40%

Fii tu insuti cand vorbesti!

Manual esential de gramatica relationala prin Metoda ESPERE®

Jacques Salome (Autor)

Acest volum are la baza Metoda ESPERE® – Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala / Educationala – metoda creata  de scriitorul francez  Jacques Salomé din dorinta de a igieniza comunicarea, de a-i taia uscaciunile si de a planta un soi nou si curat al vorbirii.  Nu doar parintii vor avea de invatat din paginile acestui volum, ci orice adult ce doreste sa traiasca o viata libera si fericita alaturi de cei din jurul sau.

Disponibil in stoc
Fii tu insuti cand vorbesti! Manual esential de gramatica relationala prin Metoda ESPERE®
23,70 RON 39,50 RON
(-40%)
23,70 RON 39,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ARTA COMNUICARII IN RELATII
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
176
ISBN
978-973-111-927-4
Cod Bare EAN
5948417560012

Descriere

Volumul de fata este mai mult decat o carte: cititorul are in mana o reteta simpla si extrem de eficace pentru a practica o comunicare autentica si constructiva cu toti cei din jur, dezvoltand relatii de calitate.

Jacques Salomé, autorul acestei valoroase lucrari, ne propune o incursiune in universul relatiilor familiale, parentale si de cuplu, pentru a descoperi un alt mod de a comunica, folosind o „gramatica relationala”.

Prin reguli simple, tehnici de dialog, instrumente concrete, vei putea descoperi modalitati practice prin care sa comunici deschis, in respect de sine si cu respect fata de cel de langa tine. Cum sa depasesti conflictele din comunicare, cum sa inveti sa asculti autentic, cum sa te diferentiezi si sa poti refuza, iata doar cateva dintre intrebarile la care vei gasi raspuns citind aceasta carte.

Daca distantele dintre oameni sunt drumuri care se parcurg descult, cu privirea spre interior si cu mainile intinse catre celalalt, asa cum imi place sa cred, acest volum ne ofera cheia pentru a deschide si a parcurge aceste drumuri, ajutandu-ne sa ne conectam in modul cel mai autentic cu cei apropiati.

Antonia NOEL,
Autor, Consultant in Comunicare Relationala®

Fie ca suntem copii sau adulti, purtam cu totii in noi o aspiratie fundamentala catre dialog, catre a impartasi si a ne amplifica propriul potential. Sa ne reamintim faptul ca dialogul autentic se bazeaza pe o dubla posibilitate:

Posibilitatea de a se comunica (pe sine) in deplina libertate si de a se face ascultat si inteles, fara a fi judecat sau respins.
Posibilitatea de a-i permite celuilalt, interlocutorului, de a se comunica (pe sine) in deplina libertate si de a se face ascultat cu aceeasi libertate.


Oare de cate incercari si esecuri avem nevoie, de cate neintelegeri si suferinte, pentru a descoperi faptul ca a comunica inseamna sa ne punem in comun fie diferentele, fie asemanarile, plecand de la doua nevoi fundamentale:

Nevoia de a fi recunoscut. A fi recunoscut pentru unicitatea si autenticitatea mea. A fi recunoscut impreuna cu intreg misterul si cu toata gama de potentialitati care ma caracterizeaza, chiar cand acestea raman inaccesibile altora.

Nevoia de a fi inteles. A fi inteles in ceea ce spun astazi, acum, chiar in acest moment, cu tot ce sunt, tot ce stiu, tot ce simt... fara ca celalalt sa ma identifice sau sa ma catalogheze intru totul doar prin ceea ce exprim.

Jacques Salomé

CUPRINS

Prefata 11

Introducere 15

Sa ne punem intrebari 18

PARTEA I
Gradinaritul relational 20

Sa curatam, sa taiem uscaturile 22
Sa aram pamantul in profunzime 27
Sa continuam sa muncim 28
Sa cream relatii de comunicarevii, insufletite 33
Sa fertilizam pamantul 41
1. Sa-l recunosti pe celalalt ca fiind diferit 41
2. Sa ma recunosc pe mine ca fiind diferit 42
3. Sa-mi recunosc rezistenta la impartasire, dar si rezistenta interlocutorului 43
4. Sa recunosc intregul potential al celuilalt 46
Sa insamantam 48
Plivitul buruienilor, sa curatam terenul in continuare 53
Sa plantam 57
Sa pregatim rasadurile pentru viitor 69

