NOU
15%

Corporalizarea emotiilor

Cum sa ne imbunatatim viata din punct de vedere mental, afectiv, fizic si comportamental

Raja Selvam (Autor)

In prima sa carte despre psihologia somatica integrala (Integral Somatic Psychology™) psihologul clinician Dr. Raja Selvam ofera o noua abordare pentru dezvoltarea capacitatii de a tolera emotiile - in special cele dificile sau neplacute - folosind corpul.

Modelul ISP iti arata cum sa dilati si sa reglezi experientele emotionale la nivelul corpului pentru a imbunatati diferite rezultate terapeutice - cognitive, emotionale, comportamentale, fizice, energetice, relationale si chiar spirituale - atat in viata de zi cu zi, cat si in toate tipurile de terapii, inclusiv in alte abordari de psihoterapie corporala si psihologie somatica. Vei invata fiziologia emotiilor la nivelul creierului si al corpului si cum sa:

• Accesezi rapid diferite tipuri de emotii
• Facilitezi corporalizarea si reglarea sentimentelor
• Procesezi si vindeci diferite traume si rani de atasament

Fiind ghid pentru integrarea emotionala, Corporalizarea emotiilor este o carte utila in lucrul cu o gamă largă de probleme clinice care implica emotii dificile - de la evenimente obisnuite de viata la tulburari psihosomatice sau psihofiziologice, traume de dezvoltare, traume prenatale si perinatale, tulburari de atasament, tulburari de personalitate, PTSD, traume colective si traume intergenerationale - si in imbunatatirea rezultatelor si scurtarea timpului de tratament in diferite terapii, inclusiv psihanaliza, psihologie jungiana si CBT (terapie cognitiv-comportamentala).​

Disponibil in stoc
Corporalizarea emotiilor - Cum sa ne imbunatatim viata din punct de vedere mental, afectiv, fizic si comportamental
50,57 RON 59,50 RON
(-15%)
50,57 RON 59,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PSIHOTERAPIA
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
416
ISBN
978-630-6550-24-1
Cod Bare EAN
5948417500353

Descriere

Corporalizarea emotiilor este un ghid introductiv care prezinta o noua forma de practica psihologica somatica, bazata pe cercetari stiintifice, ce ajuta in procesarea dificultatilor emotionale cu care ne confruntam si care regleaza gandirea si comportamentul imbunatatindu-ne starea generala de bine.

Psihologia somatica integrala (Integral Somatic Psychology™) a fost dezvoltata de autorul si psihologul Dr. Raja Selvam si este o terapie somatica eficienta, care ajuta clientii sa atinga o stare de sanatate mentala optima prin corporalizarea profunda a emotiilor lor. Bazandu-se pe cercetari din neurostiinta, psihologie cognitiva si psihoterapie corporala, Dr. Raja Selvam descrie cum corpul poate fi folosit ca un vehicul pentru procesarea afectiva, cu scopul de a usura suferinta, de a regla comportamentul, de a imbunatatii memoria, limbajul si gandirea.

Aceasta carte ofera modalitati concrete de lucru prin care clientii isi pot imbunatatii toleranta fata de o gama larga de emotii – in special fata de cele inconfortabile – si dezvolta abilitati de self-help care pot fi folosite in nagivarea prin provocarile inerente ale vietii.

Dr. Selvam descrie 4 pasi ai corporalizarii emotionale:

• Situatia ‒ legatura intre context si raspunsul afectiv;
• Emotia ‒ sursa descoperirii si a acceptarii tuturor trairilor;
• Dilatarea/Reglarea ‒ extinderea emotiilor de la nivelul creierului la nivelul corpului pentru a imbunatatii toleranta afectiva;
• Integrarea ‒ sustinerea beneficiilor pe care le ofera corporalizarea emotionala la nivel fizic, energetic, cognitiv si comportamental.

Psihologia somatica integrala (ISP) poate fi folosita ca abordare complementara de lucru de catre orice terapeut care cauta cai inovatoare pentru a isi ajuta clientii sa se auto-regleze si sa se bucure de o gama larga de experiente emotionale.

*

„(Cartea aceasta este) o realizare mareata. O sinteza unica. Cu precizie academica si un talent profund de reflectare, dr. Selvam ne poarta printr-o calatorie uluitoare, explorand structura si functiile afectivitatii la nivelul creierului si al corpului deopotriva, rolul pe care-l joaca emotiile in starea de sanatate precum si in tulburari si cum poate fi folosit corpul pentru a crea o capacitate mai mare de a regla si tolera emotiile cu scopul de a imbunatati rezultatele cognitive, afective si comportamentale in toate terapiile. Corporalizarea emotiilor aduce un plus valoros de care vor beneficia toti terapeutii si, de asemenea, este un dar pentru nespecialistii care doresc sa intre in contact cu inteligenta lor emotionala si sa-si imbogateasca viata.”

– Peter A. Levine, PhD, creatorul Somatic Experiencing®
si autorul bestsellerelor Trezirea tigrului si Intr-o voce nerostita

CUPRINS

MULTUMIRI 15
INTRODUCERE 17

PARTEA I
PREZENTARE GENERALA

01. Inceputul 35
02. Variatii in practica de corporalizare emotionala 56
03. Contributia corporalizarii emotionale la lucrul cu traume individuale, colective si transgenerationale 81
04. Diferitele beneficii aduse de corporalizarea emotionala in varii contexte clinice 99

PARTEA A II-A
TEORIE

05. Fiziologia afectivitatii 119
06. Cognitie, afectivitate si comportament 149
07. Dinamici fiziologice implicate in generarea trairilor emotionale si in apararea impotriva lor 171
08. Corporalizarea emotionala si toleranta afectiva 204
09. Diferite tipuri de emotii 225

PARTEA A III-A
PRACTICA

10. Situatia 252
11. Emotia 265
12. Dilatarea 285
13. Integrarea 314
14. Rezonanta interpersonala 334

INCHEIERE: VIITORUL 362
ANEXA A 383
INDEX 389
DESPRE AUTOR 414


Raja Selvam

Raja Selvam, Ph.D., este psiholog clinician licentiat, creatorul Psihologiei somatice integrale (Integral Somatic Psychology™), abordare terapeutica bazata pe cele mai noi paradigme stiintifice din domeniul psihologiei cognitive si neurostiintelor afective despre corporalizarea cognitiei, a emotiei si a comportamentului, precum si pe cunoasterea multiplelor practici psihologie, somatice, energetice si spirituale atat din Vest, cat si din Est. Dr. Selvam este trainer experimentat in cadrul Somatic Experiencing Trauma Professional Training Program, creat de Dr. Peter Levine. A predat timp de 25 de ani in peste 21 de tari din America de Sub si de Nord, Europa, Asia, Orient etc. Munca sa este intemeiata pe informatiile oferite de sisteme psihoterapeutice precum Terapia Reichiana, Analiza Biodinamica, Somatic Experiencing, Postural Integration, Terapie Craniosacrala Biodinamica, si este inspirata de psihologia jungiana arhetipala, kleiniana, de neurostiinte, fizica cuantica, yoga si Advaita Vedanta.

Carti din colectia Psihoterapia

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00TE035
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Practica incorporarii emotiilor: un ghid pentru imbunatatirea rezultatelor cognitive, emotionale si comportamentale
Titlul original
The Practice of Embodying Emotions: A Guide for Improving Cognitive, Emotional, and Behavioral Outcomes
Limba
Romana
Nr. pagini
416
ISBN
978-630-6550-24-1
Traducator
Anacaona Mindrila-Sonetto

Articole