15%

Cheia Nemuririi

Istoria secreta a religiei fara nume

Nu exista dovezi arheologice pentru Euharistia originala – se spune ca vinul sacru garanteaza viata dupa moarte pentru cei care beau sangele lui Isus. Sfantul Graal si continutul sau miraculos nu au fost niciodata gasite. In absenta oricaror date concrete, orice s-a intamplat la Cina cea de Taina ramane un articol de credinta pentru cei 2,5 miliarde de crestini de astazi. Intr-o cautare fara precedent a raspunsurilor reale, Cheia Nemuririi examineaza radacinile arhaice ale ritualului care se desfasoara in fiecare duminica pe aproape o treime din planeta. Religia si stiinta converg pentru a picta o imagine radicala a evenimentului fondator al crestinismului. Si dupa secole de dezbateri, sa rezolvam odata pentru totdeauna cel mai mare puzzle al istoriei.

Inainte de Ierusalim, inainte de Roma, inainte de Mecca — era Eleusis: capitala spirituala a lumii antice. Promitea nemurirea lui Platon si celor mai mari minti ale Atenei cu o formula foarte simpla: bea aceasta potiune, si-l vei cunoaste pe Dumnezeu. Nimeni nu a gasit vreodata dovezi concrete, stiintifice, ale bauturilor consumate la Eleusis, cu atat mai putin crestinismul timpuriu. Pana acum.

Disponibil in stoc
Cheia Nemuririi - Istoria secreta a religiei fara nume
70,55 RON 83,00 RON
(-15%)
70,55 RON 83,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
BIBLIOTHECA ORIENTALIS
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
560
ISBN
978-630-6550-56-2
Cod Bare EAN
5948417550198

Descriere

Au folosit grecii antici droguri pentru a-L gasi pe Dumnezeu? Si au mostenit primii crestini aceeasi traditie secreta? A existat o cunoastere profunda a plantelor, ierburilor si ciupercilor vizionare, transmisa de la o generatie la alta, inca din Epoca de Piatra?

Cu o sete nestavilita de dovezi, Brian C. Muraresku il poarta pe cititor intr-o vanatoare pasionanta care a durat doisprezece ani. Apeleaza la ajutorul arheologilor guvernamentali ai Greciei pentru a explora siturile adapostind posibile raspunsuri. Obtine acces la colectiile ascunse ale Muzeului Luvru pentru a arata continuitatea de la vinul pagan la cel crestin. Desluseste greaca veche a Noului Testament impreuna cu un preot catolic. Coboara in catacombele de sub strazile Romei pentru a descifra simbolurile pierdute ale celor mai vechi monumente crestine. Patrunde in arhivele secrete ale Vaticanului pentru a scoate la iveala manuscrise niciodata traduse in limba engleza. Si, cu ajutorul chimistilor arheologi de la Universitatea din Pennsylvania si de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, dezvaluie primele date stiintifice privind utilizarea rituala a drogurilor psihedelice in Antichitatea clasica.

Brian C. Muraresku a absolvit Phi Beta Kappa la Universitatea Brown cu o diploma in Latina, greaca si sanscrita. De asemenea, a absolvit Scoala de Avocatura Georgetown si este membru al Barourilor din New York si Washington D.C., practicand dreptul la nivel international de peste cincisprezece ani.

„Brian ne spune ca el nu a avut niciodata in viata sa o experienta psihedelica – si nici nu avea nevoie de asa ceva, intrucat Cheia nemuririi ofera mai degraba date faptice solide si argumente empirice decat relatarea unui trip. Mai mult decat atat, decizia autorului de a ramane virgin din punctul de vedere al psihedelicelor este, in opinia mea, o mutare strategica inteleapta, fiindca le refuza autointitulatilor sceptici (din care sunt gramezi) orice posibilitate de a respinge din inertie aceasta carte importanta, cu ajutorul unor argumente ad hominem, socotind-o alcatuita din simple «deliruri» ale unui «drogat» ori alte insulte de aceasta speta.”

