60%

Selfie in oglinda

Cand femeia devine mama

Raluca Marchis (Autor)

Nici jurnal - nici fictiune - Selfie in oglinda vorbeste in cel mai explicit monolog personal despre cautarile identitare cu care se confrunta o femeie care tocmai s-a trezit mama.

Disponibil in stoc
Selfie in oglinda - Cand femeia devine mama
10,00 RON 25,00 RON
(-60%)
10,00 RON 25,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2014
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-501-6
Cod Bare EAN
5948417340096

Descriere

Recomandat de
Totul despre mame

Selfie in oglinda. Cand femeia devine mama este o carte care, inainte de calitatea literara, se remarca prin calitatea umana - sau de documentare a unor trairi umane specifice. Este, de altfel, considerentul principal datorita caruia imbogateste acum portofoliul Editurii Herald.

Nici jurnal, nici fictiune, Selfie in oglinda vorbeste in cel mai explicit monolog personal despre cautarile identitare cu care se confrunta o femeie care tocmai s-a trezit mama. Trasand retrospectiv liniatia bunica-mama-fiica, Raluca Marchis se cauta si se regaseste pe rand in fiecare din cele trei figuri reprezentative ale reflexiilor unui selfie al carui sens este unitatea pe care o dobandeste dupa circa 2 ani si sute de pagini scrise.

La randul lor, cititoarele se vor regasi si ele in fiecare din intrebarile, dilemele, bucuriile si nelinistile mamei universale al carei portret se contureaza in Selfie in oglinda, un volum in care adevarurile profunde sunt spuse in treacat, emotiile intense sunt imbracate in firescul categoriei numite generic mame, iar orice stridenta de originalitate este evitata sistematic.


Un text a-feminist, in care maternitatea nu este nici glorie, nici martiriu, Selfie in oglinda reinstaureaza statutul de cool al feminitatii simple, neinzorzonate mediatic sau ideologic.

O carte pentru initiati sau, mai bine spus, initiate, Selfie in oglinda, nu este totusi o lectura dedicata exclusiv mamelor. Dimpotriva, daca vreti sa stiti unde si-a pierdut capul o proaspata mama, aceasta carte va ofera cel mai fidel gps.

Sanda Watt

Raluca Marchis

Raluca Marchis, autoare de fictiune si auto-fictiune deja la al treilea volum, se prezinta simplu ca „€žmama si sotie, de meserie bibliotecara, de ocupatie ex-corporatista, de vocatie scriitoare”€. In afara cartilor la care lucreaza ca un ceasornicar din secolul trecut, isi da intalnire cu prietenii si fanii sai si in articolele despre carti, filme si alte pasiuni publicate in revista LaPunkt si pe site-ul personal ralucamarchis.ro.

 

Carti publicate:

Selfie in oglinda. Cand femeia devine mama, Editura Herald, 2014

Corporatistul, 2012

Orasul din viata mea, 2007

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA009
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Autori romani, De vorba cu femeia din tine, Parentaj, Parenting, Selectia editorului, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-501-6

Articole