60%

Redirect

Noua stiinta a schimbarii psihologice

Ce-ar fi daca ar exista o pilula magica care ar putea sa te faca mai fericit, sa te transforme intr-un parinte mai bun, sa rezolve o serie de probleme de comportament ale adolescentului tau, sa reduca prejudecatile rasiale si sa reduca decalajul de realizare in educatie? Nu exista o astfel de pastila, dar editarea povestii - abordare bazata stiintific descrisa in Redirect - poate realiza toate acestea.

Psihologul de renume mondial Timothy Wilson ne arata cum sa redirectionam povestile pe care le spunem despre noi insine si despre lumea din jurul nostru in moduri care duc la o schimbare de durata. Fascinant, revolutionar si practic, Redirect demonstreaza puterea remarcabila pe care o pot avea micile schimbari asupra modului in care ne vedem pe noi insine si in mediul nostru si cum putem folosi acest lucru in viata de zi cu zi.


Disponibil in stoc
Redirect - Noua stiinta a schimbarii psihologice
16,20 RON 40,50 RON
(-60%)
16,20 RON 40,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ALTER EGO
Anul publicarii
2013
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
352
ISBN
978-973-111-384-5
Cod Bare EAN
5948417330028

Descriere

Bazandu-se pe cele mai recente studii in domeniul psihologiei sociale, Timothy Wilson ne demonstreaza in aceasta carte ca multe din credintele si actiunile noastre de bun simt nu sunt de fapt ceea ce ne dorim a fi. Multe dintre programele noastre sociale si de educatie, dintre interventiile noastre si tehnicile de terapie au efectul contrar celui asteptat si adesea fac mai mult rau decat bine. Plecand de la propriile sale cercetari, Wilson ne arata cum cheia pentru a ne transforma viata este redirectionarea credintelor si a conceptiilor noastre despre noi si lume, editarea naratiunilor care ne conduc viata. Cartea ne dezvaluie un mod cu totul nou de a intelege comportamentul uman. Subiectele abordate pe parcursul cartii sunt deosebit de actuale si complexe, atingand in mod direct cititorul: trauma, actele de delicventa ale copiilor nostri, pactele de sarcina dintre adolescente, programele de prevenire a consumului de alcool si droguri, starea personala de fericire, prejudecatile si presiunea sociala etc.

Lucrul cel mai important pe care trebuie sa il invatam este ca schimbarea este posibila si se poate atinge usor, dar numai atunci cand stim ce anume sa schimbam si in ce directie, bazandu-ne, nu pe intuitie si sfaturi sau idei de bun simt, ci pe interventiile ale caror efecte au fost confirmate stiintific. Wilson ne arata ce anume functioneaza, ce nu si de ce si ne demonstreaza ce efecte remarcabile pot avea asupra noastra micile schimbari in modul nostru de a interpreta lumea.

"Sunt putini academicieni care scriu cu atata gratie si intelepciune ca Timothy Wilson. Redirect este o capodopera."

Malcolm Gladwell

*

„Redirect este o carte magnifica! In modul sau unic si captivant, Wilson arata cum tehnici simple pot promova schimbari personale majore si de durata.”

(Carol S. Dweck, autoarea cartii Mindset)

*

„Cu un stil narativ abil, o metafora care sustine schimbarea psihologica (editarea povestii personale) si angajamentul hotarat de a ramane de partea dovezilor stiintifice, Timothy Wilson a contribuit in mod remarcabil la cunoasterea umana.”

(Robert B. Cialdini, autorul cartii Influence)


CUPRINS

CAPITOLUL 1:
Redirectionare: Mici modificari, Schimbari de durata

CAPITOLUL 2:
Test, Test. Functioneaza?

CAPITOLUL 3:
Modelarea Naratiunii: imbunatatirea Starii Personale de Bine

CAPITOLUL 4:
Modelarea Naratiunilor Copiilor Nostri: Sa Devenim Parinti mai Buni

CAPITOLUL 5:
Spuneti doar...Voluntariat: Prevenirea Sarcinilor la Adolescente

CAPITOLUL 6
incurajarea prin frica: (Scared crooked) Reducerea Violentei la Adolescenti

CAPITOLUL 7:
Toata lumea o face...Sau nu? Reducerea Abuzului de Alcool si Droguri

CAPITOLUL 8:
Cu siguranta ca ei n-or sa ma placa-Sau ma insel? Diminuarea Prejudecatilor

CAPITOLUL 9:
Este Vorba despre Mine, Nu despre Grupul meu: Diminuarea decalajului dintre rezultate

CAPITOLUL 10:
Schimbare Sustenabila: Gasirea de Solutii

Multumiri

Note

Bibliografie

IndexTimothy D. Wilson

Timothy D. Wilson este profesor de psihologie la Universitatea din Virginia, unde a primit All University Outstanding Teaching Award si Distinguished Scientist Award. Este autorul cartii Strangers to Ourselves, carte considerata de New York Times Magazine ca fiind transmitatoarea uneia dintre ideile cele mai influente ale anului 2002; este de asemenea coautor al celui mai bine vandut manual de psihologie sociala, Social Psychology. In 2009 a fost ales pentru a deveni membru al American Academy of Arts and Sciences.

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AE002
Anul aparitiei
2013
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Redirect: Changing the Stories We Live By
Teme de interes
DOMENIU MINDFULNESS, Obiective si intentii pentru 2021, Parentaj, Parenting, Pierdere si transformare, Practica spirituala in diverse traditii, Rutine pentru o stare de bine, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
352
ISBN
978-973-111-384-5
Traducator
Marilena Constantinescu

Articole