15%

Acasa la mama, acasa la tata

Ghidul complet pentru parintii despartiti, divortati sau recasatoriti care isi doresc sa construiasca doua case primitoare pentru copilul lor

Isolina Ricci (Autor)

Lucrarea de fata va va ajuta pe voi, parintii, sa construiti aceasta noua viata de familie: „doua case, fara cearta”. Acest lucru pare de neconceput atunci cand parintii se confrunta cu sentimente de durere, vinovatie sau tradare. Dar in paginile ce urmeaza veti vedea cum puteti sa transformati experientele negative sau durerea intr-o forta pozitiva a vietii voastre.

Disponibil in stoc
Acasa la mama, acasa la tata - Ghidul complet pentru parintii despartiti, divortati sau recasatoriti care isi doresc sa construiasca doua case primitoare pentru copilul lor
48,45 RON 57,00 RON
(-15%)
48,45 RON 57,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
464
ISBN
978-973-111-848-2
Cod Bare EAN
5948417340300

Descriere

Va oferim ghidul care a trecut testul timpului si la care se intorc mereu parintii si specialistii!

Copiii chiar se pot dezvolta frumos in orice situatie de custodie! Acest ghid clasic si inovator, care a devenit standardul pentru mai multe generatii de parinti, propune optiuni creative si recomandari pertinente pe plan juridic, emotional si practic in ceea ce priveste crearea a doua camine fericite si stabile pentru copiii vostri.

Acasa la mama, acasa la tata ofera instrumentele necesare in procesul numit dezvoltare personala. Cartea prezinta experientele autoarei in urma colaborarilor sale cu studenti, clienti si specialisti cu experienta in domenii precum divort, custodie, monoparentaj si mediere. Multe dintre conceptele oferite de Ricci au fost introduse in lucrari uzuale de drept, sanatate mintala, consiliere si mediere.

Autoarea avanseaza principiul celor doua camine pentru copii dupa despartire sau divort, indiferent de modul in care este impartit timpul copiilor intre parinti. Doua camine reprezinta acum o viziune acceptata la alternativa un singur camin si o singura autoritate. Aceasta ii include si pe parintii necasatoriti, despartiti, pe cei recasatoriti, precum si pe parintii singuri, care sunt incurajati sa intemeieze doua camine pentru copiii lor, cu rude sau prieteni. De asemenea, autoarea propune inlocuirea termenilor negativi precum camin destramat, custodie, vizitare cu un vocabular uzual mai pozitiv. Acest punct de vedere a starnit rapid interesul si si-a gasit drum in utilizarea comuna, precum si in unele legi din dreptul familiei.

Conceptul de relatie profesionala functionala intre parinti este oferit ca o modalitate prin care parintii isi structureaza noua relatie. Aceasta abordare atrage un proces reusit de vindecare, organizeaza sanatos interactiunile, ajuta in mediere, in sustinerea negocierilor de succes si, nu in ultimul rand, la adaptarea copiilor la noua situatie familiala.

Pentru Ricci, un divort decent este sinonim cu o relatie functionala intre parinti si un rezultat sanatos pentru copii. Conform acestei perspective, familiile se pot reorganiza cu succes dupa despartire sau divort si isi pot creste copiii cu respect si demnitate.


Lucrarea de fata va va ajuta pe voi, parintii, sa construiti aceasta noua viata de familie: „doua case, fara cearta”. Acest lucru pare de neconceput atunci cand parintii se confrunta cu sentimente de durere, vinovatie sau tradare. Dar in paginile ce urmeaza veti vedea cum puteti sa transformati experientele negative sau durerea intr-o forta pozitiva a vietii voastre. Premisele majore prezentate aici sunt folosite de mai bine de 20 de ani de parinti din multe parti ale lumii. De asemenea, sunt folosite in mod eficient de avocati, judecatori, profesionisti in domeniul sanatatii mintale, mediatori, educatori si medici in munca lor cu parintii. Multe persoane au obtinut ceea ce si-au propus: o eliberare de durerea trecutului si o promisiune pentru viitor – mai multa bucurie, mai putine conflicte, o noua viata si copii care s-au adaptat bine la despartirea parintilor. Copiii lor au primit ce-si doreau: pe amandoi parintii si o familie extinsa in doua case, mai multa bucurie, mai putine conflicte si mai putina tensiune. Ceea ce transpare din aceste pagini [...] este o redefinire a vietii de familie din ziua de azi – cum sa o organizezi, sa o consolidezi si sa o faci sa functioneze, atat acasa la mama, cat si acasa la tata.

