15%
Andrew Samuels
Bani Shorter
Fred Plaut

Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene

Categorii: titluri Herald

Psihologia analitica nu a stat pe loc de la moartea lui Jung si am considerat ca este important ca acest dictionar sa reflecte modul in care autorii post-jungieni au adaptat - amendat sau combatut conceptele lui Jung. Am considerat - de asemenea - ca este de dorit sa luam in considerare si obiectiile venite din partea psihanalizei - precum si paralelismele cu aceasta. De aici - calificativul de critic adaugat acestui dictionar.

Disponibil in stoc
Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene
Psihologia analitica nu a stat pe loc de la moartea lui Jung si am considerat ca...
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Psihologia analitica nu a stat pe loc de la moartea lui Jung si am considerat ca este important ca acest dictionar sa reflecte modul in care autorii post-jungieni au adaptat, amendat sau combatut conceptele lui Jung. Am considerat, de asemenea, ca este de dorit sa luam in considerare si obiectiile venite din partea psihanalizei, precum si paralelismele cu aceasta. De aici, calificativul de "critic" adaugat acestui dictionar.

In multe privinte, dictionarul oglindeste tendinta actuala de deplasare a interesului suscitat de Jung dinspre preocuparile sale ezoterice spre cele care vizeaza psihologia umana si stau la baza cercetarilor terapeutice in general. In toate profesiile care urmaresc sa acorde ajutor omului, importanta clinica a psihologiei analitice este in crestere. Numarul terapeutilor de orientare jungiana a cunoscut o crestere spectaculoasa, iar operei lui Jung i se acorda o mult mai mare atentie academica decat inainte...

Psihologia analitica, la fel ca psihanaliza, imbina trei aspecte diferite: ea este o modalitate de investigare si explorare a vietii inconstiente, un corpus de cunostinte teoretice si o metoda de tratament.

Fiecare disciplina isi creeaza propria sa terminologie, iar psihologia abisala nu face nici ea exceptie de la aceasta regula. Speranta noastra este ca, prin explicarea intelesurilor termenilor cuprinsi in acest jargon, terminologia analitica va prinde viata. Cuvintele si ideile sunt organisme vii; ele cresc, decad, se modifica. Ele ii leaga pe indivizi sau ii fac sa se desparta. Vorbesc in numele psihicului si pot fi daunatoare psihicului.

Autorii acestei carti au pornit la elaborarea ei pe baza experientelor lor comune, dar si contrastante, de analisti, profesori si autori. Lupta cu scrisul lui Jung a jucat un rol important in motivatia lor.

Andrew Samuels, Bani Shorter, Fred Plaut

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia