Chan - Inima Trezirii

Invataturile maestrilor chinezi

Cand mintea nu concepe nimic pe baza obisnuintelor si impulsurilor latente - ci reflecta totul ca o oglinda curata - fara partinire - realitatea se reveleaza de la sine in toate fenomenele. Inima trezirii n-a incetat niciodata sa bata. O auzi? Daca nu - iata o carte care te striga pe nume. Trezeste-te!

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Chan - Inima Trezirii - Invataturile maestrilor chinezi
Colectia
ZEN
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
224
ISBN
978-973-111-511-5
Cod Bare EAN
5948417050261

Frecvent citita impreuna cu:

Descriere

Citeste aceste texte si un lucru va deveni limpede: maestrii din trecut practicau pentru trezire si nu iroseau nici un cuvant. Ii intelegi? Daca exista o distanta intre tine si adevar, daca ai un simtamant de tulburare in timp ce citesti, un sentiment ca ceva nu este in regula, toate acestea vin din fluxul repetat al falselor identificari si al punctelor de vedere dualiste.

Chan, sau zen, nu este neaparat bland in indepartarea obstacolelor. Mai degraba, el deschide taramul necunoscutului prin ceea ce este de nerezolvat. Poemele servesc ca instructiuni concise pe cale, pietre de incercare intentionate pentru mintea ta, astfel incat sa iesi din maracinis si sa-ti pui intrebarile potrivite. Odata ce se intampla acest lucru, vei avea sansa sa gasesti directia corecta pentru mintea ta, depasind viata si moartea.

Nu te grabi. Savureaza fiecare rand, traieste fiecare moment, lasa intelesul sa patrunda adanc si sa topeasca in liniste ideile tale fixe, atasamentele si falsele identificari. Cu totii vrem putina intelepciune, cu totii vrem sa crestem - cat de mult ne dam voie sa ne schimbam, insa?

Pregateste-te pentru schimbarea ta interioara, las-o sa se intample. Libertatea, adusa de roua racoroasa a acestor poeme-invataturi, nu este familiara si poate sa nu fie usor pentru gandirea noastra conventionala sa o digere. Daca vrei sa o pastrezi pentru tine, te va arde - pur si simplu din cauza ca ai creat un „sine” care vrea sa tina un „non-sine” si sa atinga astfel perfectiunea. Aceasta nu este posibil. Dupa cum spune unul dintre versuri, „tu nu esti asta; asta este, cu adevarat, tu”.

Chong An Sunim,

calugar zen, sihastria Okcheon-am

***

Asa cum visele depind de starea de adormire a visatorului, iluziile care ne inlantuie depind de propria noastra ignoranta. E de-ajuns sa nu inchidem ochii mintii si sa vedem lucrurile exact asa cum sunt. Cand mintea nu concepe nimic pe baza obisnuintelor si impulsurilor latente, ci reflecta totul ca o oglinda curata, fara partinire, realitatea se reveleaza de la sine in toate fenomenele. Inima trezirii n-a incetat niciodata sa bata. O auzi? Daca nu, iata o carte care te striga pe nume. Trezeste-te!

Marian Busoi


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000E26
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Budism (zen), Budism (zen) - CLASIC, CLASIC
Limba
Romana
Nr. pagini
224
ISBN
978-973-111-511-5
Traducator
Marian V. Busoi

Articole