Principiile si recomandarile din aceasta carte servesc mai multor scopuri in acelasi timp. Stabilirea unei intelegeri solide bazate pe principiul „doua case” ofera alinare copiilor, iar parintilor le creeaza spatiu mai mare de respiro. Dezvoltarea unei relatii functionale pentru voi, ca parinti, ii stabilizeaza pe copii, ii scoate din „arena” bataliilor dintre voi si va ofera voua, parintilor, sansa sa va retrageti din ceea ce eu numesc „intimitate negativa”. Toate acestea ofera si o buna fundatie pentru a lua decizii legale, a negocia pentru propriul avantaj si a va construi o noua viata personala. Ca o regula generala, toate lucrurile sunt interconectate.

Isolina Ricci

CUPRINS

MULTUMIRI 9
NOTA AUTORULUI 11

PARTEA I
Doua case, fara cearta

Capitolul 1
Construirea unei noi vieti de familie
Destinatia 15

Capitolul 2
Sa crezi in familia ta
Spulberarea miturilor distructive 32

Capitolul 3
De la o casa la doua case
Harta 46

Capitolul 4
Ai grija cum vorbesti
Cuvintele pot ajuta sau pot rani 60

Capitolul 5
„Capitalul tau uman”
Sporirea resurselor pentru a putea face fata stresului 70

PARTEA A II-A
Cum sa functionezi in perioade dificile

Capitolul 6
Emotiile incheierii unei relatii
Procesul de ranire si de vindecare 85

Capitolul 7
Retragerea din intimitate
Cum sa relationezi cu celalalt parinte 107

Capitolul 8
Noua relatie profesionala
Norme de conduita pentru parinti 129

Capitolul 9
Acasa la mama, acasa la tata
Cum sa faci cele doua case sa devina „camine” 153

Capitolul 10
Copiii tai
Ofera-le siguranta si continuitate 179

PARTEA A III-A
Treburile juridice te privesc si pe tine!

Capitolul 11
Formalitatile juridice
Imaginea de ansamblu, custodia si luarea deciziilor majore 209

Capitolul 12
Planuri si acorduri parentale
Elemente de baza 241

Capitolul 13
Cum sa iti negociezi propriile acorduri
Ghid detaliat 257

Capitolul 14
Planul parental pe termen lung
Cum sa redactezi singur un acord 286

Capitolul 15
Medierea familiala
Primeste ajutor ca sa nu ajungi in instanta 304

PARTEA A IV-A
Familia ta, viitorul tau

Capitolul 16
Familia ta
Intarirea fortei familiei 329

Capitolul 17
Reteaua ta de familie
Deschide-ti familia catre ceilalti 347

Capitolul 18
Parinti de la mare distanta
Cum sa te simti aproape cand te afli departe 361

Capitolul 19
Cand un parinte absent revine
Lucruri de luat in calcul 383

Capitolul 20
Viata merge mai departe
Blocaje si progrese 395

PARTEA A V-A
Referinte si resurse

Pentru specialisti 419
Note de capitol 422
Lecturi recomandate 438

ANEXA 1
INFORMATII PENTRU SCOLI 441

ANEXA 2
AVOCATI 443

ANEXA 3
BANI – COSTUL CRESTERII COPIILOR 445

ANEXA 4
CONTRACTE PRIVATE 450

ANEXA 5
ACORD DE CONFIDENTIALITATE IN MEDIERE 456

ANEXA 6
GASIREA UNUI MEDIATOR 457

ANEXA 7
CE SE INTAMPLA IN MEDIERE 458

ANEXA 8
GHID PENTRU ALEGEREA CENTRULUI DE INGRIJIRE PENTRU COPII 460


Isolina Ricci

Isolina Ricci, Ph.D. este o renumita experta in domeniul familiei. Si-a luat doctoratul in psihologie de la Universitatea Stanford, este academician Rockefeller Bellagio si a primit titlul de onoare al Asociatiei Pentru Rezolvarea Conflictelor. A fost director executiv al unui birou la nivel de stat care deserveste toate serviciile de mediere a instantelor de familie si custodia copiilor din California. Este fondator si director al centrului Custody & CoParenting Solution.

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA030
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Mom's house, dad's house: a complete guide for parents who are separated, divorced, or remarried
Teme de interes
Pierdere si transformare, Redefinirea masculinitatii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
464
ISBN
978-973-111-848-2
Traducator
Anca Cristina Ilie

Articole