15%

Jung si post-jungienii

Andrew Samuels (Autor)

Aceasta carte fundamentala - Jung si post-jungienii - ne creeaza o imagine despre modul in care psihologia analitica s-a dezvoltat dupa moartea lui Jung - din 1961. Samuels analizeaza - clasifica si compara directiile contemporane ale post-jungianismului - folosind ca punct de plecare in demersul sau teoretic principalele contributii clinice aduse de Jung in domeniul psihologiei abisale - pe care le abordeaza din punct de vedere teoretic si istoric - dar si critic.

Disponibil in stoc
Jung si post-jungienii
39,10 RON 46,00 RON
(-15%)
39,10 RON 46,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
JUNGIANA
Anul publicarii
2013
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
472
ISBN
978-973-111-397-5
Cod Bare EAN
5948417320036

Descriere

Aceasta carte fundamentala, Jung si post-jungienii, ne creeaza o imagine despre modul in care psihologia analitica s-a dezvoltat dupa moartea lui Jung, din 1961. Samuels analizeaza, clasifica si compara directiile contemporane ale post-jungianismului, folosind ca punct de plecare in demersul sau teoretic principalele contributii clinice aduse de Jung in domeniul psihologiei abisale, pe care le abordeaza din punct de vedere teoretic si istoric, dar si critic. Plecând de la viziunea lui Jung asupra terapiei, autorul reuseste sa sublinieze intr-o maniera nepartinitoare punctele tari si punctele slabe ale conceptiei analitice, modul in care conceptele au fost confirmate sau revizuite in lumina descoperirilor contemporane si sa traseze paralele atât cu conceptia freudiana a psihanalizei, cât si cu dezvoltarile moderne ale acesteia din scoala contemporana psihodinamica. Valoarea acestui text este din acest punct de vedere extrem de mare, oferind cititorului interesat si pasionat de domeniu o vedere generala, integratoare, asupra principalelor curente din psihanaliza aflate la intersectie cu psihologia jungiana. Jung s-a aflat prin ceea ce a creat in domeniul psihologiei inaintea timpului sau, aceasta este o idee subliniata de autor in numarate rânduri. Multe din conceptele sale de psihoterapie si atitudinea sa fata psihopatologie sunt reluate astazi in diferite forme in teoriile analistilor de diverse orientari. Avem nevoie insa de perspectiva pentru a intelege mai ales ce au in comun toate aceste teorii si conceptia jungiana si sa nu privim numai la ceea ce le separa.

*

„Erudita, dinamica si provocatoare. […] Samuels are o capacitate remarcabila de a identifica si evalua diferitele teorii si abordari ale psihologiei analitice”.
Rosemary Gordon, International Review of Psycho-Analysis

*

„O carte binevenita, exceptionala si oportuna. […] O recomand ca lectura obligatorie”.

Mario Jacoby, Journal of Analytical Psychology

*

„Pentru cititorii nefamiliarizati cu scrierile lui Jung si ale post-jungienilor, aceasta carte va furniza o prezentare exhaustiva”.

Meg Sharpe, Group Analysis


Cuprins

Prefata


1. scolile de psihologie analitica

2. Arhetip si complex

3. Eul

4. SINELE sI INDIVIDUAREA

5 . Dezvoltarea personalitatii

6. Procesul analitic

7. Gen, sex si casnicie

8. Visele

9. Psihologie arhetipala

10. Teoria in practica : o ilustrare

11. Comparatie si evaluare


Informatii practice

Lecturi recomandate

Bibliografie

IndeX


Andrew Samuels

Andrew Samuels este analist jungian, profesor universitar, scriitor, activist si consultant politic. Este un clinician si teoretician foarte apreciat pentru noutatea si claritatea conceptelor sale si pentru profunda cunoastere a teoriilor psihologiei abisale. A fost presedinte al Chair of the UK Council for Psychotherapy si este cofondator al organizatiilor Psychotherapists and Counsellors for Social Responsibility si Alliance for Counselling and Psychotherapy. Lucrarile sale care au in vedere studiul psihologic al politicii sau teme precum sexualitatea, relatiile, spiritualitatea, psihologia barbatului si a tatalui sunt bine cunoscute si au fost traduse in 19 limbi pâna in prezent. Dintre titluri amintim:The Father: Contemporary Jungian Perspectives (1985); A Critical Dictionary of Jungian Analysis (1986); The Plural Psyche: Personality, Morality & The Father (1989); The Political Psyche (1993); Politics on the Couch: Citizenship and the Internal Life (2001).

Alte carti de Andrew Samuels

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00GN003
Anul aparitiei
2013
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
472
ISBN
978-973-111-397-5
Traducator
Brandusa Popa, Gabriela Deniz

Articole