Rinzai

Cronica Realizarii

Categorii: Budism (zen) , Budism (zen) - CLASIC , CLASIC

Rinzai Roku - sau Cronica Maestrului Rinzai a fost scrisa de catre ucenicii acestuia. In ea sunt notate invataturile rostite de Maestru - precum si momente din perioada lui de ucenicie si din cariera de invatator spiritual. Asemenea tuturor marilor maestri Zen - Rinzai (cunoscut in chineza sub...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cronica Realizarii
Rinzai Roku - sau Cronica Maestrului Rinzai a fost scrisa de catre ucenicii aces...
0,00 RON
(-%)

SKU
000E07
Colectia
ZEN
Autor
Rinzai
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
144
ISBN
973-9453-34-1
Traducator
Stela Ghetie Tinney

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

Rinzai Roku, sau Cronica Maestrului Rinzai a fost scrisa de catre ucenicii acestuia. In ea sunt notate invataturile rostite de Maestru, precum si momente din perioada lui de ucenicie si din cariera de invatator spiritual. Asemenea tuturor marilor maestri Zen, Rinzai (cunoscut in chineza sub numele de Lin Chi) si-a intemeiat ferm invatatura pe doctrina budista, fiind perfect versat in scripturi, din care citeaza liber si frecvent. Insa in loc de veneratie superficiala si de banala eruditie, Rinzai le cere discipolilor sai intelegerea veritabila a scripturilor, insotita de o viata calauzita de aceasta intelegere.

Daca uneori Maestrul poate lasa impresia ca ar lua in deradere scripturile, in realitate el isi rade nu de ele ci de acei ucenici care mai degraba se agata cu piosenie si tenacitate de cuvinte decat sa se incumete sa le inteleaga. Rinzai era cunoscut si temut ca fiind cumplit si direct. Atunci cand intr-adevar se manifesta, o face pentru a sfarama atasamentele fata de orice ideal, iar cei carora li se adreseaza sunt calugari incercati. Contradictiile sale aparente sunt tot mijloace pedagogice pentru a-si starni elevii si a-i scoate din orice complacere sau inertie. In aceasta Cronica il ascultam vorbind, clar si decisiv, cu propriile-i cuvinte.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review