15%

Frida Kahlo pentru pasionati

60 de pilule de inspiratie ca sa-ti traiesti viata in felul tau

Allan Percy (Autor)

In cartea Frida Kahlo pentru pasionati, Allan Percy exploreaza viata si opera celebrei artiste mexicane Frida Kahlo. Volumul ofera o perspectiva profunda a universului interior al acestei pictorite iconice si prezinta o serie de invataminte si inspiratie pe care cititorii le pot extrage din viata lui Frida Kahlo.

Cartea se concentreaza pe modul in care viata tumultoasa si plina de suferinta a lui Frida Kahlo a influentat arta si expresia sa artistica. Percy exploreaza evenimentele cheie din viata artistei, inclusiv accidentul grav din adolescenta care i-a marcat intreaga existenta si casnicia sa tumultuoasa cu pictorul Diego Rivera. Acesta subliniaza modul in care aceste experiente personale s-au regasit in tablourile lui Frida Kahlo si cum ea a transformat durerea si suferinta in opere de arta vibrante si expresive.

Cartea ofera citate inspirationale si povesti din viata lui Frida Kahlo, aducand la lumina curajul, rezilienta si modul in care Frida a devenit un simbol al luptei pentru drepturile femeilor si o sursa de inspiratie pentru artisti din intreaga lume.

Disponibil in stoc
Frida Kahlo pentru pasionati - 60 de pilule de inspiratie ca sa-ti traiesti viata in felul tau
29,75 RON 35,00 RON
(-15%)
29,75 RON 35,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
COLIBRI
Anul publicarii
2020
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
208
ISBN
978-973-111-846-8
Cod Bare EAN
5948417370147

Descriere

Frida Kahlo este universal recunoscuta pentru forta tablourilor sale, pentru biografia ei care a inspirat filme artistice si documentare, pentru libertatea cu care a trait iubirea, arta si viata pe care le iubea atat de mult, luptand impotriva bolii si a neintelegerii din partea societatii. In aceasta carte, care o prezinta pe artista mexicana ca pe o maestra a artei de a trai, Allan Percy prezinta 60 de modele de inspiratie cotidiana prin care sa dam culoare existentei noastre si sa indraznim sa o traim asa cum ne dorim, eliberati de asteptarile celorlalti.

Din partea autorului lucrarilor Nietzsche pentru stresati, Platon pentru visatori si Shakespeare pentru indragostiti, printre alte bestselleruri, pilulele de intelepciune practica ale acestei mari creatoare reprezinta o sursa importanta de inspiratie pentru:

• A ne cunoaste adevarata esenta
• A ne elibera creativitatea pe care o avem in noi
• A contracara neplacerile vietii
• A ne implini propriile visuri
• A gasi iubirea inlauntrul si in afara noastra
• A trai intens fiecare moment.


„Credeam ca sunt persoana cea mai ciudata din lume, dar dupa aceea mi-am spus ca sunt multi oameni ca mine in lume, trebuie sa fie o persoana ca mine, care sa se simta ciudata si vatamata in acelasi fel in care ma simt eu. Mi-o imaginez si imi imaginez ca este aici si se gandeste la mine. Ei bine, sper ca, daca esti aici si citesti aceste randuri, vei sti ca da, este adevarat, eu sunt aici si sunt la fel de ciudata ca tine.”

Frida Kahlo

„Fiecare tic-tac este o secunda de viata
care trece, fuge si nu se repeta.
Si are in ea atata intensitate,
e atat de interesanta,
ca singura problema este sa stii s-o traiesti.
Si fiecare o rezolva asa cum poate.”

Frida Kahlo

Cuprins

Prolog: Traiasca viata! 8

60 de pilule de inspiratie ca sa-ti traiesti viata in felul tau 11

Povestea Fridei 198


Allan Percy

Allan Percy (nascut pe 7 august 1968) este doar unul dintre pseudonimele sub care este cunoscut  acest autor de carti de dezvoltare personala. Scriitor prolific, traducator, eseist, muzician  Allan Percy este totodata expert in coaching si in tehnici de indrumare personala.

Actualmente lucreaza in calitate de consultant editorial in domeniul formarii si dezvoltarii umane. Calatoreste in toata lumea in cautarea unor noi surse de inspiratie pentru cartile sale. Traduse in numeroase limbi, volumele sale sunt un elogiu lucid adus libertatii noastre de a fi in lumea contemporana: Nietzsche pentru stresati (Herald, 2009), Oscar Wilde pentru blazati (Herald, 2011), Kafka pentru deprimati (Herald, 2012), Turistul interior - Un ghid turistic pentru a descoperi cele mai fascinante meleaguri ale personalitatii tale (2017), Platon pentru visatori (2017, Dieta spirituala: un program revolutionar pentru eliminarea a tot ce iti ingreuneaza inutil viata (2018).

Allan Percy mai este cunoscut si sub pseudonimul Francesc Miralles Contijoch, cu acest nume publicand de-a lungul timpului o mare varietate de lucrari de fictiune si nonfictiune – romane, carti de dezvoltare personala, carti pentru copii si tineret, thrillere –, singur sau in colaborare, unele fiind recompensate cu premii de notorietate si traduse in 30 de tari.

Printre titlurile publicate in Romania se numara Cel mai frumos loc din lume e chiar aici (Humanitas Fiction, 2017) scris impreuna cu Care Santos, IKIGAI. Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita (Humanitas, 2017), scris impreuna cu Héctor García (Kirai), romanul Iubire cu „i“ mic (Humanitas Fiction, 2017), Wabi-Sabi (Humanitas Fiction, 2018).

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00WD014
Anul aparitiei
2020
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Frida Kahlo Para Apasionados
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, De vorba cu femeia din tine, Obiective si intentii pentru 2021, Pastile de intelepciune, Rutine pentru o stare de bine, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
208
ISBN
978-973-111-846-8
Traducator
Anca Irina Ionescu

Articole