Terapia prin flori

Edward Bach (Autor)

Terapia originala cu remedii florale Bach se bazeaza pe descoperirile medicului si filozofului englez Edward Bach care - inspirat fiind - intr-un moment dificil al vietii sale - intelege legatura intre corpul si spiritul uman.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
TERAPIA
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-526-9
Cod Bare EAN
5948417220411

Descriere

(ELIBEREAZA-TE PE TINE INSUTI * VINDECA-TE SINGUR * CEI 12 VINDECATORI SI ALTE REMEDII)

Terapia originala cu remedii florale Bach se bazeaza pe descoperirile medicului si filozofului englez Edward Bach care, inspirat fiind, intr-un moment dificil al vietii sale, intelege legatura intre corpul si spiritul uman.

a) Conceptul care sta la baza remediilor florale Bach

Dr. Bach pleaca de la premiza ca toate bolile care afecteaza organismul uman au ca origine dezechilibre sufletesti si /sau spirituale. Aceste dezechilibre din plan subtil-energetic provin, dupa el, de la felul eronat al omului modern de a vedea si intelege lucrurile si evenimentele care-l inconjoara, ceea ce aduce cu sine tot felul de stari si comportamente negative: culpabilitate, autodistrugere, invalidare, absenta perspectivelor, neincredere in viitor.

Dr. Bach a identificat si studiat treizeci si opt de stari sufletesti susceptibile sa genereze dezechilibre mai mult sau mai putin grave fiintei umane, cu consecinte asupra starii de sanatate. Este interesant de observat faptul ca acestea se regasesc in egala masura la toate popoarele globului (cu mici diferente), fara deosebire de cultura, religie sau altele. S-ar putea spune ca Edward Bach a identificat acele trasaturi apartinand constiintei umane colective.

Aceste abateri de la starea de armonie (virusi subtili) cu efecte distructive la nivel energetic blocheaza accesul intuitiv la "ghidul interior", slabesc sistemul imunitar si, actionand succesiv pe toate planurile, fac posibila aparitia bolilor de tot felul: psihice sau fizice sau impiedica vindecarea bolilor deja existente.

Terapia avand la baza remediile florale Bach isi propune sa restabileasca echilibrul psihic al subiectului, eliminandu-i gandurile inconstiente negative distructive pentru fiinta sa.

Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamica punand in actiune fortele de autovindecare pe care fiinta umana le poseda in mod nativ prin reconectare la "ghidul interior" care stie si poate sa actioneze pentru armonizarea si echilibrarea globala.

b) Cele 38 de esente florale ale Dr. Edward Bach

Este vorba despre flori sau arbori care cresc in salbaticie iar modul de preparare este asemanator cu cel al produselor homeopatice de dilutie inalta.

Dr. Edward Bach nu alege plantele pe criterii nutritionale si nu este vorba de plante medicinale in sensul obisnuit. Mai mult, acestea nu contin nici substante nocive. In ceea ce priveste efectele lor secundare, ca si in cazul produselor homeopatice, cum nu se poate vorbi de substante active (ca la medicamentele alopatice), nu se poate vorbi nici de o actiune directa pe corpul fizic, deci nici de efecte nedorite nu poate fi vorba. Remediile florale actioneaza numai asupra corpului emotional. Prin urmare, aceste produse pot fi asociate sau nu cu alte tratamente, alopatice, homeopatice sau de orice alt fel.

c) Aplicatiile remediilor florale Bach

* In dezvoltarea personala : pentru aceia care doresc o largire a campului constiintei, slefuirea caracterului si eliminarea gandurilor inconstiente negative care sunt responsabile de intreruperea legaturii cu "ghidul interior" .

* In perioade de stres major sau crize existentiale: cauzele pot fi diverse, de la soc emotional (somaj, accidente, doliu), la stresul zilnic, cumulativ, resimtit de omul modern care traieste excesiv de mult timp in zumzetul citadin, rupt de Natura si, nu in ultimul rand, schimbarile majore care, prin tenta de nou si, deci, necunoscut, trezesc teama prin pierderea reperelor, etc.

* Boli grave, cronice: completand in mod fericit medicatia alopatica, homeopatica sau de orice alta natura, remediile florale actioneaza la nivel emotional ajutand persoana sa-si depaseasca temerile si sa colaboreze activ prin indepartarea acelor ganduri inconstiente care impiedica conectarea resurselor proprii de vindecare.

Amalia Rosu Laurentiu

Practiciana in respiratie constienta si decodaj emotional (Rebirth)

Consiliera in Esente florale Bach

CUPRINS

Cuvant inainte 5

Dr. Edward Bach si remediile sale florale 7

ELIBEREAZA-TE PE TINE INSUTI 13

VINDECA-TE SINGUR 63

CEI 12 VINDECATORI SI ALTE REMEDII 131

Introducere 133

Remediile si indicatiile lor 137

Metode de dozaj 153

Metode de preparare 154

I. Metoda luminii soarelui 154

II. Metoda fierberii 155

Lista celor 38 de remedii cu denumirile lor botanice 157


Edward Bach

Dr. Edward Bach (M.B., B.S., M.R.C.S., L.R.C.P., D.P.H.)

Edward Bach (1886-1936)s-a nascut la Birmingham, a studiat la University College Hospital din Londra, obtinand diploma in medicina la Cambridge. Inainte de a trece la terapiile alternative, a dobandit o uriasa experienta medicala in timpul Primului Razboi Mondial ca medic de front. In 1930, la varsta de 43 de ani a inceput sa puna la punct o noua tehnica de vindecare. A petrecut foarte mult timp studiind plantele si florile si pregatind noi remedii florale.

Metoda terapeutica conceputa de genialul medic englez avea sa revolutioneze intreaga abordare a bolilor iar bazele impuse de acesta au deschis calea medicinii viitorului. Chiar si astazi putem considera ca aceasta abordare este putin utilizata in lumea medicala oficiala si considerata ca o terapie alternativa mai curand decat facand parte pe picior de egalitate din arsenalul medical propriu-zis.

Cu extractele sale din flori, echivaland mai mult sau mai putin cu produsele homeopatice, Dr. Bach urmarea un obiectiv capital, si anume preventia bolilor organice cu ajutorul unei ingrijiri in amonte, si anume in planul subtil, energetic, al fiintei umane.

Era important pentru Edward Bach sa elibereze omul de frica de boala si sa puna la punct un sistem de preventie simplu, adica fara interventia obligatorie a medicului, dar care sa poata fi stabilit cu usurinta si fara riscuri de catre oricine.  El avea credinta ca va veni vremea cand remediile florale vor fi la indemana si se vor putea gasi in orice farmacie.

Aceasta convingere nu era chiar utopica, remediile florale Bach sunt astazi cunoscute si utilizate in lumea intreaga. Succesul remediilor florale este explicabil datorita extraordinarei lor eficacitati dar si datorita conceptului filozofic asociat care constituie un ghid in planul valorilor umane.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000W41
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
FREE THYSELF, HEAL THYSELF, THE TWELVE HEALERS
SKU editii anterioare
000W04, 000W18
ISBN editii anterioare
978-973-111-067-7, 978-973-111-233-6
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-526-9
Cod bara editii anterioare
5948417220046, 5948417220183
Traducator
Monica Medeleanu

Articole