30%

Pachet - Descopera secretele civilizatiilor antice

Pachetul te ajuta sa intelegi mostenirea culturala a unor remarcabile civilizatii antice. Vei afla cum traiau oamenii in Antichitate si ce preocupari aveau in viata de zi cu zi, sau cum au inflorit anumite civilizatii antice si ce a dus la decaderea si declinul lor.

Stoc limitat
Pachet - Descopera secretele civilizatiilor antice
100,45 RON 143,50 RON
(-30%)
100,45 RON 143,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PACHETE
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Cod Bare EAN
5948417210320

Descriere

Titlurile din colectia Cultura si Civilizatie sunt pentru tine daca:

  • esti preocupat(a) de istoria si cultura vechilor civilizatii antice
  • vrei sa afli ce a dus la prabusirea unor civilizatii avansate
  • esti interesat(a) sa cunosti mai multe despre misterele istoriei si arheologiei civilizatiilor antice
  • iti doresti o prezentare fascinanta a unor culturi uitate

Pachetul te ajuta sa intelegi mostenirea culturala a unor remarcabile civilizatii antice. Vei afla:

  • cum traiau oamenii in Antichitate si ce preocupari aveau in viata de zi cu zi
  • cum au inflorit anumite civilizatii antice si ce a dus la decaderea si declinul lor
  • de ce au avut o influenta mare asupra culturii actuale
  • care era modul de viata al oamenilor in societatile antice (familia, alimentatia, vestimentatia, obiceiurile)

1. Etruscii - Civilizatii disparate - Lucy Shipley - 264 pag

Etruscii au fost o civilizatie proeminenta, care a marcat pu¬ternic Italia antica. Cu toate acestea, ei au ramas plini de mistere, ca un popor straniu, a carui limba si cultura au disparut in mare masura. Lucy Shipley ne prezinta insa o viziune cu totul diferita. Cartea urmareste drumurile si istoria ideilor etrusce, de¬scriind devenirea obiectelor ce ne-au ramas de la ei din momen¬tul in care au fost create, trecand prin folosirea lor, pierderea si, in fine, reinventarea lor. In aceasta carte ingenioasa si deschizatoare de drumuri, Shipley ii da cititorului o perspectiva unica asupra unui popor enigmatic, revelandu-ne cat de multe stim despre etrusci, si in acelasi timp cat de multe au ramas nedescoperite.

2. Astrologie si religie la greci si romani - Franz Cumont – 160 pag

Franz Cumont (1868-1947), istoric, arheolog si filolog belgian, a contribuit imens la dezvoltarea istoriei religiilor antichitatii tarzii. El a publicat in numeroase enciclopedii standard, a facut sapaturi pe tarmul Eufratului in conditii politice dificile si a fost membru al majoritatii academiilor europene. Cartea cuprinde o serie de conferinte tinute sub auspiciile Comitetului American pentru Prelegeri de Istorie a Religiilor, al caror scop este sa sintetizeze rezultatele cercetarilor efectuate de autor timp de mai multi ani in domeniul astrologiei antice si al religiei astrale.

3. Spartanii. O istorie legendara - Paul Cartledge – 336 pag

Spartanii au ramas in istorie ca un popor de razboinici eroi, intruchipari ai unor valori cum ar fi datoria, disciplina, sacrificiul de sine si duritatea extrema. Spartanii. O istorie legendara scrisa de unul dintre cei mai importanti experti din lume in ceea ce priveste Sparta, urmareste ascensiunea si decaderea societatii spartane si exploreaza imensa influenta pe care au avut-o spartanii atat asupra lumii lor cat si asupra vremurilor noastre. Paul Cartledge aduce la viata figuri precum legendarul fondator Licurg si regele Leonidas, care au personificat eroismul atat de strans identificat cu aceasta cultura unica. Mai mult decat atat, aflam despre rolul neobisnuit de dominant si de puternic pe care il jucau femeile intr-o societate hiper-masculina. Bazat pe surse originale, Spartanii este cartea definitorie despre una dintre cele mai fascinante culturi ale Greciei antice.

4. Barbarii - Civilizatii disparute - Peter Bogucki – 312 pag

Tot ceea ce stim despre barbari se datoreaza in exclusivitate descoperirilor arheologice - un tablou construit din ramasite ale asezarilor, ofrandelor, monumentelor si mormintelor, dezvaluind un portret la fel de convingator ca si marile civilizatii literate ale acelor vremuri. Peter Bogucki urmareste in cartea Barbarii - Civilizatii disparute dezvoltarea acestor grupuri din Epoca Pietrei pana la caderea Imperiului Roman de Apus. Rezultatul este o prezentare fascinanta a catorva dintre culturile aproape uitate precum si a metodelor moderne care ne permit sa le scoatem din anonimatul istoric.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00HP042
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana

Articole