15%

Stiinta Artei Psihoterapiei - I -

Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica (Vol.1)

Allan N. Schore (Autor)

Stiinta artei psihoterapiei este o resursa de neegalat pentru orice student al psihanalizei, in special, si al psihoterapiei, in general, indiferent de nivel si expertiza.

Disponibil in stoc
Stiinta Artei Psihoterapiei - I - Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica (Vol.1)
39,10 RON 46,00 RON
(-15%)
39,10 RON 46,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PSIHOTERAPIA
Anul publicarii
2019
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
336
ISBN
978-973-111-760-7
Cod Bare EAN
5948417500032

Descriere

„Dr. Allan Schore, „o figura monumentala in cercetarea psihanalitica si neuropsihanalitica”.

American Psychoanalytic Association

Allan Schore este poate cel mai citat autor in domeniul psihanalizei, dupa Freud. Stiinta artei psihoterapiei este o lucrare deosebit de importanta si actuala, care creeaza un fundament stiintific pentru arta psihoterapiei, detaliind si rafinand perspectiva psihodinamica a teoriei atasamentului. La inceput o lectura aparent dificila, ajunge sa te captiveze pana in punctul in care devine greu sa o mai lasi din mana. Informatiile sunt bogate si sunt reluate gradual, astfel incat se asaza in minte in straturi succesive, rand pe rand, si observi ca, fara alt efort, ajungi la o intelegere tot mai subtila a substratului psihoterapiei. Cu o bibliografie ampla si reprezentativa pentru intregul domeniu, Stiinta artei psihoterapiei este o resursa de neegalat pentru orice student al psihanalizei, in special, si al psihoterapiei, in general, indiferent de nivel si expertiza. Acest prim volum cuprinde capitole despre stiinta psihoterapiei, oferind modele neurobiologice interpersonale ale mecanismului de schimbare in terapie, mai ales cu privire la pacientii cu antecedente de trauma relationala timpurie. Al doilea volum abordeaza stiinta care sta la baza modelului comprehensiv neurobiologic interpersonal al dezvoltarii emotionale si sociale al teoriei reglarii si aplicatiile ei pe scara larga, de la etologie la neurologie pediatrica, de la explicarea teoretica a disocierii patologice si a traumei relationale la cercetarea tulburarilor de personalitate, de la parentaj la asistenta sociala si dreptul familiei.


„O mare parte din cunoasterea terapeutilor, care se acumuleaza odata cu experienta clinica, este implicita, actioneaza la niveluri rapide, inconstiente, sub nivelurile constientizarii, si este exprimata in mod spontan ca intuitie clinica. […] In ceea ce priveste schimbarea de paradigm catre o psihoterapie orientata relational, modelele neurobiologice interpersonale clinice ale schimbarii terapeutice se deplaseaza acum de la emisfera stanga spre emisfera dreapta, dinspre minte spre corp si dinspre sistemul nervos central spre cel autonom.”

Allan N. Schore

CUPRINS

Multumiri 7
Spre o noua paradigma a psihologiei 9

Terapia reglarii afectului si neuropsihanaliza clinica

1. Teoria moderna a atasamentului: rolul central al reglarii afectului in dezvoltare si in tratament 47
2. Trauma relationala si dezvoltarea emisferei drepte: o interfata intre psihologia psihanalitica a sinelui si neurostiinta 83
3. Reglarea afectului in emisfera dreapta: un mecanism esential al dezvoltarii, traumei, disocierii si psihoterapiei 112
4. Sinele implicit al emisferei drepte se afla in centrul psihanalizei 179
5. Punerile in scena terapeutice: lucrul in ferestrele de toleranta la afect ale emisferei drepte 230

Index 328


Allan N. Schore

Dr. Dr. Allan Schore a primit de-a lungul carierei sale spectaculoase numeroase aprecieri, fiind supraintitulat „Bowlby al Americii” si cel mai important expert al lumii in domeniul neuropsihanalizei. Contributiile lui Schore au acoperit domenii diverse si complexe, precum neurostiinta afectiva, neuropsihiatria, teoria traumei, psihologia dezvoltarii, teoria atasamentului, psihanaliza, psihologia clinica, biologia comportamentala, asistenta sociala clinica s.a. Alte lucrari: Affect Regulation and the Origin of the Self, Affect Dysregulation and Disorders of the Self, Affect Regulation and the Repair of the Self, Right Brain Psychotherapy si The Development of the Unconscious Mind.

 

Carti din colectia Psihoterapia

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00TE003
Anul aparitiei
2019
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Science of the Art of Psychotherapy
Teme de interes
Pierdere si transformare, Trauma - obstacol sau oportunitate, Zilele Sanatatii Mintale, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
336
ISBN
978-973-111-760-7
Traducator
Ines Simionescu

Articole