Corporalizarea emotiilor

Cum sa ne imbunatatim viata din punct de vedere mental, afectiv si comportamental

Raja Selvam (Autor)

Produs disponibil cu precomanda

Livrarea incepand cu data de 10.06.2023

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Disponibil cu precomanda
Corporalizarea emotiilor - Cum sa ne imbunatatim viata din punct de vedere mental, afectiv si comportamental
Colectia
PSIHOTERAPIA
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
ISBN
978-630-6550-24-1
Cod Bare EAN
5948417500353

Descriere

Corporalizarea emotiilor este un ghid introductiv care prezinta o noua forma de practica psihologica somatica, bazata pe cercetari stiintifice, ce ajuta in procesarea dificultatilor emotionale cu care ne confruntam si care regleaza gandirea si comportamentul imbunatatindu-ne starea generala de bine.

Psihologia somatica integrala (Integral Somatic Psychology™) a fost dezvoltata de autorul si psihologul Dr. Raja Selvam si este o terapie somatica eficienta, care ajuta clientii sa atinga o stare de sanatate men-tala optima prin corporalizarea profunda a emotiilor lor. Bazandu-se pe cercetari din neurostiinta, psihologie cognitiva si psihoterapie corporala, Dr. Raja Selvam descrie cum corpul poate fi folosit ca un vehicul pentru procesarea afectiva, cu scopul de a usura suferinta, de a regla comportamentul, de a imbunatatii memoria, limbajul si gandirea.

Aceasta carte ofera modalitati concrete de lucru prin care clientii isi pot imbunatatii toleranta fata de o gama larga de emotii – in special fata de cele inconfortabile – si dezvolta abilitati de self-help care pot fi folosite in nagivarea prin provocarile inerente ale vietii.

Dr. Selvam descrie 4 pasi ai corporalizarii emotionale:

• Situatia ‒ legatura intre context si raspunsul afectiv;
• Emotia ‒ sursa descoperirii si a acceptarii tuturor trairilor;
• Dilatarea/Reglarea ‒ extinderea emotiilor de la nivelul creierului la nivelul corpului pentru a imbunatatii toleranta afectiva;
• Integrarea ‒ sustinerea beneficiilor pe care le ofera corporalizarea emotionala la nivel fizic, energetic, cognitiv si comportamental.

Psihologia somatica integrala (ISP) poate fi folosita ca abordare complementara de lucru de catre orice terapeut care cauta cai inovatoare pentru a isi ajuta clientii sa se auto-regleze si sa se bucure de o gama larga de experiente emotionale.


Raja Selvam

Raja Selvam, Ph.D., este psiholog clinician licentiat, creatorul Psihologiei somatice integrale (Integral Somatic Psychology™), abordare terapeutica bazata pe cele mai noi paradigme stiintifice din domeniul psihologiei cognitive si neurostiintelor afective despre corporalizarea cognitiei, a emotiei si a comportamentului, precum si pe cunoasterea multiplelor practici psihologie, somatice, energetice si spirituale atat din Vest, cat si din Est. Dr. Selvam este trainer experimentat in cadrul Somatic Experiencing Trauma Professional Training Program, creat de Dr. Peter Levine. A predat timp de 25 de ani in peste 21 de tari din America de Sub si de Nord, Europa, Asia, Orient etc. Munca sa este intemeiata pe informatiile oferite de sisteme psihoterapeutice precum Terapia Reichiana, Analiza Biodinamica, Somatic Experiencing, Postural Integration, Terapie Craniosacrala Biodinamica, si este inspirata de psihologia jungiana arhetipala, kleiniana, de neurostiinte, fizica cuantica, yoga si Advaita Vedanta.

Carti din colectia Psihoterapia

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00TE035
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Practica incorporarii emotiilor: un ghid pentru imbunatatirea rezultatelor cognitive, emotionale si comportamentale
Titlul original
The Practice of Embodying Emotions: A Guide for Improving Cognitive, Emotional, and Behavioral Outcomes
Limba
Romana
ISBN
978-630-6550-24-1

Articole