Final de campanie - Te asteptam în librarie! - editia a XI-a, 2019

 

Au trecut 11 editii si iata ca am ajuns si in acest an la finalul campaniei Te asteptam in librarie! realizand bilantul acestui frumos si impresionant proiect national si totodata un demers cultural, bineinteles, cu emotie, bucurie si nostalgie.

Dupa 3 luni, de la 1 august pana la 1 noiembrie, perioada in care a invitat cititorii in librarii si a oferit importante resurse pentru invatare si evolutie spirituala continua, cea de-a XI-a editie a campaniei  Te asteptam in librarie! se incheie cu rezultate incurajatoare, care ne ofera premizele si motivatia de a merge mai departe cu acest proiect.

Campania a pornit de la ideea repozitionarii librariei traditionale ca un loc primitor si deschis, ca un spatiu magic in care librarul faciliteaza intalnirea cititorului cu cartea si face ca aceasta experienta sa fie speciala de fiecare data.

Campania nationala care incurajeaza, sustine si promoveaza an de an lectura s-a desfasurat in peste 100 de librarii din Bucuresti si din tara, aducand cu sine un mesaj pe cat de simplu, pe atat de relevant, mesaj care a reusit sa anime peste 30.000 de cititori ce au imbratisat si anul acesta sloganul Carti deschise pentru minti deschise, un indemn pentru a considera lectura ca un mod de autocunoastere, de redescoperire a identitatii si a propriilor valori, o sursa inepuizabila de inspiratie si intelepciune.

Librarii din cele peste 100 cu care suntem parteneri si-au asumat responsabilitatea acestui demers cultural si s-au implicat foarte activ pentru valorificarea tuturor oportunitatilor pe care campania Te asteptam in librarie! le-a oferit cititorilor.

De-a lungul celor unsprezece editii derulate pana in prezent, campania Te asteptam in librarie! si-a atins obiectivul principal, acela de a cultiva obiceiul cititorilor pentru lectura, de a integra lectura intr-un stil de viata firesc, autentic si de continua dezvoltare.

Acoperind o paleta larga de domenii  si interese, precum mindfulness, spiritualitate, alchimie, cultura si civilizatie, parentaj, stiinta, psihologie, psihoterapie, filosofie, dezvoltare personala, fiecare cititor a putut gasi noi vehicule pentru a inainta pe propria cale de evolutie. Titlurile pe care Editura Herald le-a propus in oferta promotionala a campaniei au fost la mare cautare, devenind adevarate instrumente de cunoastere pentru publicul larg.

Unul dintre titlurile de referinta ale campaniei a fost Muntele tacerii – in cautarea spiritualitatii ortodoxe de Kyriakos Markides. Departe de a avea un ritm monoton si un ton arhaic, care poate fi uneori intalnit in lucrarile de acest gen, acest „jurnal isihast” este scris intr-un ton alert, modern, adresandu-se plin de intelegere laicului dezorientat al acestui mileniu, fie el si ateu pentru moment, urmarind sa-l convinga ca spiritualitatea autentica (dincolo de dogme si superstitii), spiritualitatea vie a Inimii, poate fi gasita si in propria sa vecinatate, nu neaparat pe meleaguri straine. 

Povestea filosofiei a lui Will Durant a fost, de asemenea, printre preferatele publicului. O descriere concisa si remarcabila a vietilor si ideilor unor mari filosofi – Platon, Aristotel, Bacon, Spinoza, Voltaire, Kant, Schopenhauer, Spencer, Nietzsche, Bergson, Croce, Russell, Santayana, James si Dewey. Aceasta carte este una dintre cele mai reusite introduceri in filozofie care exista, fiind un instrument de nelipsit pentru oricine care vrea sa se familiarizeze cu istoria si dezvoltarea ideilor filosofice in Occident.

A urmat apoi Dieta spirituala a lui Allan PercyMathnawi de Rumi, Pe taramul fantomelor infometate, celebra carte despre dependente a lui Gabor Mate, Einstein pentru debusolati de Allan Percy.

Oamenii au fost motivati sa paseasca in librarii atat pentru a rasfoi titlurile din campanie, cat si pentru a-i cunoaste mai bine pe autorii preferati.

