Ultimul tablou al lui Wang Wei

Ariane Buisset (Autor)

Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite - oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii. Egalate doar de maiestria cu care autoarea reuseste sa recreeze lumi uitate - invataturile care decurg din aceste scrieri minunate sunt desprinse din vechea...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Ultimul tablou al lui Wang Wei
Colectia
ROMANUL INITIATIC
Anul publicarii
2007
Coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-010-3
Cod Bare EAN
5948417080091

Descriere

Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite, oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii. Egalate doar de maiestria cu care autoarea reuseste sa recreeze lumi uitate, invataturile care decurg din aceste scrieri minunate sunt desprinse din vechea intelepciune a Orientului, la fel de vie si plina de adevaruri si pentru omul contemporan. Amintind de Povestirile orientale ale Margueritei Yourcenar, Povestirile de traire pe care Ariane Buisset ni le-a oferit descriu cu nespus farmec cautarile unor oameni care vor sa isi gaseasca locul si sensul in lume.

Toate personajele acestor povestiri isi pun o intrebare. Wang Wei cauta sa inteleaga ce este arta suprema, Esshun ce este dragostea adevarata, Raju ce este un urcior, Ananda ce este Buddha, Iov ce este raul, Hakuin ce este infernul, Chunda ce ramane nepieritor, Habib ce este albastrul cerului si Couperin ce este aceasta bariera care ne desparte pe unii de ceilalti.

Aparent, totul ii separa, fie ca este vorba despre nationalitate, epoca in care traiesc sau cultura lor, totusi descopera in acelasi fel ca, pentru a-si rezolva problema, trebuie sa faca dovada curajului si a hotararii, sa depaseasca frica si ignoranta, sa fie vigilenti, rabdatori si sa adere total la situatiile cu care se confrunta. Atunci tasneste raspunsul, dar este singular, iata minunea. ˝Inima Unica˝ este singura care poate sa unifice contrariile si sa topeasca opozitiile inselatoare care apar in minte. Aceasta este sursa oricarei religii, indiferent daca este a lui Dumnezeu, Allah sau Natura-lui-Buddha.

CUPRINS

INTRODUCERE : Inima unica 5

Ultimul tablou al lui Wang Wei 7

Cele cinci nopti ale lui Fugen Bosatsu 36

Urciorul 69

Moartea negustorului Habib 88

Cainele lui Iov 99

Esshun 121

Infernurile lui Hakuin 154

Ospatul lui Buddha 165

Baricadele misterioase 195

Iluminarea lui Ananda 237


Ariane Buisset

Scriitoare consacrata, jurnalista si artist plastic, Ariane Buisset este un nume de referinta al literaturii de spiritualitate contemporane.

Nascuta in 1952, a absolvit studii de limba chineza si japoneza, fiind atrasa de cultura Orientului indepartat, pe care a aprofundat-o studiind practici spirituale cu maestri zen, tibetani si ai scolii Vedanta. De peste 25 de ani este unul dintre cei mai respectati specialisti in tehnici orientale din Franta, colaborand cu scoli de renume in domeniu. Indelungata activitate didactica ii este fericit completata de cea jurnalistica, Ariane Buisset fiind o prezenta obisnuita in paginile apreciatei reviste ˝Le Francais dans le Monde˝.

Cartile care i-au fost publicate pana in prezent ofera o viziune a simplitatii si desavarsirii filozofiilor orientale, redate fie prin intermediul unor povestiri miscatoare, fie prin cel al unor analize atente si avizate asupra marilor religii ale lumii. 

Bibliografie:

Le petit livre des religions

Pour l'amour de Terre

La poignee de riz du Bouddha

La Reconciliation

Le Maitre de Laque

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000H09
Anul aparitiei
2007
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-010-3
Traducator
Viorica D. Ciorbagiu

Articole