Lobsang Rampa

Universuri tainice - Sfarsit de capitol

Categorii: budism

La fel ca in precedentele sale carti - Muntele sacru - Al treilea ochi - Cunoasterea de sine etc. - - L. Rampa ne introduce si in cartea de fata in sfera tematica binecunoscuta: devenirea omului prin autocunoastere la toate nivelurile fiintiale - prezentarea universurilor grosiere sau subtile -...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Universuri tainice - Sfarsit de capitol
La fel ca in precedentele sale carti - Muntele sacru - Al treilea ochi - Cunoast...
0,00 RON
(-%)

Descriere

La fel ca in precedentele sale carti - Muntele sacru, Al treilea ochi, Cunoasterea de sine etc. -, L. Rampa ne introduce si in cartea de fata in sfera tematica binecunoscuta: devenirea omului prin autocunoastere la toate nivelurile fiintiale, prezentarea universurilor grosiere sau subtile, revelarea unor cunostinte initiatice ale Orientului.

"Lumile paralele exista, fiindca totul trebuie sa aiba dublura sa de semn contrar, dupa cum nu poate fi conceputa o baterie care sa aiba o singura polaritate, numai pozitiva sau numai negativa, caci ea trebuie sa posede ambele polaritati. Din pacate, oamenii de stiinta, temandu-se sa nu-si compromita reputatia, evita sa discute despre aceste lumi. Mai mult, nu vor sa accepte nici macar ideea de a intreprinde o cercetare serioasa asupra lor. Insa in India, inca din vremuri foarte indepartate, initiatii vorbeau despre Linga Sharira, adica despre acea parte a corpului nostru care se afla intr-o alta dimensiune decat cea pe care o cunoastem, dincolo de cele trei dimensiuni ale acestei lumi in care suntem constienti ca traim. Aceasta parte a corpului nu poate fi perceputa in mod normal de catre o persoana care traieste in lumea tridimensionala. Sa nu uitam ca in aceasta lume suntem limitati la trei dimensiuni, caci, in ansamblu, lumea noastra este tridimensionala, iar pentru cei care nu au cunostinte de metafizica, cea de-a patra dimensiune nu este altceva decat o nascocire a literaturii de fictiune stiintifica. Nu numai ca cea de-a patra dimensiune exista, dar dincolo de cea de-a patra exista o a cincea, o a sasea, o a saptea, o a opta si pana la a noua dimensiune. In cea de-a noua, de exemplu, se ajunge la conceptia clara si intelegerea totala a naturii lucrurilor. Acolo vom fi in stare sa cunoastem originea vietii, originea sufletului, cum au luat nastere toate si ce rol joaca omenirea in evolutia Cosmosului. In aceeasi masura, in cea de-a noua dimensiune, omul, cu toate ca va mai fi calauzit de Supra-Fiinta sa, va fi in stare sa comunice, fata in fata cu aceasta Supra-Fiinta". (Lobsang Rampa)

CUPRINS

Capitolul I - In asteptarea Epocii de Aur 5

Capitolul II - In casa lui Dumnezeu sunt multe usi ... 24

Capitolul III - Si alte usi ... 43

Capitolul IV - Si mai multe dimensiuni ... 65

Capitolul V - A picta cu cuvinte 85

Capitolul VI - O lume pe care trebuie sa o vizitam cu totii 103

Capitolul VII - Sfarsitul unui capitol 124

Capitolul VIII - Meditatie 141

Capitolul IX - Calatoria in astral ... este pentru voi? 161

Capitolul X - Infaptuirile omului 179

Capitolul XI - Voi sunteti cei care scrieti aceste randuri! 196

Capitolul XII - Stiinta si religie 214

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000H16
Colectia
ROMANUL INITIATIC
Autor
Lobsang Rampa
Anul aparitiei
2008
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Teme de interes
budism
SKU editii anterioare
000M04
ISBN editii anterioare
973-9453-38-4
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-973-111-056-1
Cod bara editii anterioare
5948417120049
Traducator
Ilie Iliescu