15%

Zen - Poarta autentica

Koun Yamada (Autor)

Ce este Zenul? Intr-o exprimare simpla - Zenul este practica descoperirii adevaratului sine prin experienta directa si prin personalizarea acelei descoperiri in viata de zi cu zi. Descoperirea apare in ceea ce noi numim o experienta iluminatoare…

Disponibil in stoc
Zen - Poarta autentica
26,35 RON 31,00 RON
(-15%)
26,35 RON 31,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ZEN
Anul publicarii
2016
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
272
ISBN
978-973-111-479-8
Cod Bare EAN
5948417050292

Descriere

Ce este Zenul? Intr-o exprimare simpla, Zenul este practica descoperirii adevaratului sine prin experienta directa si prin personalizarea acelei descoperiri in viata de zi cu zi. Descoperirea apare in ceea ce noi numim o experienta iluminatoare…

Valoarea particulara a carţii de fata deriva din faptul ca experienta autorului a fost neobisnuit de profunda. Sunt sigur ca volumul va fi o veritabila calauza pentru cei aflati in cautarea adevarului despre Zen si ca va aduce o contributie durabila la corpusul literaturii Zen.

Ryōun-ken Masamichi Yamada

*

Iluminarea profunda a lui Kōun Roshi se vedea stralucind in el. Era o prezenta puternica si plina de compasiune, o persoana care trezea in mod firesc respectul si afectiunea in cei care il cunosteau. Dorinta sa cea mai mare era sa ii ajute pe altii sa gaseasca pacea privind in interiorul lor si intelegand cine sunt. In aceasta carte, el lamureste cum natura intrinseca a oricarei fiinte umane este „terenul comun” unde oamenii de toate rasele, nationalitatile si credintele alcatuiesc o singura realitate. El ne invata ca, prin practicarea Zenului si prin ajungerea la aceeasi experienta ca Buddha Sakyamuni – realizarea lipsei de sine a tuturor fiintelor –, putem transcende diferentele care ne separa si putem gasi pacea adevarata in inimile noastre si in aceasta lume.

Joan Rieck si Henry Shukman


Trezirea este realizarea faptului ca atat conţinutul subiectului, cat şi al obiectului sunt vide si unitare si ca aceasta vacuitate nu este altceva decat schimbarea constanta a lumii fenomenale a formei. Mai bine spus, intr-un aspect existenta reala este complet vida si intr-un alt aspect este lumea fenomenala a formei ce apare si dispare fara incetare, in conformitate cu legea cauzalitatii.

Kōun Yamada


Koun Yamada

Kōun Yamada a devenit succesorul intru Dharma al renumitului maestru Zen Haku’un Yasutani, mentinandu-si in acelasi timp si preocuparile in domeniul afacerilor si al sanatatii publice. A calauzit practica Zen a numerosi elevi, inclusiv multi preoti, calugari si calugarite de confesiune crestina. De asemenea, este autorul cartii Poarta fara de poarta: cartea clasica a koan-urilor Zen.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000E29
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
ZEN: THE AUTHENTIC GATE
Teme de interes
Budism (zen), Budism (zen) - MODERN, Ce ne transmite budismul?, MODERN, Traieste viata ca o arta, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
272
ISBN
978-973-111-479-8
Traducator
Bogdan Bruma

Articole