Ariane Buisset

Ultimul tablou al lui Wang Wei

Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite - oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii. Egalate doar de maiestria cu care autoarea reuseste sa recreeze lumi uitate - invataturile care decurg din aceste scrieri minunate sunt desprinse din vechea...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Ultimul tablou al lui Wang Wei
Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite - oferind c...
0,00 RON
(-%)

SKU
000H09
Colectia
ROMANUL INITIATIC
Autor
Ariane Buisset
Anul aparitiei
2007
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-010-3
Traducator
Viorica D. Ciorbagiu

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite, oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii. Egalate doar de maiestria cu care autoarea reuseste sa recreeze lumi uitate, invataturile care decurg din aceste scrieri minunate sunt desprinse din vechea intelepciune a Orientului, la fel de vie si plina de adevaruri si pentru omul contemporan. Amintind de Povestirile orientale ale Margueritei Yourcenar, Povestirile de traire pe care Ariane Buisset ni le-a oferit descriu cu nespus farmec cautarile unor oameni care vor sa isi gaseasca locul si sensul in lume.

Toate personajele acestor povestiri isi pun o intrebare. Wang Wei cauta sa inteleaga ce este arta suprema, Esshun ce este dragostea adevarata, Raju ce este un urcior, Ananda ce este Buddha, Iov ce este raul, Hakuin ce este infernul, Chunda ce ramane nepieritor, Habib ce este albastrul cerului si Couperin ce este aceasta bariera care ne desparte pe unii de ceilalti.

Aparent, totul ii separa, fie ca este vorba despre nationalitate, epoca in care traiesc sau cultura lor, totusi descopera in acelasi fel ca, pentru a-si rezolva problema, trebuie sa faca dovada curajului si a hotararii, sa depaseasca frica si ignoranta, sa fie vigilenti, rabdatori si sa adere total la situatiile cu care se confrunta. Atunci tasneste raspunsul, dar este singular, iata minunea. ˝Inima Unica˝ este singura care poate sa unifice contrariile si sa topeasca opozitiile inselatoare care apar in minte. Aceasta este sursa oricarei religii, indiferent daca este a lui Dumnezeu, Allah sau Natura-lui-Buddha.

CUPRINS

INTRODUCERE : Inima unica 5

Ultimul tablou al lui Wang Wei 7

Cele cinci nopti ale lui Fugen Bosatsu 36

Urciorul 69

Moartea negustorului Habib 88

Cainele lui Iov 99

Esshun 121

Infernurile lui Hakuin 154

Ospatul lui Buddha 165

Baricadele misterioase 195

Iluminarea lui Ananda 237

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review