15%

Cunoasterea Sacra

Substantele psihedelice si experientele spirituale

Cunoasterea Sacra este prima relatare bine documentata despre efectul psihedelicelor asupra proceselor biologice, a constiintei umane si a experientelor religioase revelatoare. Bazandu-se pe aproape trei decenii de cercetari juridice cu voluntari, William A. Richards sustine ca, daca sunt folosite in mod responsabil si legal, psihedelicele au potentialul de a alina suferinta si de a afecta constructiv calitatea vietii umane.

Analiza lui Richards contribuie la dezbaterile sociale si politice privind integrarea responsabila a substantelor psihedelice in societatea moderna. Cartea sa serveste ca o resursa de nepretuit pentru cei care, in mod spontan sau cu facilitarea psihedelicelor, s-au confruntat cu stari constiinta alterata si cauta claritate asupra experientele lor. Testand limitele limbajului si ale cadrelor conceptuale, Richards profita la maximum de fenomenele experientiale care largesc conceptia noastra despre realitate, avansand noi frontiere in studiul credintei, trezirii spirituale, tratamentului psihiatric si bunastarii sociale. Descoperirile sale imbogatesc studiile umaniste si stiintifice, extinzand lucrarile in filosofie, antropologie, teologie si studii religioase si aprofundand cercetarile in domeniul sanatatii mintale, psihoterapiei si psihofarmacologiei.

Disponibil in stoc
Cunoasterea Sacra - Substantele psihedelice si experientele spirituale
40,80 RON 48,00 RON
(-15%)
40,80 RON 48,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ARHETIP
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
304
ISBN
978-630-6550-52-4
Cod Bare EAN
5948417310273

Descriere

Intr-o lume in care interesul fata de substantele care ofera in mod facil experiente de modificare a constiintei este in plina crestere, o carte ca aceasta a profesorului William A. Richards, psiholog cercetator in cadrul mai multor universitati din Statele Unite, ofera o perspectiva mai aproape de realitate. Timp de aproape trei decenii, in deplina legalitate, profesorul Richards a efectuat numeroase experimente cu substante psihedelice ca LSD, DPT, MDA si psilocibina, intr-un cadru sigur si dupa toate regulile unei cercetari stiintifice.

Cunoasterea sacra este prima descriere bine documentata si complexa a efectului psihedelicelor asupra proceselor biologice, a constiintei umane si a trairilor religioase revelatoare. Bazandu-se pe experientele sale cu voluntari, William A. Richards sustine ca, daca sunt folosite in mod responsabil si legal, psihedelicele au potentialul de a atenua suferinta, frica de moarte si de a afecta in mod constructiv calitatea vietii umane.

Entuziasmul descoperirilor sale nu exclude insa constientizarea riscurilor. O anumita doza dintr-o substanta psihedelica ii poate ajuta pe cei care sufera de traume severe, care prezinta diferite tipuri de dependenta sau pe aceia care sunt in stadii avansate ale unei boli terminale. Insa toate acestea trebuie sa se petreaca intr-un cadru controlat, in deplina cunostinta de cauza a fenomenelor care pot aparea si sub ghidarea unui facilitator competent care va participa supervizand intreaga experienta.

*

„Pana acum, stim sigur cel putin un lucru: ca pentru oricine care este interesat doar de o utilizare in scop recreativ, in scopul de a avea o stare euforica, principalele substante psihedelice sunt niste alegeri foarte nepotrivite. Asa cum s-a spus in repetate randuri, natura intrinseca a acestor molecule pare sa fie cu adevarat sacra, ele pot declansa experiente neanticipate si pot fi incredibil de puternice. Ele pot sa induca niste suferinte personale extreme, poate nelipsite de sens in marele scenariu al dezvoltarii umane pentru unele persoane, dar pot fi, uneori, foarte perturbatoare. Ca sa folosim cuvintele amare ale lui Huston Smith: Extazul nu este distractiv.

„Deseori, durerea – fizica, psihica sau de ambele feluri – pare intr-adevar sa aiba un scop si o semnificatie, culminand adesea in senzatii de eliberare si usurare, ca si in noi intuitii. Cu toate acestea, dupa cum am mentionat anterior, este clar ca daca cineva doreste, pur si simplu, o evaziune placuta din fata presiunilor vietii, substantele psihedelice sunt o alegere foarte nefericita. Dezvolta-rea psihica si spirituala este o treaba serioasa, care uneori ne intoarce matele pe dos.”


William Richards

William A. Richards este psiholog clinician la Johns Hopkins Bayview Medical Center cu o pregatire oficiala in teologie si religie comparata. La inceputul carierei sale, el a facut cercetare in domeniul substantelor psihedelice la Spring Grove Hospital Center si la Maryland Psychiatric Research Center din Baltimore. Alte studii universitare la Universitatea Yale, Universitatea Brandeis, Universitatea Catolica, Scoala Teologica Andover-Newton si Universitatea din Göttingen.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AR027
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Traduceri posibile ale titlului
Cunostinte sacre: psihedelicele si experiente religioase
Titlul original
Sacred Knowledge: Psychedelics and Religious Experiences
Limba
Romana
Nr. pagini
304
ISBN
978-630-6550-52-4

Articole