Practica ZEN

Corp, Respiratie, Minte

Practica zen constituie in esenta atat o colectie de prelegeri despre Dharma - cat si comentarii pe marginea unor texte zen clasice - incercand astfel sa le prezinte discipolilor teme fundamentale - precum: practica in postura asezat - ce inseamna un sesshin - preceptele - studiul koan-urilor si scrierile marelui maestru Dogen Zenji. Aceasta carte de referinta pune astfel la dispozitia cititorului roman scrieri care au format generatii intregi de invatatori si de practicanti zen - putand fi folosite totodata ca un instrument de lucru si ca ghid pentru aprofundarea doctrinelor unor mari maestri zen.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Practica ZEN - Corp, Respiratie, Minte
Colectia
ZEN
Anul publicarii
2016
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-584-9
Cod Bare EAN
5948417050308

Descriere

Practica zen constituie in esenta atat o colectie de prelegeri despre Dharma, cat si comentarii pe marginea unor texte zen clasice, incercand astfel sa le prezinte discipolilor teme fundamentale, precum: practica in postura asezat, ce inseamna un sesshin, preceptele, studiul koan-urilor si scrierile marelui maestru Dogen Zenji. Aceasta carte de referinta pune astfel la dispozitia cititorului roman scrieri care au format generatii intregi de invatatori si de practicanti zen, putand fi folosite totodata ca un instrument de lucru si ca ghid pentru aprofundarea doctrinelor unor mari maestri zen.

*

„Prin practica Zen noi descoperim natura infinit de pretioasa a fiecarei entitati, persoane, plante, a fiecarui animal, a fiecarui lucru, si descoperim egalitatea lor completa. Calea Zen nu este o cale usoara. Nu este usor de scapat de iluziile care ne impiedica sa aflam adevarul. Fara un devotament spiritual, Zenul devine un fel de hobby. Fara Marea Moarte si Marea Renastere, acesta devine un fel de exercitiu de dezvoltare personala. Zenul nu este un subiect care urmeaza sa fie «stapanit» printr-o anumita forma sau printr-un anumit program, ci este o practica ce dureaza intreaga viata. Cu toate acestea, datorita devotamentului si acestei renasteri atat de clar vadita aici, totul devine extrem de usor!”

Robert Aitken (Cuvant inainte la volumul Practica Zen, de Taizan Maezumi).


Hakuyu Taizan Maezumi

Taizan Maezumi Roshi (1931-1995) a fost succesorul a trei mari maestri ce reprezinta trei linii principale de invataturi Zen: Hakujun Kuroda Roshi, Hakuun Yasutani Roshi si Koryu Osaka Roshi. El a fost abatele Centrului Zen din Los Angeles, pe care l-a infiintat, continuand pe durata vietii sa fie maestrul rezident al acestui centru si al celui numit Zen Mountain Center. Totodata, Maezumi Roshi este fondatorul liniei de transmisiune White Plum. El a fost coautor, alaturi de Tetsugen Glassman, al cartii The Way of Everyday Life (Los Angeles: Zen Center of Los Angeles Publications, 1978) si autorul cartilor The Echoless Valley (Mt Tremper, NY: Dharma Communications, 1998), Teaching of the Great Mountain (lucrare editata de Anton Tenkei Coppens, Boston: Tuttle, 2001), si Appreciate Your Life: The Essence of Zen Practice (lucrare editata de Wendy Egyoku Nakao si Eva Myonen Marko, Boston: Shambala, 2001).

 

 

 

 

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000E30
Anul aparitiei
2016
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
ON ZEN PRACTICE: Body, Breath, and Mind
Teme de interes
Budism (zen), Budism (zen) - PRACTIC, Ce ne transmite budismul?, PRACTIC, Practica spirituala in diverse traditii, Traieste viata ca o arta, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-584-9
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole