15%

Compasiune neconditionata

Descopera iubirea si iertarea eliberand fricile prin cele patru tehnici ale practicii R.A.I.N.

Tara Brach (Autor)

Intr-un context in care oprimarea populatiilor nedominante, violenta, consumul nesustenabil sunt expresii globale ale suferintei care ameninta Pamantul, volumul Compasiune neconditionata ne invita, prin practica RAIN, sa ne intoarcem la noi si in noi, sa ne dedicam trezirii inimilor noastre si sa incepem astfel procesul de vindecare al pretioasei noastre lumi.

In aceasta carte sincera si profund practica, Tara Brach ofera o meditatie in patru pasi usor de invatat, care slabeste rapid stransoarea emotiilor dificile si a convingerilor limitative. Fiecare pas din practica meditatiei (Recunoastere, Permite, Investigare, Hranire) este adus la viata de povestile memorabile impartasite de Tara si studentii ei, in timp ce acestia se confrunta cu sentimente de coplesire, pierdere si aversiune de sine, cu relatii dureroase si traume din trecut. - si pe masura ce descopera pas cu pas sursele iubirii, iertarii, compasiunii si intelepciunii profunde vii in noi toti.

Compasiunea neconditionata exprima adevarul interdependentei noastre si al apartenentei reciproce. A trai fiindu-ne fideli noua insine inseamna, in intelesul deplin al expresiei, a trai fideli caii noastre colective de vindecare si libertate, aspiratiei noastre comune catre o lume pasnica si iubitoare.

Disponibil in stoc
Compasiune neconditionata - Descopera iubirea si iertarea eliberand fricile prin cele patru tehnici ale practicii R.A.I.N.
42,07 RON 49,50 RON
(-15%)
42,07 RON 49,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-953-3
Cod Bare EAN
5948417330196

Descriere

Cand muncesti mult, cand esti suspus mereu stirilor negative, conflictelor de toate felurile e foarte greu sa simti recunostinta fata de lucrurile bune din viata ta. Toate aceastea ne fac sa ne simtim stresati, speriati, confuzi sau precipitati Dar exista si alta varianta de a reactiona, prin care sa ne trezim inima si curajul de a fi si de a da sens vietii. Tara Brach, unul dintre cei mai iubiti si de incredere profesori de mindfulness din America, ofera o noua tehnica la intersectia neurostiintelor, psihologiei clinice si mindfulnessului. Practica RAIN te va ajuta:

• Sa abandonezi credintele negative despre tine insati
• Sa te eliberezi de rusine
• Sa scapi de frici
• Sa iti descoperi visele si sensul vietii

Practica RAIN este descrisa in termeni cuprinzatori, usor de inteles si de pus in aplicare. In RAIN invatam cei patru pasi esentiali ce conduc la compasiune:

1. Recunoaste – ce se intampla sentimente, ganduri
2. Accepta viata asa cum este
3. Investigheaza cu blandete de unde vin si care este radacina lor
4. Hraneste – ai grija de tine insuti, da-ti voie sa te simti iubit

Pasii calauzitori ai practicii RAIN formeaza un real colac de salvare si ofera calea de acces catre o viata autentica si ne ajuta sa construim o rezilienta launtrica, incredere in inima noastra inteleapta. RAIN ne invata sa spunem DA vietii, iar in acest DA sa fie adevarul, profunzimea si spiritul fiintei noastre. Ne invata sa traim din plenitudinea potentialului nostru.

Explicatia stiintifica a acestui demers este ca RAIN ne ajuta sa cultivam un creier integrat. Respectiv, atunci cand suntem provocati emotional, in loc sa suferim o deturnare limbica completa, ramanem constienti de ceea ce se intampla si avem astfel un acces mai mare la resursele noastre interioare.


