Taisen Deshimaru

Zen si artele martiale

Categorii: Budism (zen) , Budism (zen) - MODERN , Invataturile Maestrilor Spirituali , MODERN , Saptamana autorilor , Traieste viata ca o arta

In fata absentei totale a valorilor morale caracteristica lumii moderne - nu este de mirare ca multi se indreapta spre artele martiale. Fara indoiala - in lumea periculoasa in care traim este bine sa te aperi. Retragerea egoista din fata pericolului este un remediu mai rau decat raul care te...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Zen si artele martiale
In fata absentei totale a valorilor morale caracteristica lumii moderne - nu est...
0,00 RON
(-%)

SKU
000E25
Colectia
ZEN
Autor
Taisen Deshimaru
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Zen et arts martiaux
ISBN editii anterioare
973-98399-2-4
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-479-8
Traducator
Radu Ciocanelea

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

In fata lipsei unei statornicii a priincipiilor morale din lumea moderna, nu este de mirare ca multi se indreapta spre artele martiale.

Fara indoiala, in lumea periculoasa in care traim este bine sa te aperi. Retragerea egoista din fata pericolului este un remediu mai rau decat raul care te asalteaza.

Cavalerii teutoni si templierii au disparut, au ramas insa razboinicii Orientului si lumina Zenului veritabil.

Samuraii nu vorbesc mult. Propria lor viata nu le apartine. Sunt gata in fiece clipa sa-si sacrifice viata.

Practicantul de arte martiale este razboinicul lumii moderne. Dar in realitate, spiritul razboinicului se poate aplica in toate actiunile vietii cotidiene. A practica artele martiale fara spiritul razboinicului bushido nu este decat gesticulare inutila si denaturare a traditiei veritabile.

In Japonia, Zenul a influentat artele martiale in acelasi fel in care crestinismul i-a influentat pe barbari. Influenta Zenului a dus la indepartarea de valorile materiale si la absenta totala a fricii de moarte, la intarirea spiritului razboinicului prin lumina trezirii.

Raportul dintre Zen si artele martiale se defineste prin atitudinea neclintita in fata mortii, controlul de sine, non-violenta, disciplina ferma - fizica si spirituala - si respectul adanc fata de maestru.

Carti de acelasi autor

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review