15%

Principiile homeopatiei asa cum au fost enuntate de Hahnemann

verificate de-a lungul unui secol de practica medicala

Principiile homeopatiei prezinta, intr-o forma esentializata si simplificata, principalele idei ale lui Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, astfel incat sa poata fi intelese cu usurinta si de cei neinitiati. Desi, astazi, homeopatia nu mai este receptata cu atata neincredere ca la inceputurile ei, nevoia de a risipi prejudecatile este inca prezenta in spatiul reflectiei si practicii medicale iar cartea lui Boericke indeplineste cu succes functia de clarificare a principiilor pe care s-a fundamentat acest domeniu curativ. Idealul cel mai inalt de vindecare al medicului, dupa cum spune Hahnemann in Organonul Medicinei, este restabilirea rapida, blanda si permanenta a sanatatii sau indepartarea si anihilarea bolii in totalitatea ei in modul cel mai rapid, cel mai sigur, cel mai putin daunator si pe baza principiilor usor de inteles, adica facand cea mai mica cheltuiala de timp, bani, vitalitate si suferinta. Terapia homeopatica [therapeuein, a ingriji] include tot ceea ce se refera la stiinta si arta vindecarii, toti agentii si remediile care pot fi de folos in acest scop: dieta, climatul, imbracamintea, baia, ingrijirea bolnavilor, aplicarea caldurii, frigului, si folosirea electricitatii de catre medic pentru restabilirea sanatatii, atunci cand este posibil, sau pentru ameliorarea starilor extreme sau a bolilor incurabile ori pentru prevenirea dezvoltarii lor.

Disponibil in stoc
Principiile homeopatiei asa cum au fost enuntate de Hahnemann
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
TERAPIA
Anul publicarii
2020
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
192
ISBN
978-973-111-801-7
Cod Bare EAN
5948417220466

Descriere

Principiile homeopatiei prezinta, intr-o forma esentializata si simplificata, principalele idei ale lui Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, astfel incat sa poata fi intelese cu usurinta si de cei neinitiati. Desi, astazi, homeopatia nu mai este receptata cu atata neincredere ca la inceputurile ei, nevoia de a risipi prejudecatile este inca prezenta in spatiul reflectiei si practicii medicale iar cartea lui Boericke indeplineste cu succes functia de clarificare a principiilor pe care s-a fundamentat acest domeniu curativ.

Idealul cel mai inalt de vindecare al medicului, dupa cum spune Hahnemann in Organonul Medicinei, este restabilirea rapida, blanda si permanenta a sanatatii sau indepartarea si anihilarea bolii in totalitatea ei in modul cel mai rapid, cel mai sigur, cel mai putin daunator si pe baza principiilor usor de inteles, adica facand cea mai mica cheltuiala de timp, bani, vitalitate si suferinta.

Terapia homeopatica [therapeuein, a ingriji] include tot ceea ce se refera la stiinta si arta vindecarii, toti agentii si remediile care pot fi de folos in acest scop: dieta, climatul, imbracamintea, baia, ingrijirea bolnavilor, aplicarea caldurii, frigului, si folosirea electricitatii de catre medic pentru restabilirea sanatatii, atunci cand este posibil, sau pentru ameliorarea starilor extreme sau a bolilor incurabile ori pentru prevenirea dezvoltarii lor.


„Homeopatia [de la cuvintele grecesti homoios si pathos, care inseamna «afectiuni similare»] este metoda terapeutica ce aplica principiul potrivit caruia orice medicament care este capabil sa produca simptome de boala intr-un om sanatos va indeparta simptomele similare si va vindeca astfel boala.”


„Medicul homeopat trebuie sa se ocupe de doua seturi de fenomene in tratarea bolii: pe de-o parte, pacientul, care are o anumita suita de simptome patologice; pe de alta parte, simptome similare despre care se cunoaste ca sunt produse in stare de sanatate de unele remedii. Cu cat este mai stransa aceasta corespondenta in ce priveste trasaturile sale esentiale, cu atat mai sigura si rapida este vindecarea pe principiul ca doua forte asemanatoare si similare se pot neutraliza una pe cealalta.”

W. Boericke

Cuprins

Prefata 9

Capitolul I
Domeniul terapeutic 11
Capitolul II
Principiile farmacologiei 25
Capitolul III
Evolutia materiei medica homeopate 35
Capitolul IV
Proving-ul remediilor 45
Capitolul V
Interpretarea patogeneziei remediului 53
Capitolul VI
Relatiile intre diverse remedii 61
Capitolul VII
Aplicarea homeopatiei 65
Capitolul VIII
Similum 81
Capitolul IX
A doua prescriptie 85
Capitolul X
Nosologia lui Hahnemann 93
Capitolul XI
Posologie 111
Capitolul XII
Prepararea medicamentelor homeopatice 121
Capitolul XIII
Filosofia lui Hahnemann 131
Anexe 141
Un catehism al Organonului lui Samuel Hahnemann 143
Un catehism al lucrarii lui Hahnemann despre bolile cronice 169


William Boericke

William Boericke (1849–1929) devine recunoscut ca medic homeopat clinician, scriitor de specialitate, profesor universitar si cercetator dupa aparitia mai multor carti de care s-a ingrijit, printre care si Principiile homeopatiei (1896). A fost co-fondator al Pacific Homeopathic Medical College si al Hahnemann Hospital, absolvent si profesor al scolii medicale de homeopatie Hahnemann Medical College, integrata mai tarziu in programele medicale oferite de University of California, San Francisco. La sfarsitul secolului al XIX-lea, firma care ii purta numele devenise cel mai mare producator de remedii homeopatice din Statele Unite iar aproape in orice oras exista un spital cu profil homeopatic. Boericke a contribuit substantial la aceasta revolutie medicala a vremii.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000W046
Anul aparitiei
2020
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
William Boericke, M. D. - A compend of the PRINCIPLES OF HOMEOPATHY as taught by Hahnemann, and verified by a century of clinical application
Teme de interes
Rutine pentru o stare de bine, Sanatate si imunitate, titluri Herald
SKU editii anterioare
000W05
ISBN editii anterioare
978-973-111-087-5
Limba
Romana
Nr. pagini
192
ISBN
978-973-111-801-7
Cod bara editii anterioare
5948417220053
Traducator
Monica Medeleanu

Articole