Cel mai pur act de iubire pe care-l poti savarsi nu este unul de slujire, ci un act de contemplatie, de viziune. Cand ii slujesti pe oameni, ajuti, sprijini, aduci mangaiere, usurezi suferinta. Cand ii vezi in frumusetea si bunatatea lor launtrica, transformi si creezi.

Anthony de Mello

Am avut privilegiul sa asist la vindecarea a nenumarati oameni prin compasiunea neconditionata, care este cultivata de practica RAIN. Ce ma impresioneaza iar si iar este felul in care RAIN cultiva increderea in propria noastra bunatate fundamentala si, prin extensie, ne ajuta sa recunoastem si sa avem incredere ca aceeasi lumina straluceste in toate fiintele. Faptul ca am vazut atatia elevi, prieteni si rude descoperind aceasta constientizare deplina, aceasta veneratie pentru viata imi hraneste credinta in potentialul nostru. In acelasi timp, imi da speranta pentru lumea noastra. Dintr-o perspectiva evolutionista, dezvoltarea creierului speciei noastre se coreleaza cu o capacitate crescanda pentru constiinta de sine, gandire rationala, empatie, compasiune si atentie constienta. Fara indoiala, foarte omeneasca noastra frica, dar si lacomia, combinate cu capacitatea noastra cognitiva, fac din noi cel mai mare pericol de pe Pamant pentru noi insine si pentru toate celelalte specii. Dar nu suntem la capatul istoriei noastre evolutive. Avem instrumentele capabile sa trezeasca atentia constienta si compasiunea in noi insine, dar si sa ne ghideze in relationarea noastra inteleapta si plina de iubire cu ceilalti.

Tara Brach

CUPRINS

MULTUMIRI 9
PREFATA 11

PARTEA I: CUM VINDECA ATENTIA

CAPITOLUL 1. RAIN CREEAZA UN LUMINIS 19
CAPITOLUL 2. RAIN SPUNE DA VIETII 33
CAPITOLUL 3. RAIN REVELEAZA ADEVARATUL TAU SINE 49

PARTEA a II-a: ADUCAND PRACTICA RAIN IN VIATA VOASTRA INTERIOARA

CAPITOLUL 4. ABANDONAREA CREDINTELOR NEGATIVE DESPRE SINE 69
CAPITOLUL 5. ELIBERAREA DE RUSINE 87
CAPITOLUL 6. TREZIREA DIN GHEARELE FRICII 103
CAPITOLUL 7. DESCOPERA-TI NAZUINTA CEA MAI PROFUNDA 127

PARTEA a III-a: RAIN SI RELATIILE CU CEILALTI

CAPITOLUL 8. RAIN CA O PLOAIE IERTATOARE 149
CAPITOLUL 9. A VEDEA BUNATATEA 177
CAPITOLUL 10. RAIN CA O PLOAIE DE COMPASIUNE 205
CAPITOLUL 11. PATRU PRACTICI DE ADUCERE IN PREZENT. A TRAI CU O INIMA TREZITA 233

ANEXA 1. EVOLUTIA ACRONIMULUI RAIN 249

ANEXA 2. PRACTICA RAIN CU PARTENERI 251


Tara Brach

Tara Brach, PhD, este autor, psiholog clinician, profesor de mindfulness, meditatie, vindecare emotionala si trezire spirituala si este renumita pe plan international. Prelegerile si meditatiile sale postate saptamanal pe internet sunt descarcate de peste un milion si jumatate de oameni in fiecare luna. Tara este profesor emerit si fondator al institutului Insight Meditation Center din Washington. Totodata, militeaza pentru integrarea meditatiei in practicile psihoterapeutice, dar si pentru introducerea meditatiei in inchisori, centre de detentie si in comunitatile defavorizate. De asemenea, Tara este cunoscuta pentru demersurile sale neobosite de sustinere a justitiei rasiale.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE019
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Radical Compassion - Learning to Love Yourself and Your World with the Practice of RAIN
Teme de interes
Ultimele aparitii, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-953-3
Traducator
Walter Fotescu

Articole