- De la traumă la vindecare - 8 strategii practice pentru redobândirea controlului și a stării de siguranță – Jurnal de lucru, Babette Rothschild, colecția Psihopractica
Un compendiu de exerciții de vindecare și transformare pentru supraviețuitorii unei traume, dar și pentru cei care vor să îi ajute pe aceștia sau pur și simplu vor să înțeleagă acest fenomen. Pe baze neuroștiințifice și psihoterapeutice, folosind strategii de preluare treptată a controlului asupra minții, corpului și a vieții, în ultimă instanță, acest jurnal de lucru urmează tema fiecăreia dintre cele 8 Strategii de vindecare ale traumei, pe care le cunoaștem din cartea cu același nume de Babette Rothschild.
- Upanișad, colecția Princeps
Upanișadele reprezintă comoara spirituală și filosofică a tradiției hinduse. Aceste texte sacre care explorează profunzimea și înțelepciunea milenară a Upanisadelor, alcătuiesc una dintre cele mai importante părți ale Vedelor, scripturile hinduse primordiale.
Lucrarea de față abordează întrebări încă vitale despre natura și destinul omenirii și consecințele nerespectării ordinii naturale și a întregului ansamblu. Fiecare Upanishad, sau lecție, preia o temă variind de la atingerea fericirii spirituale până la karma și renaștere și, în mod colectiv, sunt meditații despre viață, moarte și viața de apoi. Esența învățăturilor lor este că adevărul poate fi atins prin credință mai degrabă decât prin gândire și că spiritul divin este în fiecare dintre noi.
- În umbra lui Saturn. Despre rănirea și vindecarea bărbaților, James Hollis, colecția Psihopractica
În această carte, apreciatul autor James Hollis abordează principalele problematici ale devenirii masculine, complexele psihologice care ne conduc inconștient toate relațiile, lipsa riturilor de trecere spre viața de adult, lipsa însoțirii formatoare și a unei educații sănătoase de care actuala cultură modernă suferă.
„În umbra lui Saturn este o carte oferită cititorului pentru a-l ajuta să identifice unele dintre multele moduri în care acest mit întunecat ne-a rănit sufletele. Speranța mea este că i-ar putea determina pe toți cei care o citesc să privească înăuntrul lor şi să caute o mai mare libertate personală." (James Hollis)
- Un palid punct albastru. Viziuni asupra viitorului omenirii în spațiu, Carl Sagan, colecția Mathesis
În acest volum, astronomul Carl Sagan ne-a permis să întrezărim magnificul mister al universului, făcându-l accesibil pentru milioane de oameni de pe întreaga planetă. În Un palid punct albastru, această continuare uimitoare a Cosmosului, Sagan își desăvârseste călătoria revoluționară prin spațiu și timp.
- Jocul atașamentului - Rezolvarea problemelor de comportament ale copilului prin joaca, ras si conectare, Aletha Solter, colecția Parentaj
- Ancorat - cum să te împrietenești cu sistemul tău nervos și să îți recuperezi echilibrul și starea de siguranță prin practice polivagale, Deb Dana, colecția Psihopractica.
O carte revoluționară, atunci când vine vorba de transformarea relației cu corpul. O carte revoluționară despre reglarea sistemului nervos pentru a atinge o stare de bine. Autoarea Deb Danna aduce teoria polivagală la viață, oferind tehnici practice pentru a ne conecta cu propriul corp și a face față stresului zilnic. O carte care ne învață cum să ne simțim în siguranță, cum să ne reglăm resursele și să construim relații sănătoase.
- Bhagavad-Gītā, colecția Princeps
Bhagavad Gītā reprezintă cea mai cuprinzătoare sinteză a spiritualității indiene, în care sunt asimilate teze foarte diferite, cum ar fi transcendentalismul monist upanisadic (preluat ulterior de Vedāntă), dualismul Sāṃkhya, teismul de tip devotional și tehnicile spirituale yoga; întregul poem apare ca un amestec antinomic de reprezentări arhaice, uneori naive, și de rafinate soluții în problema opțiunii și a libertății.
- Minți împrăștiate - Originile și vindecarea tulburării de deficit de atenție - ADD - ADHD, Gabor Maté, colecția Psihoterapia
- Mitul Normalității - Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică, Gabor Maté, colecția Psihoterapia
În acest volum Maté își dirijează atenția către a deconstrui cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. Scrisă alături de fiul sau Daniel, Mitul normalității este cea mai ambițioasă și urgentă carte a lui Maté de până acum. Consumul de medicamente, hipertensiunea arterială, bolile mintale, bolile autoimune și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Maté argumentează că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea noastră nu este nici sănătos, nici natural și că a îndeplini criteriile de normalitate ale societății moderne înseamnă, în mai multe feluri, conformarea la cerințe care sunt profund anormale în ceea ce privește nevoile umane – adică nesănătoase și dăunătoare la nivel fiziologic, mental și chiar spiritual.
- Esența învățăturilor lui Buddha. De la suferință la pace, bucurie și eliberare, Thich Nhat Hanh, colecția Dhamma
Comentarii