Sex si dragoste in relatiile umane

Eric Berne (Autor)

Sex si dragoste in relatiile umane este asadar o carte despre intimitate in contextul relatiilor sexuale. Ea se adreseaza celor care se confrunta cu probleme de cuplu - celor care cred ca au inclinatii sexuale deviante - celor care vor sa isi inteleaga mai bine propria sexualitate si chiar simplilor curiosi interesati de un subiect profund uman.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Sex si dragoste in relatiile umane
Colectia
PSIHOTERAPIA
Anul publicarii
2014
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
320
ISBN
978-973-111-510-8
Cod Bare EAN
5948417220374

Descriere

Desi cartea de fata a fost comparata la un moment dat cu volumul Tot ce ai vrut sa stii despre sex de D. Reuben, aceasta comparatie nu e valabila decat intr-o anumita masura. Sex si dragoste in relatiile umane are o abordare a subiectului mult mai ampla si mai academica. Printre chestiunile discutate de Eric Berne se numara educatia sexuala, biologia, relatiile si raporturile intime umane, jocurile sexuale abordate din binecunoscuta perspectiva a analizei tranzactionale. Sex si dragoste in relatiile umane este asadar o carte despre intimitate in contextul relatiilor sexuale. Ea se adreseaza celor care se confrunta cu probleme de cuplu, celor care cred ca au inclinatii sexuale „deviante”, celor care vor sa isi inteleaga mai bine propria sexualitate si chiar simplilor curiosi interesati de un subiect profund uman. Folosind un limbaj inteligent, invelit intr-un adecvat simt al umorului, Berne reuseste sa se adreseze publicului larg si totodata specialistului fara a pierde din vedere complexitatea fenomenului abordat.


Eric Berne

ERIC BERNE a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii McGill din Montreal, Canada, si apoi s-a mutat in Statele Unite ale Americii, unde si-a facut rezidentiatul in psihiatrie la Spitalul New Haven si la Institutul Yale de Relatii Umane. El a studiat de asemenea in cadrul Institutelor de psihanaliza din New York si San Francisco. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a activat in Corpul Medical al Armatei SUA. Dupa aceea a devenit consultant in psihiatrie si neurologie pe langa Chirurgul General al Armatei SUA. Berne a practicat psihiatria in Carmel si in San Francisco, California, a fost lector la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din California si consultant in terapie de grup la Clinica McAuley din San Francisco. A devenit membru corespondent al Societatii Indiene de Psihiatrie, presedinte al Consiliului de administratie al Asociatiei de analiza Tranzactionala si editor al Transactional Analysis Bulletin. Este autorul mai multor carti: The Mind in Action, Transactional Analysis in Psychotherapy (Analiza tranzactionala in psihoterapie), The Structure and Dynamics of Organizations and Groups si Principles of Group Treatment. Games People Play (Jocurile noastre de toate zilele) si A Layman'€™s Guide to Psychiatry and Psychoanalysis, publicate la editura Penguin. A decedat in 1970.

 

 

 

Carti din colectia Psihoterapia

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000W37
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Sex in Human Loving
Limba
Romana
Nr. pagini
320
ISBN
978-973-111-510-8
Traducator
Alexandru Anghel, Ramona Elena Anghel

Articole