PARTEA A II-A
Repere pentru o gramatica relationala care ne poate ajuta sa dezvoltam in mod concret o
comunicare vie si relatii sanatoase 74

Sa recoltam 74
1. Personalizarea 78
2. Afirmarea 82
3. Respectul pentru ceilalti si respectul fata de mine 91
Magicianul Fricilor 102
Sa oferim 118
4. A impartasi 120
5. A diferentia 143
6. A deschide, a se deschide 157

Concluzii pline de speranta 163


Jacques Salome

JACQUES SALOME, j-salome.com

Jacques Salomé (psihosociolog, pedagog, formator, conferentiar, scriitor si poet francez) s-a nascut in Toulouse, in data de 20 mai 1935, a absolvit Ecole des hautes études en sciences sociales la Paris si este creatorul Metodei ESPERE®. Se considera un gradinar al relatiilor umane, un trezitor de constiinta, un arheolog al povestilor intime si un trecator prin viata. A infiintat Centrul de formare „Le Regard fertile", din Plombières-lès-Dijon, Côte d'Or. A fost distins cu medalia nationala de merit «Chevalier» de Presedintele Frantei, François Mitterrand, pentru lucrarile sale si contributia Metodei ESPERE® in invatamant. Jacques Salomé a infiintat la Paris, Institut ESPERE International. Personalitate de renume international si scriitor prolific (a publicat peste 79 de carti iar a 80-a va fi publicata anul acesta) Jacques Salomé a fost ridicat la gradul de «Officier d’ordre national de mérite» in 2002, a primit medalia de «Binefacator al Umanitatii» in 2010 si cea de «Pacificator» in 2019. In prezent isi continua activitatea si supravegheaza livrarea Certificatului ESPERE® in cadrul Institutului Pentru Ecologie Relationala «Jacques Salomé» pe care l-a deschis in sudul Frantei, la Roussillon (Avignon).

Visul sau de o viata este ca, intr-o zi, comunicarea relationala prin Metoda ESPERE® sa fie o materie de sine statatoare, studiata in orice scoala din jurul lumii. Crede cu tarie ca, indiferent de varsta, oricare dintre noi se poate responsabiliza in a crea o comunicare vie si relatii sanatoase cu sine si cu ceilalti.

Si-a inceput cariera in domeniul relatiilor de sprijin social, fiind inspirat de cercetarile psihologiei umaniste dezvoltate de Carl Rogers. Desi a recurs la psihanaliza intr-o anumita perioada a vietii sale, conceptia sa despre inconstient este mai apropiata de cea ericksoniana. In etapa initiala a formarilor sustinute de el, Jacques Salomé a folosit tehnici psiho-corporale precum Rebirth, Bio Energie si mijloace de expresie specifice Psihodramei ajungand sa dezvolte apoi propriul limbaj de practica recunoscut astazi la nivel international drept Metoda ESPERE® (Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala / Educationala). Metoda ESPERE® reprezinta pentru Jacques Salomé un angajament pe care l-a asumat in psihologia contemporana de a aduce o imbunatatire conditiei noastre umane.

A format generatii intregi de specialisti in comunicare relationala prin Metoda ESPERE® (o psihopedagogie relationala) si este autorul a zeci de carti, traduse in mai multe limbi straine, printre care si in limba romana. Valoarea principala pe care isi bazeaza munca este nevoia fiintei umane de a se respecta si de a fi respectata. Cartile sale dedicate atat relatiei cu sine, relatiei cu partenerul, cu membrii familiei, cu copiii, cu colegii din sfera profesionala, cu planeta, natura si Universul sunt martorii credintei sale profunde ca fiinta umana poate invata la orice varsta sa se responsabilizeze in a crea o comunicare vie, bazata pe respect si relatii sanatoase.

Jacques Salome ne propune prin Metoda ESPERE®:

• sa comunicam mai bine pentru a fi mai bine;
• sa fim mai bine cu noi insine pentru a trai mai bine;
• sa traim mai bine pentru a nu mai trai la nivel de supravietuire;
• sa invatam mai bine cum sa punem in comun cu ceilalti resursele noastre cele mai bune.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00CR001
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
T'es toi quand tu parles. Jalons pour une grammaire relationnelle - Editions Albin Michel - Paris 1991
Teme de interes
Arata-i ca iti pasa!, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
176
ISBN
978-973-111-927-4
Traducator
Gabriel Doru Avram

Articole