 

 

In cadrul evenimentului intitulat Educatie versus Invatamant, care a avut loc la Libraria Humanitas Cismigiu din Bucuresti in data de 27 august 2019 , cititorii prezenti au beneficiat de informatii pretioase din partea specialistilor, de repere practice din teoriile psihologice si educationale actuale, teorii care ne pot ajuta sa avem o comunicare mai buna si o dinamica armonioasa in relatia copil – parinte – educator.

In Bucuresti, un alt eveniment cultural a suscitat interesul si a mobilizat cititorii in librarii. Marti, pe 10 septembrie 2019 la Libraria Carturesti Verona  in cadrul evenimentului Traditia vie a spiritualitatii crestine, a avut loc o adevarata incursiune spirituala in practica si mistica traditiei crestine rasaritene si apusene.

 

La Cluj,  pe 19 septembrie, la Libraria Bookstory a avut loc evenimentul Manastirea si microscopul,  unde invitat a fost Venerabilul Losang Tendar de la Manastirea Nalanda din Franta.  

La Libraria Luceafarul  din Bucuresti, cititorii au fost invitati marti, 15 octombrie 2019, la evenimentul Intelegerea ADHD si primii pasi in lupta cu dependentele, unde, prin intermediul cartilor lui Gabor Mate am discutat despre ADHD si dependente, despre cauzele acestora, despre felul in care relationam cu dependenta noastra si a celor din jur, despre relatia dintre ADHD si dependente si despre ce instrumente avem la indemana pentru a lupta cu ele.

 

Joi, pe 31 octombrie, a avut loc la Cluj, la Libraria Bookstory evenimentul Terapia schemelor – Cum sa scapam de tiparele disfunctionale, eveniment ce a marcat cu succes finalul de campanie de anul acesta.

Activitatile derulate nu au fost singurul motor de evolutie a campaniei. Contributia valoroasa a partenerilor a dus la cresterea semnificativa a notorietatii proiectului, publicul devenind din ce in ce mai apropiat de ideea de carte ca factor de dezvoltare personala si sociala.


Parteneri: Farmec, Dacia Plant, Deja Vu Natural, Gold FM, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Radio 3Net „Florian Pittis”, Radio Seven, Radio Tananana, Radio Deea, Radio Romania Cluj, Radio Romania Timisoara, Radio Romania Targu Mures, Itsy Bitsy, Radio Iasi, Radio Brasov, TVR Timisoara, Apollonia TV, Canal 33 Romania, BiziLive TV, Romania Libera, Click! pentru femei, Casa mea, AdPlayers.ro, 4arte, Agentia de carte, Noua Acropola, Bookaholic, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Filme-Carti, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, Romania Pozitiva, Serial Readers, Recenzii Carti, Citeste-ma, Sfatul parintilor, Sunt Pitic, GOKID!, ZMEU Bucuresti, Cinemagia, Gandeste Pozitiv, Gandurile dintre pagini, Randurile Evei, Calea catre carte, Cabala pentru toti, Andreea Marc.


 

 

Comentarii

Carte
Inteleptul de la Arunachala - Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi Prezentul volum cuprinde dialogurile din Talks with Sri Ramana Maharshi , lucrare aparuta pentru prima oara in limba engleza in anul 1955. Convorbirile purtate cu Ramana Maharshi, intre anii 1935 si...
Adauga in cos Detalii produs
Autor
Munagala Venkataramiah Munagala S. Venkataramiah (Swami Ramananda Saraswati) (n. 1882 – d. 1963) s-a nascut in Sholavandan, Madurai District, Tamil Nadu. Studiaza in limba engleza si isi finalizeaza studiile in chimie in...
Detalii autor
Autor
Ramana Maharshi Ramana Maharshi (1879-1950), s-a nascut in oraselul Tiruchuzhi, din provincia Tamil Nadu. Dupa moartea tatalui sau, cand abia implinise doisprezece ani, se muta la Madurai. In 1896 are loc marea sa...
Detalii autor
Colectie
Serie autor: Ramana Maharshi
Detalii colectie

Articole similare

ALFIE KOHN - Dincolo de educatia conventionala
ALFIE KOHN - Dincolo de educatia conventionala
Alfie Kohn este unul dintre cei mai cunoscuti autori din domeniul educatiei, comportamentului uman si cresterii copiilor. Revista Time l-a numit „ cel mai vehement critic al sistemului...