30%

Daruieste iubirea care vindeca

Cum sa reconstruiesti conexiunea cu copilul tau devenind un parinte constient - Terapia IMAGO

Adevarul profund transformator pe care il dezvaluie Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt este ca - urmarindu-si constient reactiile fata de comportamentul si manifestarile copilului - parintii pot invata de la el - descoperind propriile puncte de vindecare. Tratandu-i pe cei mici cu respect si intelegere - parintii ii incurajeaza sa fie ei insisi si sa se cunoasca in profunzime. Descopera cum sa devii un parinte constient folosin tehnica dialogului Imago

Disponibil in stoc
Daruieste iubirea care vindeca - Cum sa reconstruiesti conexiunea cu copilul tau devenind un parinte constient - Terapia IMAGO
51,80 RON 74,00 RON
(-30%)
51,80 RON 74,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PAS IN DOI
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
496
ISBN
978-606-95572-6-6
Cod Bare EAN
5948417430216

Descriere

Daruieste iubirea care vindeca este un instrument extrem de pretios pentru construirea unei relatii durabile si sanatoase cu propriii copii. Parintele constient, dupa cum explica autorii, isi cunoaste lipsurile (cel mai adesea provocate de o relatie defectuoasa cu parintii, in propria copilarie) si este atent ca acestea sa nu ii stirbeasca legatura cu copilul. Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intentional, care s-a dovedit ca optimizeaza comunicarea parinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago - oglindire-validare-empatizare -, parintele nu intampina problemele copilului prin critici sau acuzatii, ci prin disponibilitatea de a asculta si de a-i recunoaste emotiile asa cum sunt, nu asa cum considera parintele ca ar trebui sa fie.

Printre conceptele pe care Harville si Helen ni le prezinta in volumul lor se numara:

- Imago – partenerul-fantasma – pe care mintea noastra inconstienta il construieste pornind de la imaginea celor pe care i-am iubit in copilarie –, care ne-a calauzit in cautarea unui partener de viata.

- Parintii minimizatori si maximizatori – stilurile defensive care influenteaza ceea ce spunem si modul in care interactionam cu propriii copii.

- Un proces parental care ne ajuta sa punem capat „ciclului ranirii” – perpetuarea ranilor pe care le-am primit in copilarie – pe masura ce ne crestem copiii.

Adevarul profund transformator pe care il dezvaluie Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt este ca, urmarindu-si constient reactiile fata de comportamentul si manifestarile copilului, parintii pot invata de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratandu-i pe cei mici cu respect si intelegere, parintii ii incurajeaza sa fie ei insisi si sa se cunoasca in profunzime.


***

„Un instrument remarcabil de imbunatatire a relatiilor parinte-copil.”

Booklist

***

„Plina de idei uimitoare si sugestii practice […] O recomand tuturor parintilor.”

Jerry M. Lewis, medic cercetator psihiatru, Timberlawn Research Foundation, Dallas

***

„Nu se numara printre cartile obisnuite de crestere a copilului […] O lucrare care te pune pe ganduri.”

Library Journal

*** 

Recomandare Niculina Gheorghita - Terapeut ImagoCUPRINS

Recunostinta speciala pentru Jean Coppock Staeheli 5

Multumiri 7

Introducere 11

I

CONEXIUNE

1 O lume a conexiunilor 23

2 Familia Imago 46

II

RUPEREA CONEXIUNII

3 Parintele inconstient 77

4 Copilul ca profesor 116

III

REFACEREA CONEXIUNII

5 Dialogul intentional 159

6 Parintele constient 196

7 Crescandu-te pe tine însuti 233


IV

DESCOPERA-TI COPILUL

Angajamentul parintelui constient 272

O privire de ansamblu 273

8 Etapa atasamentului 292

9 Etapa Explorarii 308

10 Etapa identitatii 324

11 Etapa competentei 342

12 Etapa preocuparii 362

13 Etapa intimitatii 381

V

CREAREA UNEI NOI MOSTENIRI

14 Sansele de a avea un viitor constient 403

VI

INSTRUMENTE PENTRU UN PARENTAJ CONSTIENT

15 De la informatie la actiune 419

Note 469

Bibliografie 485

Despre autori 491


Harville Hendrix

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. Absolvent al Mercer University din Macon, Georgia, in 1957, aceeasi universitate avea i-a conferit titlul de doctor onorific in stiinte umaniste in anul 1989. El detine un doctorat in psihologie si religie, dupa ce a absolvit School of Divinity de la University of Chicago. In 1955, Dr. Hendrix a primit Premiul pentru Contributii Remarcabile din partea Asociatiei Americane a Consilierilor Teologi . Harville Hendrix este membru onorific al American Association of Pastoral si a fost membru in cadrul American Group Psychotherapy Association and the International Transactional Analysis Association si membru al celui dintai consiliu de conducere al Group Psychotherapy Foundation.

Dupa o activitate de noua ani la catedra, si-a infiintat un cabinet particular. In urma divortului survenit in 1975, s-a dedicat studiului relatiilor de cuplu pentru a intelege mai bine cum a ajuns la divort si pentru a cauta elementele care stau la baza unei relatii maritale de succes. Incepand din anul 1977, a practicat terapia de cuplu, a sustinut workshop-uri pe aceeasi tema si a sustinut conferinte publice despre relatia maritala. In 1982 s-a casatorit cu Helen LaKelly Hunt, iar impreuna cu Helen a scris mai multe carti despre relatiile umane fundamentale.

 

Carti publicate (selectiv):

- Primeste iubirea pe care o doresti (publicata prima oara in 1988, prezenta pe lista bestsellerurilor publicata in New York Times), Editura Herald, 2015

- Keeping the Love You Find (1993),

- Daruieste iubirea care vindeca (1997), Editura Herald, 2015

- Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).

 

Helen Lakelly Hunt

Helen LaKelly Hunt este cunoscuta in Statele Unite ale Americii ca activista pentru miscarea drepturilor femeii si detine doua masterate, in urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum si un doctorat in psihologie la Union Theological Seminary din New York. Este autoarea volumului Faith and Feminism: A Holy Alliance. Este membru fondator si presedinte al organizatiei Sister Fund, cofondator al New York Women's Foundation, Dallas Women's Foundation si Women's Funding Network. Helen a fost membru in consiliul de conducere din cadrul Ms. Foundation for Women.

Pentru activitatea sa, a obtinut numeroase premii: Lead Award, din partea Women & Philantropy; National Creative Philanthropy Award, din partea National Network of Women’s Funds; Premiul Gloria Steinem’s Women of Vision and Action; Laura Parsons Pratt Award.

Helen se simte onorata ca a fost selectata sa faca parte din National Women's Hall of Fame - pleiada figurilor prezente in Galeria Numelor Celebre de Femei ale Natiunii Americane.

Impreuna cu sotul sau, Harville Hendrix, a pus bazele cunoscutului Institute for Imago Relationship Therapy (astazi, Imago Relationships International, din New York), o organizatie non-profit menita sa instruiasca alti terapeuti cu privire la procesul Imago si sa elaboreze workshopuri pentru cupluri si persoane celibatare. Institutul a pregatit pana acum peste 2.000 de terapeuti din 30 de tari si astazi exista aproximativ 200 de indrumatori de workshopuri care isi desfasoara activitatea in intreaga lume.

 

Carti publicate (selectiv):

Primeste iubirea pe care o doresti (publicata prima oara in 1988, prezenta pe lista bestsellerurilor publicata in New York Times), Editura Herald, 2015

Keeping the Love You Find (1993),

Daruieste iubirea care vindeca (1997), Editura Herald, 2015

Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).

 

Carti din colectia Pas in doi

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PS021
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Giving the Love that Heals - A Guide for Parents
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Arata-i ca iti pasa!, Copilul interior, Crestem si invatam impreuna, Obiective si intentii pentru 2021, Parentaj, Parenting, Provocari si solutii in relatia de cuplu, titluri Herald
SKU editii anterioare
00PS003
ISBN editii anterioare
978-973-111-536-8
Limba
Romana
Nr. pagini
496
ISBN
978-606-95572-6-6
Cod bara editii anterioare
5948417430032
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole