15%

Parintii si tehnologia digitala

Cum sa cresti generatia conectata

John Coleman (Autor), Suzie Hayman (Autor)

Parintii si tehnologia digitala este o lectura esentiala pentru toti parintii si educatorii - precum si pentru cei care se ocupa - prin profesia lor - de copii si adolescenti si doresc sa obtina tot ce este mai bun din viata si tehnologia moderna intr-o familie sigura - in care fiecare comunica - petrece timp impreuna cu ceilalti si se bucura cu ei.

Disponibil in stoc
Parintii si tehnologia digitala - Cum sa cresti generatia conectata
30,60 RON 36,00 RON
(-15%)
30,60 RON 36,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2018
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
304
ISBN
978-973-111-646-4
Cod Bare EAN
5948417340188

Descriere

In prezent copiii se nasc cu abilitati digitale si cresc intr-o epoca in care retelele sociale si comunicarea online reprezinta norma. Aceasta carte este un ghid indispensabil pentru parintii care au senzatia ca se lupta sa tina pasul, prin faptul ca abordeaza problemele cu care tinerii si familiile acestora se confrunta in aceasta lume a tehnologiei moderne. Suzie Hayman, consilier de parentaj, isi uneste fortele cu respectatul psiholog John Coleman. Impreuna, acestia analizeaza provocarile si posibilitatile oferite de starea de permanenta conectare la internet.

Scopul celor doi experti este sa ajute parintii sa ia hotarari cu privire la modul in care comunica, sa stabileasca limite si sa impuna reguli. Rezultatul este un set de instrumente pentru parinti, care au astfel la dispozitie sugestii, strategii si tehnici menite sa le inlesneasca navigarea prin lumea digitala, precum si protejarea copiilor.

Parintii si tehnologia digitala este o lectura esentiala pentru toti parintii si educatorii, precum si pentru cei care se ocupa, prin profesia lor, de copii si adolescenti si doresc sa obtina tot ce este mai bun din viata si tehnologia moderna intr-o familie sigura, in care fiecare comunica, petrece timp impreuna cu ceilalti si se bucura cu ei.

*


„Epoca digitala a adaugat un nou strat de anxietate la datoria de parinte. Ne ingrijoram din orice, intrebandu-ne daca este bine sa lasam copiii mici sa joace jocuri pe telefoanele noastre prea mult timp si cum sa crestem adolescenti care nu-si iau ochii de la ecrane, total absorbiti de retelele de socializare, jocuri video violente si pornografie online. Dar panica neajutorata e cea mai neinspirata modalitate posibila de a face fata situatiei. Suzie Hayman si John Coleman ne ofera o evaluare linistitoare si realista a riscurilor si beneficiilor lumii digitale, explicandu-ne cum sa crestem copii echilibrati si sanatosi, care sa stie sa foloseasca in cel mai bun mod ceea ce li se ofera, evitand capcanele.”

Deidre Sanders, redactor al unei rubrici care raspunde cititorilor in ziarul The Sun


„Aceasta este o carte foarte inedita si importanta, care exploreaza ingrijorarile parintilor si oportunitatile pe care epoca digitala le ofera copiilor lor. Ea exploreaza, de asemenea, dezvoltarea copilului si adolescentului in relatie cu tehnologia. Este o lectura obligatorie pentru parintii care incearca sa se descurce cu educarea copiilor si cu gasirea unui loc pentru tehnologie in familia lor si in dezvoltarea copiilor.”

Sir Cary Cooper, profesor in cadrul Manchester Business School, Universitatea din Manchester, si Presedinte RELATE


„Sunt incantat sa sustin si sa recomand Parintii si tehnologia digitala. Autorii ofera sfaturi pragmatice care pornesc de la o baza sanatoasa a psihologiei copilului. Cartea aceasta va contribui in mod real la calmarea temerilor si la un mai bun control al abuzurilor.”


Sir Richard Tilt, membru in Consiliul de administratie al The Internet Watch Foundation


„Autorii aduc vaste cunostinte si experiente legate de acest subiect. Cartea va ajuta parintii, bunicii si copiii sa inteleaga cum sa gestioneze lumea digitala.”

Benita Refson, OBE, presedinta a Place2Be


„Cartea aceasta este o resursa excelenta. Este un ghid comprehensiv, doldora de informatii factuale si de sfaturi. In aceasta epoca a tehnologiei digitale, cred ca este o lectura esentiala pentru parinti si specialisti.”

Pip Jaffa, OBE, director general al Comisiei de parentaj din Irlanda de Nord


CUPRINS


Parintii si tehnologia digitala 7
Aprecieri pentru Parintii si tehnologia digitala 9
Multumiri 13


1. Introducere 15
2. Ce ne spun parintii despre ingrijorarile lor 28
3. Impactul lumii digitale asupra familiei 47
4. Amenintarile reale ale lumii digitale 79
5. Oportunitatile lumii digitale 105
6. Dezvoltarea copilului si tehnologia 137
7. Dezvoltarea adolescentului si tehnologia 155
8. Parentajul pozitiv 174
9. Importanta comunicarii 195
10. Coparentajul – tehnologia digitala atunci cand familia ta e separata 221
11. O strategie digitala de familie 242
Anexa. Mai mult ajutor, sustinere si informatie 291


John Coleman

John Coleman este psiholog specializat in perioada adolescentei. Munca sa desfasurata alaturi de parinti si familii a fost recunoscuta la nivel mondial. Cel mai cunoscut volum al sau este The nature of adolescence.

Suzie Hayman

Suzie Hayman este consilier, educator acreditat in domeniul parentajului si autoare a 30 de carti despre parentaj. De asemenea, lucreaza ca jurnalist independent, iar articolele sale apar in publicatii de renume, precum The Times, The Guardian si The Independent.

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA018
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Parents and Digital Technology. How to raise the connected generation
Teme de interes
Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Parentaj, Parenting, Pierdere si transformare, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
304
ISBN
978-973-111-646-4
Traducator
Iulia Bodnari

Articole