Topul celor mai vândute cărți Editura Herald la Bookfest 2023

Un compendiu de exerciții de vindecare și transformare pentru supraviețuitorii unei traume, dar și pentru cei care vor să îi ajute pe aceștia sau pur și simplu vor să înțeleagă acest fenomen. Pe baze neuroștiințifice și psihoterapeutice, folosind strategii de preluare treptată a controlului asupra minții, corpului și a vieții, în ultimă instanță, acest jurnal de lucru urmează tema fiecăreia dintre cele 8 Strategii de vindecare ale traumei, pe care le cunoaștem din cartea cu același nume de Babette Rothschild.

Upanișadele reprezintă comoara spirituală și filosofică a tradiției hinduse. Aceste texte sacre care explorează profunzimea și înțelepciunea milenară a Upanisadelor, alcătuiesc una dintre cele mai importante părți ale Vedelor, scripturile hinduse primordiale.

Lucrarea de față abordează întrebări încă vitale despre natura și destinul omenirii și consecințele nerespectării ordinii naturale și a întregului ansamblu. Fiecare Upanishad, sau lecție, preia o temă variind de la atingerea fericirii spirituale până la karma și renaștere și, în mod colectiv, sunt meditații despre viață, moarte și viața de apoi. Esența învățăturilor lor este că adevărul poate fi atins prin credință mai degrabă decât prin gândire și că spiritul divin este în fiecare dintre noi.

În această carte, apreciatul autor James Hollis abordează principalele problematici ale devenirii masculine, complexele psihologice care ne conduc inconștient toate relațiile, lipsa riturilor de trecere spre viața de adult, lipsa însoțirii formatoare și a unei educații sănătoase de care actuala cultură modernă suferă.

„În umbra lui Saturn este o carte oferită cititorului pentru a-l ajuta să identifice unele dintre multele moduri în care acest mit întunecat ne-a rănit sufletele. Speranța mea este că i-ar putea determina pe toți cei care o citesc să privească înăuntrul lor şi să caute o mai mare libertate personală." (James Hollis)

În acest volum, astronomul Carl Sagan ne-a permis să întrezărim magnificul mister al universului, făcându-l accesibil pentru milioane de oameni de pe întreaga planetă. În Un palid punct albastru, această continuare uimitoare a Cosmosului, Sagan își desăvârseste călătoria revoluționară prin spațiu și timp.

Făcând un periplu prin sistemul nostru solar, prin galaxia Calea Lactee și chiar mai departe, Sagan pune cap la cap o istorie a descoperirilor astronomice, un rezumat cuprinzător al călătoriilor de explorare spațială, și face o trecere în revistă a vieții: de la originile sale acvatice până la viitorul imaginar al umanității, în care, după ce Pământul va fi de mult înghițit de Soare, oamenii se vor stabili pe alte planete, modelându-le peisajul.
Jocul atasamentului vă va ajuta să rezolvați problemele de disciplină ale copiilor de la naștere până la vârstă de doisprezece ani, fără să fiți nevoiți să recurgeți la pedepse ori la recompense. Acest volum depășește abordarea conflictelor obișnuite și se adresează emoțiilor de substrat, care reprezintă, de fapt, cauza comportamentului dificil. Această perspectivă jucăușă și revoluționară asupra creșterii copiilor va ajută să obțineți cooperarea copilului fără lupte de putere, să reduceți rivalitatea dintre frați și să diminuați comportamentul agresiv, să va sprijiniți copiii să își depășească fricile, să consolidați relația părinte-copil.

O carte revoluționară, atunci când vine vorba de transformarea relației cu corpul. O carte revoluționară despre reglarea sistemului nervos pentru a atinge o stare de bine. Autoarea Deb Danna aduce teoria polivagală la viață, oferind tehnici practice pentru a ne conecta cu propriul corp și a face față stresului zilnic. O carte care ne învață cum să ne simțim în siguranță, cum să ne reglăm resursele și să construim relații sănătoase. 

Bhagavad Gītā reprezintă cea mai cuprinzătoare sinteză a spiritualității indiene, în care sunt asimilate teze foarte diferite, cum ar fi transcendentalismul monist upanisadic (preluat ulterior de Vedāntă), dualismul Sāṃkhya, teismul de tip devotional și tehnicile spirituale yogaîntregul poem apare ca un amestec antinomic de reprezentări arhaice, uneori naive, și de rafinate soluții în problema opțiunii și a libertății.

În stilul său original, care impresionează prin caracterul uman și cald al narațiunii, dar și prin claritatea și finețea explicațiilor, Gabor Maté, bine-cunoscutul autor al bestsellerului Pe tărâmul fantomelor înfometate, ne apropie încă o dată de natura umană, ne face să ne simțim acasă în mintea și în corpul nostru și ne ajută să-i cunoaștem și să-i înțelegem pe cei afectați de tulburarea de deficit de atenție, cunoscută ca AD(H)D. Cartea oferă informații despre originea și substratul neurofiziologic al tulburării, despre cum să creăm un mediu propice ameliorării și vindecării, despre tratamentul medicamentos și psihologic, despre adulții cu AD(H)D. Și ne dă speranță: tulburarea nu este o sentință pe viață, este un deficit de dezvoltare și stă în puterea noastră să creștem și să ne ajutăm și copiii să o facă.

În acest volum Maté își dirijează atenția către a deconstrui cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. Scrisă alături de fiul sau Daniel, Mitul normalității este cea mai ambițioasă și urgentă carte a lui Maté de până acum. Consumul de medicamente, hipertensiunea arterială, bolile mintale, bolile autoimune și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Maté argumentează că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea noastră nu este nici sănătos, nici natural și că a îndeplini criteriile de normalitate ale societății moderne înseamnă, în mai multe feluri, conformarea la cerințe care sunt profund anormale în ceea ce privește nevoile umane – adică nesănătoase și dăunătoare la nivel fiziologic, mental și chiar spiritual.

Folosind o abordare accesibilă și plină de compasiune, Thich Nhat Hanh ne îndeamnă prin intermediul acestei cărți să descoperim esența profundă a învățăturilor budiste și să le aplicăm zi de zi pentru a ne îmbunătăți viața și pentru a aduce beneficii celor din jurul nostru.Cartea este un ghid esențial pentru oricine caută să înțeleagă mai profund învățăturile budiste și să se conecteze cu înțelepciunea lor interioară. Cele Patru Nobile Adevăruri, Nobila Cale Octuplă, Cele Trei Porți ale Eliberării, Cele Trei Peceți ale Dharmei și cei Șapte Factori ai Trezirii – sunt doar câteva dintre conceptele budiste explicate cu claritate, care fac din această carte un far călăuzitor al gândirii budiste, atât pentru cei inițiați cât și pentru începători.Comentarii

Carte
Upanisad Prezentul volum contine traducerea adnotata si insotita de studii introductive a zece Upanisade clasice. Autorul lucrarii, Ovidiu Nedu, asigura un grad maxim de transparenta a traducerii, oferind, in...
Adauga in cos Detalii produs
Colectie
PRINCEPS
Detalii colectie