60%

Stiinta Artei Psihoterapiei - II -

Neurostiinta dezvoltarii afective si neuropsihiatria dezvoltarii (Vol. 2)

Allan N. Schore (Autor)

Dr. Allan Schore este poate cel mai citat autor in domeniul psihanalizei, dupa Freud. Stiinta artei psihoterapiei este o lucrare deosebit de importanta si actuala, care asaza pe fundament stiintific arta psihoterapiei, detaliind si rafinand perspectiva psihodinamica a teoriei atasamentului.

Disponibil in stoc
Stiinta Artei Psihoterapiei - II - Neurostiinta dezvoltarii afective si neuropsihiatria dezvoltarii (Vol. 2)
18,40 RON 46,00 RON
(-60%)
18,40 RON 46,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PSIHOTERAPIA
Anul publicarii
2020
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-761-4
Cod Bare EAN
5948417500063

Descriere

Dr. Allan Schore este poate cel mai citat autor in domeniul psihanalizei, dupa Freud. Stiinta artei psihoterapiei este o lucrare deosebit de importanta si actuala, care asaza pe fundament stiintific arta psihoterapiei, detaliind si rafinand perspectiva psihodinamica a teoriei atasamentului. La inceput o lectura aparent dificila, ajunge sa te captiveze pana in punctul in care devine greu sa o mai lasi din mana. Informatiile sunt bogate si sunt reluate gradual, astfel incat se asaza in minte in straturi succesive, rand pe rand, si observi ca, fara alt efort, ajungi la o intelegere tot mai subtila a substratului psihoterapiei. Cu o bibliografie ampla si reprezentativa pentru intregul domeniu, Stiinta artei psihoterapiei este o resursa de neegalat pentru orice student al psihanalizei, in special, si al psihoterapiei, in general, indiferent de nivel si expertiza.

Primul volum cuprinde capitole despre arta stiintei psihoterapiei, oferind modele neurobiologice interpersonale ale mecanismului de schimbare in terapie, mai ales cu privire la pacientii cu antecedente de trauma relationala timpurie. Acest al doilea volum abordeaza stiinta care sta la baza modelului comprehensiv neurobiologic interpersonal al dezvoltarii emotionale si sociale al teoriei reglarii si aplicatiile ei pe scara larga, de la etologie la neurologie pediatrica, de la explicarea teoretica a disocierii patologice si a traumei relationale la cercetarea tulburarilor de personalitate, de la parentaj la asistenta sociala si dreptul familiei.


„[…] voi discuta cum poate fi utilizata o perspectiva interdisciplinara pentru a genera un model mai complex al disocierii si care este rolul sau in psihopatogeneza. Voi prezenta mai intai o scurta trecere in revista a neurobiologiei unui atasament sigur, urmata de neurobiologia traumei si disocierii relationale la nou-nascut, precum si de neuropsihologia dezvoltarii disocierii regasita in atasamentul dezorganizat de tip D. […] voi discuta despre rolul proceselor emisferei drepte in disociere in stadiile ulterioare ale vietii si voi incheia cu unele speculatii teoretice referitoare la mecanismele biologice de baza care mediaza disocierea […]”

Allan Shore

CUPRINS

Neurostiinta dezvoltarii afective si neuropsihiatria dezvoltarii

  1. Atasamentul, reglarea afectului si dezvoltarea emisferei drepte: construirea unei legaturi
    intre neurostiinta dezvoltarii si pediatrie 7
  2. Cum deschid elefantii usile: neuroetologia dezvoltarii, atasamentul si contextul social 39
  3. Trauma de atasament si emisfera dreapta in curs de dezvoltare: originile disocierii patologice 65
  4. Este personalitatea borderline o tulburare specifica emisferei drepte? Un studiu al P3A ce utilizeaza analiza single trial 163
  5. Mediul adaptarii evolutioniste al lui bowlby: diminuarea actuala in cultura statelor unite 189
  6. Utilizarea teoriei reglarii pentru a coordona evaluarile clinice ale relatiilor de atasament mama–nou-nascut
  7. Dreptul familiei si neurostiinta atasamentului - interviu aparut in periodicul family court review 329

Index 356


Allan N. Schore

Dr. Dr. Allan Schore a primit de-a lungul carierei sale spectaculoase numeroase aprecieri, fiind supraintitulat „Bowlby al Americii” si cel mai important expert al lumii in domeniul neuropsihanalizei. Contributiile lui Schore au acoperit domenii diverse si complexe, precum neurostiinta afectiva, neuropsihiatria, teoria traumei, psihologia dezvoltarii, teoria atasamentului, psihanaliza, psihologia clinica, biologia comportamentala, asistenta sociala clinica s.a. Alte lucrari: Affect Regulation and the Origin of the Self, Affect Dysregulation and Disorders of the Self, Affect Regulation and the Repair of the Self, Right Brain Psychotherapy si The Development of the Unconscious Mind.

 

Carti din colectia Psihoterapia

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00TE006
Anul aparitiei
2020
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Science of the Art of Psycotherapy By Allan N. Schore Copyright @ 2011 by Allan N. Schore
Teme de interes
Pierdere si transformare, Trauma - obstacol sau oportunitate, Zilele Sanatatii Mintale, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-761-4
Traducator
Ines Simionescu

Articole