60%

Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene

Andrew Samuels (Autor), Bani Shorter (Autor), Fred Plaut (Autor)

Psihologia analitica nu a stat pe loc de la moartea lui Jung si am considerat ca este important ca acest dictionar sa reflecte modul in care autorii post-jungieni au adaptat - amendat sau combatut conceptele lui Jung. Am considerat - de asemenea - ca este de dorit sa luam in considerare si obiectiile venite din partea psihanalizei - precum si paralelismele cu aceasta. De aici - calificativul de critic adaugat acestui dictionar.

Disponibil in stoc
Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene
13,60 RON 34,00 RON
(-60%)
13,60 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
JUNGIANA
Anul publicarii
2014
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
288
ISBN
978-973-111-435-4
Cod Bare EAN
5948417320067

Descriere

Psihologia analitica nu a stat pe loc de la moartea lui Jung si am considerat ca este important ca acest dictionar sa reflecte modul in care autorii post-jungieni au adaptat, amendat sau combatut conceptele lui Jung. Am considerat, de asemenea, ca este de dorit sa luam in considerare si obiectiile venite din partea psihanalizei, precum si paralelismele cu aceasta. De aici, calificativul de "critic" adaugat acestui dictionar.

In multe privinte, dictionarul oglindeste tendinta actuala de deplasare a interesului suscitat de Jung dinspre preocuparile sale ezoterice spre cele care vizeaza psihologia umana si stau la baza cercetarilor terapeutice in general. In toate profesiile care urmaresc sa acorde ajutor omului, importanta clinica a psihologiei analitice este in crestere. Numarul terapeutilor de orientare jungiana a cunoscut o crestere spectaculoasa, iar operei lui Jung i se acorda o mult mai mare atentie academica decat inainte...

Psihologia analitica, la fel ca psihanaliza, imbina trei aspecte diferite: ea este o modalitate de investigare si explorare a vietii inconstiente, un corpus de cunostinte teoretice si o metoda de tratament.

Fiecare disciplina isi creeaza propria sa terminologie, iar psihologia abisala nu face nici ea exceptie de la aceasta regula. Speranta noastra este ca, prin explicarea intelesurilor termenilor cuprinsi in acest jargon, terminologia analitica va prinde viata. Cuvintele si ideile sunt organisme vii; ele cresc, decad, se modifica. Ele ii leaga pe indivizi sau ii fac sa se desparta. Vorbesc in numele psihicului si pot fi daunatoare psihicului.

Autorii acestei carti au pornit la elaborarea ei pe baza experientelor lor comune, dar si contrastante, de analisti, profesori si autori. Lupta cu scrisul lui Jung a jucat un rol important in motivatia lor.

Andrew Samuels, Bani Shorter, Fred Plaut


Andrew Samuels

Andrew Samuels este analist jungian, profesor universitar, scriitor, activist si consultant politic. Este un clinician si teoretician foarte apreciat pentru noutatea si claritatea conceptelor sale si pentru profunda cunoastere a teoriilor psihologiei abisale. A fost presedinte al Chair of the UK Council for Psychotherapy si este cofondator al organizatiilor Psychotherapists and Counsellors for Social Responsibility si Alliance for Counselling and Psychotherapy. Lucrarile sale care au in vedere studiul psihologic al politicii sau teme precum sexualitatea, relatiile, spiritualitatea, psihologia barbatului si a tatalui sunt bine cunoscute si au fost traduse in 19 limbi pâna in prezent. Dintre titluri amintim:The Father: Contemporary Jungian Perspectives (1985); A Critical Dictionary of Jungian Analysis (1986); The Plural Psyche: Personality, Morality & The Father (1989); The Political Psyche (1993); Politics on the Couch: Citizenship and the Internal Life (2001).

Alte carti de Andrew Samuels

Bani Shorter

Bernice Knight (Bani) Shorter (1923-2010) a fost diplomat al Institutului C. G. Jung din Zürich. Ea a studiat cu Jung in Elvetia si si-a inceput practica privata in Londra, devenind un analist foarte renumit. Ulterior a devenit primul analist jungian din Scotia, stabilindu-se la Edinburgh. Este autoarea cartilor India’s Children (1960), An Image Darkly Forming: A Study of Woman's Initiation (1987) si Susceptible to the Sacred: The Psychological Experience of Ritual (1996)si a numeroase lucrari de psihologie analitica, in special despre bulimie si anorexie.

Fred Plaut

FRED PLAUT (1913-2009) fost analist formator al Societatii de Psihologie Analitica din Londra, a cunoscut nume celebre ale psihologiei, ca Jung, Winnicott, Anna Freud, Bion si altii. A practicat psihanaliza timp de 40 de ani la Londra si 14 ani la Berlin. A lucrat ca psihiatru pentru copii in cadrul spitalului Middlesex din Londra si a fost presedintele sectiunii medicale a Societatii Britanice de Psihologie. Totodata, a activat o perioada si ca editor al The Journal of Analytical Psychology si este semnatarul unei autobiografii, Between Losing and Finding: The Life of an Analyst (2004) si autor al numeroase lucrari de specialitate.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00GN006
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
288
ISBN
978-973-111-435-4
Traducator
Corin Braga

Articole

  • Mesaj din partea analistului ANDREW SAMUELS
    Mesaj din partea analistului ANDREW SAMUELS
    Scrisoare adresată de Andrew Samuels cititorilor români, prin intermediul Editurii Herald şi cu mijlocirea d-nei Eva Pattis Zoja Am scris cartea Jung şi post-jungienii acum mulţi ani. De...