15%

Dependenta de perfectiune

Mireasa inca nerapita - un studiu psihologic

Marion Woodman (Autor)

V-ati gandit vreodata ce se ascunde in spatele unei porniri necontrolate de a manca sau care este legatura dintre nevoia de perfectiune si mancatul compulsiv? Dependenta de perfectiune reprezinta un studiu profund asupra femininului in raport cu tiparele alimentare, cu visele, mitologia, munca, creativitatea si relatiile. Descopera cum poti sa-ti croiesti calea catre implinire si fericire prin filtrul miturilor si povestilor populare aplicate la viata de zi cu zi.

Stoc limitat
Dependenta de perfectiune - Mireasa inca nerapita - un studiu psihologic
39,52 RON 46,50 RON
(-15%)
39,52 RON 46,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
JUNGIANA
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
288
ISBN
978-973-111-886-4
Cod Bare EAN
5948417320135

Descriere

Dependenta imbraca multe chipuri: abuzul de substante, dependenta de mancare, de sex, obsesia pentru munca etc. In mod obsesiv, multi barbati si femei cauta un sens in mijlocul haosului, iar, in efortul lor, consuma tot mai multa energie vitala pentru implinirea unui ideal iluzoriu, de neatins, inconstient: perfectiunea. Ei cauta sa faca tot, sa fie tot, sa fie perfecti ziua, iar noaptea cedează controlul, prea slabi pentru a se opune pornirilor interioare. Ce este aceasta perfectiune care, efectiv, ne ucide?

Prin studii de caz, vise si mituri, Marion Woodman – analist jungian si scriitoare de renume – exploreaza si explica intr-o maniera originala si captivanta dedesubturile compulsiei. Ne face sa intelegem de ce pervertim nevoia de iubire si atractia catre implinirea spirituala intr-o foame neostoita – de lucruri, de mancare, de putere, de iluzii. Centrat pe problematica tulburarilor de alimentatie (anorexie, bulimie, mancatul compulsiv) ca simptom al alienarii pe care o traim, Dependenta de perfectiune se dovedeste a fi un studiu psihologic impresionant, revelator, vindecator!

*

„In esenta, sugerez ca multi dintre noi – barbati si femei – suntem dependenti intr-un fel sau altul, deoarece cultura noastra patriarhala pune accentul pe specializare si perfectiune. Determinati sa avem cele mai bune rezultate la scoala, la serviciu, in relatiile noastre – in orice aspect al propriei vieti –, incercam sa ne transformam in opere de arta. Lucrand atat de mult pentru a ne crea propria perfectiune, uitam ca suntem fiinte umane. Pe de o parte, incercam sa fim zeita Atena, eficienta si disciplinata, iar pe de alta parte, suntem fortati sa cadem prada energiei reprimate a Meduzei.”

Marion Woodman

CUPRINS

Prefata 9
1. Introducere 15
2. Ritual: sacru si demonic 36
3. Dependenta de perfectiune 67
4. La bine si la rau 84
5. Acceptarea zeitei 111
Corpul ca vas sacru 121
Studiu de caz: bulimia 134
Jurnalul ca oglinda de argint 143
6. Mitul femeii D 165
7. Violul si iubitul demon 187
8. Mireasa rapita 224

Note 270

Glosar de termeni jungieni 275

Bibliografie 278

Index 282


Marion Woodman

Marion Jean Woodman (1928–2018) este cunoscuta lumii intregi ca autor al unor lucrari cu caracter mitopoetic, care au influentat dezvoltarea psihologica si spirituala a milioane de oameni din intreaga lume. Analist jungian, poet si sustinatoare a drepturilor femeii, a scris numeroase lucrari care trateaza problema feminitatii si a corpului, si vorbesc deschis despre repercusiunile pe care reprimarea femininului in societate si in noi insine le are asupra mintii si sufletului, asupra naturii si, in special, asupra copiilor nostri. A predat limba engleza timp de 20 de ani, dar suferind de anorexie nervoasa si-a luat un an sabatic pentru a calatori. A descoperit psihologia jungiana la Londra si s-a inscris la Institutul Jung din Zürich, pentru a deveni analist jungian. Alte titluri: The Pregnant Virgin : A Process of Psychological Transformation, The Ravaged Bridegroom : Masculinity in Women, s.a.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00GN013
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Addiction to Perfection: The Still Unravished Bride: A Psychological Study (Studies in Jungian Psychology by Jungian Analysts)
Teme de interes
Trauma - obstacol sau oportunitate, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
288
ISBN
978-973-111-886-4
Traducator
Ines Simionescu

Articole