15%

Sandwork expresiv

O abordare jungiana

Eva Pattis Zoja (Autor)

Sandwork expresiv este o noua metoda terapeutica pentru asistarea persoanelor aflate in situatii de criza - cum ar fi dezastre naturale sau razboi - ca si pentru asistarea pe termen lung a adultilor si copiilor din zone cu probleme sociale - cum sunt zonele foarte sarace - taberele de refugiati si zonele urbane suprapopulate. Metoda a fost dezvoltată de Eva Pattis Zoja pornind de la practica psihanalitica de abordare jungiana. Ea si-a dovedit succesul inca din anii 1990 - prin programe aplicate in gradinite si orfelinate din China - cat si in cartiere sarace din Africa de Sud. Sandwork expresiv a fost pentru prima data aplicat cu succes la scara larga in anul 2008 - ca terapie dedicata tulburarilor cauzate de stresul posttraumatic.

Stoc limitat
Sandwork expresiv - O abordare jungiana
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
JUNGIANA
Anul publicarii
2013
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
286
ISBN
978-973-111-405-7
Cod Bare EAN
5948417320050

Descriere

Sandwork expresiv este o noua metoda terapeutica pentru asistarea persoanelor aflate in situatii de criza, cum ar fi dezastre naturale sau razboi, ca si pentru asistarea pe termen lung a adultilor si copiilor din zone cu probleme sociale, cum sunt zonele foarte sarace, taberele de refugiati si zonele urbane suprapopulate. Metoda a fost dezvoltată de Eva Pattis Zoja pornind de la practica psihanalitica de abordare jungiana. Ea si-a dovedit succesul inca din anii 1990, prin programe aplicate in gradinite si orfelinate din China, cat si in cartiere sarace din Africa de Sud. Sandwork expresiv a fost pentru prima data aplicat cu succes la scara larga in anul 2008, ca terapie dedicata tulburarilor cauzate de stresul posttraumatic.

Cartea vorbeste si despre aspectul social al psihanalizei, importanta jocului si limbajul simbolic al psihicului. Oferind informatii detaliate si practice despre proiectele de sandwork expresiv, este de un real folos nu numai psihoterapeuţilor, dar si celor interesati in aspectele cros-culturale ale psihoterapiei si profesionistilor care lucreaza in situatii de criza sociala.


Cuprins

Multumiri

Introducere

1. Aspectul social al psihanalizei: policlinica lui Freud

2. Aspectul transcultural al psihologiei analitice

3. Tehnica lumii a lui Margaret Lowenfeld si Sandplay-ul Dorei Kalff

4. Psihoterapia in situatii dificile

5. Trauma si "timpul din nou stapanit"

6. Sandwork expresiv

Importanta jocului
Grupul
Exprimarea continuturilor psihice inseamna deja schimbarea lor
Simptomele
Tavita cu nisip
Nisipul
Miniaturile
Spatiul liber si protejat
Timpul liber si protejat
Atitudinea facilitatorului
Discutia cu parintii
Continuturile din jocul copiilor

7. Sandwork expresiv in Africa de Sud

Departe, foarte departe
Fug sa chem politia
Ceea ce nu poate fi rostit
Sangoma
Camera video
In lanturi
Un loc protejat
Soul City
Bunicul
Initierea

8. Sandwork expresiv in China

Psihicul si scrisul pictografic
Sandwork in gradinite
Fratele ascuns
Intr-un orfelinat din Guangzhou
Lunga calatorie prin desert
Papusa Barbie
Perturbarea spatiului liber si protejat
Cutremurul – elevii din Beichuan
Depasirea unei experiente traumatice

9. Sandwork expresiv in America Latina, Columbia

Trairea violentei fata de exprimarea ei in Sandwork
Somnul vindecator
Ordonare, structurare si gasirea protectiei
A venit calutul!

10. Sandwork expresiv in Bucuresti, Romania

Note

Bibliografie

Index


Eva Pattis Zoja

EVA PATTIS ZOJA (n. 1952, Bolzano, Italia) este psiholog clinician, psihanalist jungian acreditat in analiza copilului (C. G. Jung Institute, Zürich) si terapeut sandplay (International Society for Sandplay Therapy). Este unul din membrii fondatori ai Osterreichische Gesellschaft fur Analytische Psychologie. A desfasurat o bogata activitate didactica la Institutul din Zurich si in cadrul fundatiilor C. G. Jung din New York si Viena. Practica privata a inceput-o inca din anul 1980 la Viena si Bolzano, o perioada s-a relocat la Milano, apoi la New York si in prezent cabinetul sau se afla din nou la Milano. Este de asemenea autoarea lucrarii Abortion: Loss and Renewal in Search for Identity (1997) si editor al lucrarii Sandplay Therapy: Treatment Of Psychopathologies (2002), in care apare si in calitate de autor.

*

„La sfarsitul anilor '80 am lucrat personal cu Dora Kalff (fondatoarea terapiei sandplay) si astfel am putut simti din proprie experienta eficienta terapiei sandplay, cu mine si in lucrul cu clientii mei. Dar o intrebare m-a urmarit timp de mai multi ani: cum se face ca un instrument atat de puternic ramane limitat la lucrul privat cu clientii din tarile bogate? Am putea gasi o modalitate de a oferi aceasta terapie cat mai multor copii care au nevoie de ea? Calatorind in China si in Africa si vizitand orfelinatele si mahalalele, am inceput sa gasesc raspunsuri, impreuna cu colegii mei si voluntarii locali. Acum simt nu numai ca este posibil, dar si ca este datoria noastră sa oferim din ceea ce avem” (E.P.Z)

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00GN005
Anul aparitiei
2013
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Copilul interior, Pierdere si transformare, Trauma - obstacol sau oportunitate, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
286
ISBN
978-973-111-405-7
Traducator
Alexandru Pop

Articole