15%

Bebelusul meu intelege tot

Cum sa crestem copii sanatosi prin parentaj constient

Aletha Solter (Autor)

Bebelusul meu intelege tot este una din cartile care a reprezentat din momentul aparitiei sale o revelatie pentru parinti si a determinat o mica - dar hotarata - revolutie in cresterea copiilor de pretutindeni. Impactul cartii a fost atat de mare tocmai pentru ca i-a ajutat pe parinti sa isi asculte instinctul de a-si iubi neconditionat si nelimitat copiii - fara teama ca tinandu-i in brate si ascultandu-i la randul lor ii vor rasfata. Recunoasterea si preocuparea pentru nevoile si trairile emotionale ale copiilor din primele momente de viata - validarea si intelegerea lor - disponibilitatea adultului si caldura afectiva sunt baza unei relatii flexibile si reciproc empatice - bazata pe atasament sigur - cu copiii nostri. Un

Disponibil in stoc
Bebelusul meu intelege tot - Cum sa crestem copii sanatosi prin parentaj constient
46,75 RON 55,00 RON
(-15%)
46,75 RON 55,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-630-6550-15-9
Cod Bare EAN
5948417340393

Descriere

Bebelusul meu intelege tot este una din cartile care a reprezentat din momentul aparitiei sale o revelatie pentru parinti si a determinat o mica, dar hotarata, revolutie in cresterea copiilor de pretutindeni. Impactul cartii a fost atat de mare tocmai pentru ca i-a ajutat pe parinti sa isi asculte instinctul de a-si iubi neconditionat si nelimitat copiii, fara teama ca tinandu-i in brate si ascultandu-i la randul lor ii vor rasfata. Recunoasterea si preocuparea pentru nevoile si trairile emotionale ale copiilor din primele momente de viata, validarea si intelegerea lor, disponibilitatea adultului si caldura afectiva sunt baza unei relatii flexibile si reciproc empatice, bazata pe atasament sigur, cu copiii nostri. Un element esential in aceasta relatie este acceptarea plansului, ca un mecanism natural si sanatos de autoreglare emotionala si de vindecare psihologica la orice varsta.

*

„Aceasta acceptare continua a emotiilor sale [ale copilului] este cel mai de pret dar pe care i-l puteti face.”„Cand bebelusul încearca sa se elibereze de tensiune plangand, plansul in sine devine nevoia, iar el nu se va simti mai bine pana cand nu va plange. Este important sa va amintiti ca nu inseamna ca sunteti niște parinți nepricepuți daca bebelușul vostru plange. Se poate ca el sa nu aiba nevoie de nimic altceva decat sa fie tinut in brate si iubit. Sper ca aceste informatii legate de plansul bebelusilor vor reusi sa va elibereze de ideea obsedanta ca trebuie sa aveti un bebelus tacut pentru a va simti increzatori ca parinți.”

Aletha Solter
Bebelușul meu intelege totAletha Solter

 

Dr. Aletha Solter, psiholog american de origine elvetiana, este fondatoarea Institutului Aware Parenting (www.awareparenting.com) si se bucura de recunoastere internationala ca expert in parentaj, teoria atasamentului, psihologia traumei si disciplina nonpunitiva. A studiat cu dr. Jean Piaget la Geneva, in Elvetia, unde si-a obtinut masteratul in biologie umana, si, ulterior, si-a sustinut doctoratul in psihologie la Universitatea din California. Cartile sale au fost traduse in numeroase limbi. Titluri de acelasi autor: Attachment Play (Jocul atasamentului, aparut la Editura Herald, 2017), Helping Young Children Flourish (Copiii nostri, frumosi si sanatosi, Editura Herald, 2018), Tears and Tantrums (Lacrimi si crize de furie), Raising Drug-Free Kids (O viata fara droguri, Editura Herald, 2015), The Aware Baby (Bebelusul meu intelege tot, Editura Herald, 2017).

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA039
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Bebelusul conectat, Bebelusul constient
Titlul original
The Aware Baby
Teme de interes
Copilul interior, Parentaj, Parenting, titluri Herald
SKU editii anterioare
00PA016
ISBN editii anterioare
973-87791-3-8, 978-973-111-652-5
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-630-6550-15-9
Cod bara editii anterioare
5948417340164
Traducator
Ruxandra Dumitrache

Articole