15%
Carol Tavris
Elliot Aronson

S-au facut greseli (dar nu de catre mine) - De ce justificam credinte ridicole, decizii proaste si fapte distructive

Categorii: Obiective si intentii pentru 2021 , titluri Herald

Bazandu-se pe zeci de ani de cercetare si scrisa intr-un limbaj viu si accesibil - S-au facut greseli (dar nu de catre mine) ofera o explicatie fascinanta a autoamagirii – cum functioneaza - relele pe care le poate produce si cum o putem depasi.

Disponibil in stoc
S-au facut greseli (dar nu de catre mine) - De ce justificam credinte ridicole, decizii proaste si fapte distructive
Bazandu-se pe zeci de ani de cercetare si scrisa intr-un limbaj viu si accesibil...
32,30 RON 38,00 RON
(-15%)
32,30 RON 38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

De ce oamenii evita responsabilitatea atunci cand lucrurile se destrama? De ce figurile publice nu isi recunosc greselile? De ce exista toate acele nesfarsite certuri aprinse despre cine are dreptate? De ce putem vedea ipocrizia altora, dar nu si pe a noastra? Suntem oare cu totii mincinosi sau chiar credem povestile pe care le spunem?

In aceasta carte, renumitii psihologi sociali Carol Tavris si Elliot Aronson ne arata intr-un mod convingator cum funcționeaza mecanismul de autojustificare al creierului. Atunci cand gresim, trebuie sa potolim disonanta cognitiva care afecteaza impresia buna pe care o avem despre noi insine. Si astfel, cream fictiuni care ne absolva de responsabilitate, refacandu-ne credinta ca suntem destepti, morali si drepti – o credinta ce ne mentine de multe ori pe o cale prosteasca, imorala si nedreapta.

Bazandu-se pe zeci de ani de cercetare si scrisa intr-un limbaj viu si accesibil, S-au facut greseli (dar nu de catre mine) ofera o explicatie fascinanta a autoamagirii – cum functioneaza, relele pe care le poate produce si cum o putem depasi.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia