Calea meditatiei interioare

Cautand inima intelepciunii

Jack Kornfield (Autor), Joseph Goldstein (Autor)

Calea meditatiei interioare este o calatorie intreprinsa pentru a ne intelege corpul - mintea si viata si a vedea limpede adevarata natura a realitatii. In opinia autorilor - intelepciunea este un proces continuu de descoperire ce se desfasoara atunci cand traim echilibrat si total constient in fiecare moment. Ea se naste din sinceritatea si deschiderea noastra autentica si poate sa duca spre o cu totul alta lume a libertatii.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Calea meditatiei interioare - Cautand inima intelepciunii
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
288
ISBN
978-973-111-524-5
Cod Bare EAN
5948417330103

Descriere

Calea meditatiei interioare este o calatorie intreprinsa pentru a ne intelege corpul, mintea si viata si a vedea limpede adevarata natura a realitatii. In opinia autorilor, intelepciunea nu inseamna o anumita experienta speciala, nici o serie de idei sau un tip de cunoastere ce poate fi acumulata. Ea este un proces continuu de descoperire ce se desfasoara atunci cand traim echilibrat si total constient in fiecare moment. Ea se naste din sinceritatea si deschiderea noastra autentica si poate sa duca spre o cu totul alta lume a libertatii.

***

Esenta trezirii este intotdeauna aceeasi: sa vezi clar si nemijlocit adevarul experientei tale in fiecare moment, sa fii constient, sa fii capabil de prezenta constienta (mindfulness). Aceasta practica este o dezvoltare sistematica si o deschidere a constientei pe care Buddha a numit-o „cele patru fundamente ale prezentei constiente: constiinta corpului, constiinta emotiilor, constiinta fenomenelor mentale si constiinta adevarurilor, a legilor experientei. Reusita in cultivarea prezentei constiente este binele cel mai inalt, care modeleaza din interior toate aspectele vietii noastre...”

Pe masura ce aptitudinea noastra pentru prezenta constienta sporeste neincetat, ne putem pomeni plini de bucurie si extaz. Aceste stari se nasc daruindu-ti fara rezerve atentia si dovedind un interes profund fata de momentul prezent. Aceasta bucurie provine din deplinatatea fiintei noastre, nu din obiectul concret pe care ni-l aduce momentul. O priveliste, un sunet, un gust - orice ar fi acest obiect, nu el este sursa. Cand aceasta bucurie neasemuita este prezenta, furia si frica nu ne mai coplesesc si putem gusta un alt nivel al libertatii.


Jack Kornfield

 

 

Jack Kornfield este autor american si instructor in cadrul miscarii vipassana. Are o pregatire complexa in practica meditatiei buddhiste formata in Tailanda, Burma si India. A predat practica meditatiei inca din 1974, iar in 1975 a fondat, impreuna cu Sharon Salzberg si Joseph Goldstein, in Barre (Massachusetts) Insight Meditation Society, pentru ca mai apoi, in 1987, sa puna bazele centrului de meditatie Spirit Rock din Woodacre (California).

Printre volumele publicate de acesta se numara: A Still Forest Pool: the Insight Meditation of Achaan Chah; A Path with Heart: a Guide through the Perils and Promises of Spiritual Life; The Path of Insight Meditation; After the Ecstasy, the Laundry: How the Heart Grows Wise on the Spiritual Path.

 

 

 

Joseph Goldstein

 

Joseph Goldstein este unul dintre primii invatatori americani in practica de meditatie vipassana, co-fondator al Insight Meditation Society (IMS) impreuna cu Jack Kornfield si Sharon Salzberg. Goldstein este autorul mai multor carti populare despre buddhism, este practicant activ si conducator de centre de retragere de pe tot cuprinsul lumii axate pe meditatia de tip vipassana si metta. Printre volumele publicate de acesta se numara: The Experience of Insight: A Simple and Direct Guide to Buddhist Meditation; Insight Meditation: the Practice of Freedom; Mindfulness: A Practical Guide to Awakening.

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE010
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Seeking the Heart of Wisdom: The Path of Insight Meditation
Teme de interes
DOMENIU MINDFULNESS, budism
Limba
Romana
Nr. pagini
288
ISBN
978-973-111-524-5

Articole