15%

Salul

Povestea femeii din Magdala

Stela Ghetie (Autor)

Pe canavaua unei naratiuni despre Maria din Magdala asistam de fapt la o poveste cu radacinile in cer - care origineaza faptele reale si le umple de sensuri nebanuite. Fundalul ajunge in cele din urma sa copleseasca prim-planul naratiunii si sa dea coerenta evenimentelor traite...

Stoc limitat
Salul - Povestea femeii din Magdala
19,55 RON 23,00 RON
(-15%)
19,55 RON 23,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ROMANUL INITIATIC
Anul publicarii
2009
Coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-106-3
Cod Bare EAN
5948417080220

Descriere

Pe canavaua unei naratiuni despre Maria din Magdala asistam de fapt la o poveste cu radacinile in cer, care origineaza faptele "reale" si le umple de sensuri nebanuite. Fundalul ajunge in cele din urma sa copleseasca prim-planul naratiunii si sa dea coerenta evenimentelor traite de eroina. Un amestec fascinant de real si ireal, de frust si poetic, de sensuri si contrasensuri - iata ce face inconfundabil stilul Stelei Ghetie.

*

Tot asteptam sa vina prima piatra. Apoi a doua, apoi celelalte. Imi doream sa simt cum tasneste sangele. M-am gandit la osanditii carora le-am dat apa cand ii intindeau pe cruce. O sa treaca repede. Sau mai incet, dar o sa treaca. Sa inceapa odata ca sa se termine.

Ii zaream ingramaditi in capatul celalalt al curtii. Bine ca erau gata sa ma omoare cu pietre, foarte bine, asa se si cuvine, da, asa trebuie. Trebuie sa ma omoare pentru ca am iubit. Pentru ca nu iubesti si nu ai nevoie sa fii iubit decit daca-ti lipseste ceva de care nu vrei sa-ti amintesti.

Si daca ti-ai amintit, nu mai poti sa uiti.

Dar prima piatra nu venea.

Soarele pustia ulita. Nu mai vedeam nimic. Undeva, sub un maslin, era totusi cineva. O umbra. Scria ceva cu degetul pe nisip.

Langa el, un maldar de bolovani.

Apoi a sters totul si s-a intors catre mine.

Stela Ghetie


Stela Ghetie

S-a nascut la Bucuresti, la 21 octombrie 1962  Urmeaza timp de un an cursurile facultatii de medicina generala la Institutul de Medicina si Farmacie Carol Davila. Din 1983, corespondeaza cu scriitorul Lawrence Durrell, care ii dedica al cincilea volum, Quinx, din Quintetul de la Avignon, iar relatia epistolara a celor doi va dura pana la moartea acestuia, in 1990.

Dupa emigrarea in S.U.A. in 1985, locuieste in Brookings, South Dakota; Buffalo, New York; Dallas, Texas; si Cheyenne, Wyoming. Obtine in 1991 gradul de M.A. de la Departamentul de Engleza al Universitatii Statului New York din Buffalo, unde urmeaza cursuri cu Raymond Federman, intre altii. Preda cursuri de limba si literatura engleza, retorica si drama la o serie de colegii si universitati din localitatile sus‑amintite.

Revine in Romania in 1996. Colaboreaza cu Institutul Cultural Roman si Academia Romana realizand traduceri in limba engleza. In 1998, publica un volum de versuri, Padurea tacuta, la editura Rosmarin, iar in 2007, romanul Sabia lui Mihai,la editura Cartea Romaneasca.Colaboreaza regulat la Caietele de studii si scrieri traditionale publicate de editura Pontifex. A sustinut rubrica saptamanala de carte straina in Adevarul literar si artistic din aprilie 2005 pana in august 2007.

Din august 2008, este coordonator de program al anilor primari la Aga Khan Junior Academy, Nairobi, Kenya.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000H22
Anul aparitiei
2009
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Teme de interes
Autori romani, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-106-3

Articole