atitudinea experientiala in grupurile de Gestalt implica spontaneitate, intuitie si creativitate. Umor inseamna a inventa", afirma Lenny Ravich. El a inceput sa lucreze cu grupuri de Gestalt, in coterapie, din 1987, cand, alaturi de colegul sau, a observat relatia dintre ras si vindecare, prin comparatie cu atitudinea opusa, in care persoanele se lasau dominate de suferinta, frica, tristete si anxietate. Au decis impreuna sa aprofundeze experimentul si, in acest scop, au initiat un nou workshop, axat pe umor, constientizare (awareness) si teoria paradoxala a schimbarii - Gestalt Laughter and Humour Workshop -, pe parcursul caruia au observat ca, integrand in procesul terapeutic umorul si jocul, transformarile apareau mai repede si la un nivel mai profund.

„Am aflat ca atunci cand umorul insoteste procesul de constientizare, contrariile se reconciliaza si paradoxurile se rezolva. Orice poate fi orice altceva. Viata este ambele, nu ori una, ori alta. Totul este intr-o stare de flux si proces."

In prezent, Lenny Ravich este directorul Institutului de Gestalt Terapie din Tel Aviv si sustine in intreaga lume workshopuri, seminarii si conferinte pe subiecte ca „Rasul este cea mai buna terapie", „Inteligenta umoristica pentru un management mai bun" sau „Umor si stima de sine pentru performante de varf", iar cartea Endless Optimism (Terapia prin ras. Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare) a devenit bestseller, inregistrand vanzari de peste 50 000 de exemplare intr-un singur an.  

Carmen Beyer

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000W043
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Optimismul fara margini
Titlul original
ENDLESS OPTIMISM
Teme de interes
Rutine pentru o stare de bine, Sanatate si imunitate, Sanatate si longevitate, titluri Herald
SKU editii anterioare
000W10
ISBN editii anterioare
978-973-111-160-5
Limba
Romana
Nr. pagini
208
ISBN
978-973-111-665-5
Cod bara editii anterioare
5948417220107
Traducator
Ana Sarghiuta

Articole