30%

Pachet - Intelege lumea naturala si universul prin stiinta

Pachetul te ajuta sa intelegi cum functioneaza lumea inconjuratoare. Vei afla ce este viata - de la originile sale pana la viitorul imaginar al umanitatii, cum functioneaza procesele si fenomenele lumii naturale si care sunt cele mai mari descoperiri din istoria umanitatii.

Stoc limitat
Pachet - Intelege lumea naturala si universul prin stiinta

Pachetul te ajuta sa intelegi cum functioneaza lumea inconjuratoare. Vei afla...

107,80 RON 154,00 RON
(-30%)
107,80 RON 154,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PACHETE
Anul publicarii
2021
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Cod Bare EAN
5948417210313

Descriere

Titlurile din colectia Mathesis sunt pentru tine daca:

  • vrei sa descoperi tainele lumii noastre si ale universului
  • vrei sa afli diferenta dintre stiinta si pseudostiinta
  • vrei sa iti largesti orizontul cunoasterii
  • cauti raspunsuri la intrebari despre originea speciilor si evolutia omului
  • esti in cautare de carti care te fac sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva noua

Pachetul te ajuta sa intelegi cum functioneaza lumea inconjuratoare. Vei afla:

  • ce este viata - de la originile sale pana la viitorul imaginar al umanitatii
  • ce este gandirea critica si cum te poate ajuta
  • stiinta din spatele unor recente descoperiri si inovatii
  • cum functioneaza procesele si fenomenele lumii naturale
  • care sunt cele mai mari descoperiri din istoria umanitatii

1. Originea speciilor - Charles Darwin – 544 pag

In cartea Originea speciilor, aparuta dupa 28 de ani, in 1859, Charles Darwin prezinta descoperirea sa epocala, care avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care oamenii se vad pe ei insisi si lumea in care traiesc. Aici, el demonstreaza intr-un mod convingator realitatea evolutiei, si anume faptul ca nu este posibil ca animalele si plantele existente sa fi aparut in mod separat, ci trebuie sa se fi transformat cu incetul din stramosi comuni. Cel mai important element din carte este acela ca explica in detaliu mecanismul care duce la o astfel de transformare: selectia naturala – ideea care a dat pentru prima data inteligibilitate stiintifica evolutiei ca fenomen.

2. Lumea si demonii ei – stiinta ca lumina in intunericCarl Sagan - 528 pag

Carl Sagan, castigator al premiului Pulitzer si renumit astronom, sustine ca gandirea stiintifica este vitala nu doar in cautarea adevarului, ci si pentru insasi integritatea institutiilor noastre democratice. Sagan examineaza si demonteaza cu autoritate celebre deprinderi eronate ale gandirii umane precum vrajitoria, vindecarile prin rugaciune, demonii si OZN-urile. Si totusi, in mod ingrijorator, asa-numita epoca a informatiei in care ne aflam este inundata de pseudostiinta, povesti cu rapiri extraterestre, spiritism, amintiri din vieti trecute, superstitii de tot felul si halucinatii comune care se bucura de tot mai multa atentie si interes. Dupa cum Sagan demonstreaza cu o elocventa lucida, cantecul de sirena al irationalului nu are doar efecte culturale negative, ci este o cufundare periculoasa in intunericul care ameninta cele mai importante libertati ale noastre.

3. Miliarde si miliardeCarl Sagan – 272 pag

In Miliarde si miliarde, ultima carte a uimitoarei sale cariere, Carl Sagan examineaza intr-un mod stralucitor problemele arzatoare ale vietii noastre, ale lumii noastre si ale universului ce ne inconjoara. Aceste eseuri luminoase si atractive strabat atat imensitatea cosmosului, cat si intimitatea mintii omenesti, incercand sa raspunda la intrebari fascinante despre originea si despre sfarsitul universului. Privind neincetat in viitor si fiind patruns de scanteia curiozitatii sale neostenite, cartea Miliarde si miliarde este marturia uneia dintre cele mai mari gandiri stiintifice a vremurilor noastre.


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00HP041
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Carl Sagan - Stiinta ca lumina in intuneric, titluri Herald
Limba
Romana

Articole