Graham Hancock

„Cu un entuziasm ludic de arheolog amator distrat, Brian Muraresku ne invita intr-o aventura in care multe mistere aflate la distanta unul de altul, in timp si spatiu, asteapta avide sa fie imbinate si sa compuna o noua experienta.”

Mihai Dobrovolschi

„Pentru un cercetator deschis la minte, care nu priveste strict in cheie dogmatica predicamentele unei vieti spirituale, Cheia nemuririi la care ajunge Brian C. Muraresku reprezinta un ghid extraordinar de fascinant. El reuseste sa aduca cele mai pertinente argumente ca intelegerea spiritualitatii presupune in primul rand experienta practica si apoi parcurgerea teoretica a diverselor doctrine, intrucat dovada existentei imuabile a unui univers superior perceptiei obisnuite se gaseste pe taramuri si in Realitati pe care modernizarea si emanciparea noastra tehnologica le-au obturat pana la stergerea lor din constiinta cotidiana. Astfel, el ne propune o adevarata calatorie samanica, pornind de la transele vanatorilor-culegatori din Epoca de Piatra, care au folosit pentru prima oara plantele sacre cu efecte psihedelice, pana la cele mai moderne teorii neuropsihologice ale secolului XXI. Odata parcursa cartea lui Muraresku, ideile noastre preconcepute cu privire la accesarea portalurilor superioare din creierul nostru cu ajutorul plantelor sacre si a ritmului ancestral din ADN-ul mostenit de la stramosi se va schimba radical."

Oreste Teodorescu

„Sfintii innascuti si clarvazatorii au raportat mereu experiente de trezire cosmica. La fel si cei care petrec o viata in meditatie, precum budistii tibetani pe care parintele Francis i-a studiat in Himalaya. Pentru ceilalti dintre noi, simpli muritori, Giordano Bruno a lasat cateva indicii care au contribuit in cele din urma la moartea sa. Indicii despre Euharistia sa, ca scurtatura fascinanta spre iluminare, cea mai rapida cale de a ne vindeca orbirea in ceea ce priveste minunea sublimului cosmos care ne inconjoara.

Brian C. Muraresku

CUPRINS

Cuvant-inainte 11
Prefata 14
Introducere 26

Partea intai
PREPARAREA BERII PSIHEDELICE

1. Criza de identitate 56
2. Caderea din har 73
3. Faina de orz si frunzele de dafin 94
4. Secretul secretelor 113
5. Viziunea beatifica 131
6. Berea de cimitir 159
7. Kukeon-ul din Catalonia 190
Epilog la Partea intai 227

Partea a doua
AMESTECAREA VINULUI PSIHEDELIC

8. Drogul nemuririi 239
9. Podgoriile Raiului 268
10. Elixire sfinte in Tara Sfanta 286
11. Beat de Nectarul Eternitatii 316
12. Toate acestea nu au fost doar un picnic 353
13. Sfantul Graal 373
14. O Euharistie gnostica 402
15. Autostrada de Coasta a Misterelor 435
16. Evanghelia Infinitului si Euharistia cu broaste-raioase 455
17. Ochii nostri au fost deschisi 485

Postfata 511
Index 532


Brian C. Muraresku

Brian C. Muraresku a absolvit Phi Beta Kappa la Universitatea Brown cu o diploma in Latina, greaca si sanscrita. De asemenea, a absolvit Scoala de Avocatura Georgetown si este membru al Barourilor din New York si Washington D.C., practicand dreptul la nivel international de peste cincisprezece ani.

A lansat bestsellerul The Immortality Key: The Secret History of the Religion with No Name in cadrul emisiunii The Joe Rogan Experience si a aparut ulterior la CNN, NPR, Sirius XM, goop si The Weekly Dish with Andrew Sullivan. A fost prezentat in Forbes, The Daily Beast, Vox, Big Think, The Telegraph, VICE.

Graham Hancock

Carti din colectia Bibliotheca orientalis

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00NT019
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Immortality Key: The Secret History of the Religion with No Name
Limba
Romana
Nr. pagini
560
ISBN
978-630-6550-56-2

Articole