Marie - Louise Von Franz

Psihoterapie - Experienta unui practician jungian

Psihoterapie - cartea scrisa de Marie-Louise von Franz - contrar a ceea ce ar putea sugera titlul destul de specializat - nu este pentru uzajul exclusiv al psihoterapeutilor jungieni sau de alta orientare. Cred ca este un instrument util pentru un public cat de cat familiarizat cu psihologia analitica si - la rigoare - pentru cititorul interesat sa se cunoasca - sa-si exploreze interioritatea si sa evolueze psihic. De fapt - miza cartii - din punctul meu de vedere - este aceea de a oferi o imagine in legatura cu procesul de dezvoltare psihica ce se desfasoara in interiorul nostru si de a ne provoca sa devenim tot mai constienti - prin reflectie si efort personal - de miracolul pe care-l continem in noi: Marele Om`` - Sinele - centrul sau nucleul care organizeaza cresterea noastra psihica. Cu o profunzime si cu o rigoare exemplare - Marie Louise von Franz scrie si - pe alocuri - ne vorbeste in secventele de interviu prezentate la finalul catorva capitole - despre samburele de divinitate care ne dirijeaza - in secret - in directia implinirii destinului nostru. Este ceea ce Jung numeste autorealizare sau individuare realizata in mod constient - pentru ca - asa cum ne previne autoarea Pana si ceva atat de maret ca Sinele - poate fi realizat numai de catre Eu. Aceasta se intelege prin autorealizare``. Lavinia Barlogeanu

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Psihoterapie - Experienta unui practician jungian
Psihoterapie - cartea scrisa de Marie-Louise von Franz - contrar a ceea ce ar pu...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Psihoterapie, cartea scrisa de Marie-Louise von Franz, contrar a ceea ce ar putea sugera titlul destul de specializat, nu este pentru uzajul exclusiv al psihoterapeutilor jungieni sau de alta orientare. Cred ca este un instrument util pentru un public cat de cat familiarizat cu psihologia analitica si, la rigoare, pentru cititorul interesat sa se cunoasca, sa-si exploreze interioritatea si sa evolueze psihic. De fapt, miza cartii, din punctul meu de vedere, este aceea de a oferi o imagine in legatura cu procesul de dezvoltare psihica ce se desfasoara in interiorul nostru si de a ne provoca sa devenim tot mai constienti, prin reflectie si efort personal, de miracolul pe care-l continem in noi: „Marele Om”, Sinele, centrul sau nucleul care organizeaza cresterea noastra psihica. Cu o profunzime si cu o rigoare exemplare, Marie Louise von Franz scrie si, pe alocuri, ne vorbeste in secventele de interviu prezentate la finalul catorva capitole, despre samburele de divinitate care ne dirijeaza, in secret, in directia implinirii destinului nostru. Este ceea ce Jung numeste autorealizare sau individuare realizata in mod constient, pentru ca, asa cum ne previne autoarea „Pana si ceva atat de maret ca Sinele, poate fi realizat numai de catre Eu. Aceasta se intelege prin autorealizare”.

Lavinia Barlogeanu

*

Psihoterapie este o colectie de douasprezece prelegeri sustinute de Marie-Louise von Franz de-a lungul timpului si publicate pentru prima oara impreuna in limba germana, in 1990, cu acordul autoarei. Acestea exploreaza importante aspecte ale psihoterapiei jungiene, pe care von Franz le abordeaza din perspectiva indelungatei sale practici ca analist, combinand profunda sa familiaritate cu teoria si metodele psihoterapiei jungiene si cunostintele vaste din domenii ca alchimia, religia, mitologia si stiinta. Dintre subiectele abordate amintim proiectia si transferul, problematica functiei inferioare, imaginatia activa, interpretarea viselor, rolul experientei religioase etc.

Maniera directa si clara in care von Franz trateaza idei complexe ale teoriei jungiene este impresionanta, facand intelegerea lor sa para facila. La finalul lecturii vom fi uimiti de profunda testura de informatii si reflectii care ni se structureaza in minte si care ne ofera o noua perspectiva asupra propriei noastre vieti psihice.

Gabriela Deniz

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia