30%

Pachet Carl Sagan

Carl Sagan (Autor)

Cartile lui Carl Sagan, unul dintre cei mai importanti popularizatori de stiinta din lume sunt o dovada a geniului sau, a pasiunii sale pentru stiinta si a angajamentului sau neclintit fata de adevar si ratiune. Cu stilul sau unic, combinand limbaj poetic, imagini vii si analiza stiintifica riguroasa, Sagan ne poarta intr-o calatorie de descoperire prin misterele cosmosului, minunile lumii naturale si complexitatile mintii umane. Indiferent daca esti un entuziast al stiintei experimentat sau un novice curios, cartile lui Sagan sunt o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa-si aprofundeze intelegerea universului si a locului nostru in el.

Pachetul cuprinde 4 titluri:

 Un palid punct albastru

Cosmos

Miliarde si miliarde

Lumea si demonii ei - Stiinta ca lumina in intuneric.

Stoc limitat
Pachet Carl Sagan
156,10 RON 223,00 RON
(-30%)
156,10 RON 223,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
MATHESIS
Anul publicarii
2023
Cod Bare EAN
5948417211136

Descriere

Alatură-te intr-o calatorie de proportii cosmice cu pachetul Carl Sagan care cuprinde:

1. Un palid punct albastru - Viziune asupra viitorului omenirii in spatiu Publicată in 1994, este considerata una dintre cele mai influente lucrari ale lui Sagan. In acest volum Sagan discuta subiecte precum, explorarea spatiului, istoria astronomiei, cautarea vietii extraterestre si potentialul viitor al calatoriilor spatiale. De asemenea, abordeaza implicatiile politice si sociale ale explorarii spatiale, sustinand ca aceasta poate servi ca o forta unificatoare pentru umanitate. 

2. Cosmos este una dintre cele mai bine vandute carti dedicate stiintei din toate timpurile. Carl Sagan ne vorbeste despre stiinta si cosmologie, dar si despre descoperirile oamenilor, minunea si puterea curiozitatii umane. Prin povestirea istoriei descoperirilor umane si ilustrand uimirea si incertitudinea universului si a cosmosului, Sagan ne ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei stiintei, incepand de la primele observatii facute de vechii greci si ajungand pana la descoperirile mai recente din domeniul astrofizicii si astronomiei.

3. Lumea si demonii ei - Stiinta ca lumina in intuneric. Cum putem lua decizii inteligente in vietile noastre tot mai influentate de tehnologie daca nu intelegem diferenta dintre miturile pseudostiintei si ipotezele testabile ale stiintei? Carl Sagan, castigator al premiului Pulitzer si renumit astronom, sustine ca gandirea stiintifica este vitala nu doar in cautarea adevarului, ci si pentru insasi integritatea institutiilor noastre democratice. Parcurgand zone cuprinzatoare ale istoriei si culturii, Sagan examineaza si demonteaza cu autoritate celebre deprinderi eronate ale gandirii umane precum vrajitoria, vindecarile prin rugaciune, demonii si OZN-urile.

4. Miliarde si miliarde - Ganduri despre viata si moarte in pragul mileniuluiIn ultima carte a uimitoarei sale cariere, Carl Sagan examineaza intr-un mod stralucitor problemele arzatoare ale vietii noastre, ale lumii noastre si ale universului ce ne inconjoara. Aceste eseuri luminoase si atractive strabat atat imensitatea cosmosului, cat si intimitatea mintii omenesti, incercand sa raspunda la intrebari fascinante despre originea si despre sfarsitul universului, precum si despre felul in care putem aduce impreuna stiinta si compasiunea pentru a intampina provocarile secolului XXI. 


Carl Sagan

Carl Sagan a fost Profesor de Astronomie si Stiinte Spatiale David Duncan si Director pentru Studii Planetare la Universitatea Cornell. El a jucat un rol de prim rang in programul spatial american inca de la inceputurile sale. A fost consultant si consilier al NASA incepand cu anii 1950, i-a instruit pe astronautii misiunilor Apollo inaintea zborurilor spre Luna si a facut parte din echipa de experimentatori pentru expeditiile Mariner, Viking, Voyager si Galileo spre planete. A contribuit la rezolvarea misterelor temperaturii ridicate de pe Venus (raspunsul: un efect de sera masiv), a schimbarilor sezoniere de pe Marte (raspunsul: praful spulberat de vant) si a cetii rosi-atice de pe Titan (raspunsul: molecule organice complexe).

Pentru munca sa, Dr. Sagan a primit medaliile NASA: pentru Realizari Stiintifice Exceptionale, (de doua ori) pentru Servicii Publice Remarcabile si Apollo Achievement Award. Asteroidul 2709 poarta numele lui Sagan. A fost, de asemenea, distins de Societatea Astronautica Americana cu Premiul pentru Astronautica John F. Kennedy („pentru contributiile sale extraordinare la dezvoltarea stiintei planetare… in calitate de savant specialist atat in astronomie, cat si in biologie, Dr. Sagan a adus contributii esentiale in studiul atmosferelor planetare, al suprafetelor planetare, al istoriei Pamantului si al exobiologiei. Multi dintre cei mai productivi planetologi activi in prezent sunt fostii sau actualii lui studenti si colaboratori”).

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00HP113
Anul aparitiei
2023

Articole