15%
Mary Esther Harding

Misterele femeii - Simboluri si ritualuri de initiere de-a lungul timpurilor

Categorii: Arhetipuri, simboluri si ritualuri samanice , De vorba cu femeia din tine , Mituri, rituri si arhetipuri in civilizatiile antice , Obiective si intentii pentru 2021 , titluri Herald

Cartea scrisa de dr. Esther Harding este o incercare de a prezenta anumite fundamente arhetipale din psihologia feminina. […] Structura psihica nu este formata numai din continutul constient, […] ci si din idei care par sa se bazeze pe perceptii senzoriale alterate in chip ciudat – perceptii senzoriale care sunt modificate de elemente formative apriorice si inconstiente, adica de arhetipuri.

Disponibil in stoc
Misterele femeii - Simboluri si ritualuri de initiere de-a lungul timpurilor
Cartea scrisa de dr. Esther Harding este o incercare de a prezenta anumite funda...
45,90 RON 54,00 RON
(-15%)
45,90 RON 54,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

„Cartea scrisa de dr. Esther Harding este o incercare de a prezenta anumite fundamente arhetipale din psihologia feminina. […] Structura psihica nu este formata numai din continutul constient, […] ci si din idei care par sa se bazeze pe perceptii senzoriale alterate in chip ciudat – perceptii senzoriale care sunt modificate de elemente formative apriorice si inconstiente, adica de arhetipuri. Tragem concluzia ca o parte a structurii psihice poate fi explicata prin cauze recente, dar ca o alta parte a ei duce undeva, departe, in cele mai adanci straturi ale istoriei noastre ca rasa. […] Cercetarea sa este valoroasa si importanta, nu doar pentru specialisti, ci si pentru un public profan cultivat, care este interesat de o psihologie fondata pe experienta vietii si pe intelegerea oamenilor.”

Extras din introducerea cartii, semnata de C. G. Jung

„De multe ori, simbolurile care apar in vise si plasmuiri sunt frapant de asemanatoare cu acelea din vechile misterii, iar dezvoltarea psihologica a individului, dupa aparitia visului, corespunde schimbarii pe care se spune ca o provoca initierea din riturile antice dedicate Lunii.”


„Laturile neconstientizate ale psihicului uman sunt proiectate in lumea exterioara si dau nastere miturilor si superstitiilor. Pe vremuri, puterea reproducatoare sau creatoare a femeii nu era recunoscuta ca atare, asa ca era proiectata asupra Lunii, ca reprezentanta a principiului feminin.”


„Luna, mai intai in postura de influenta pozitiva asupra fertilitatii si mai tarziu ca zeitate, a fost vazuta de-a lungul veacurilor ca fiind legata in mod deosebit de femei. Este sursa si originea puterii lor de a purta copii in pantece, este zeita care le protejeaza si care guverneaza tot ce are legatura cu ele. Aceste credinte sunt larg raspandite, se gasesc aproape peste tot in lume si rezista inca din timpuri stravechi pana in ziua de azi. […] studierea simbolismului Lunii ne poate ajuta sa intelegem intrucatva natura acestui principiu feminin, care trece printr-o perioada atat de neprielnica, de neglijare si de degradare in viata moderna.”

Esther Harding

O carte recomandata de:


CUPRINS


Introducere 7
Prefata de C.G. Jung 11


1. Mitul si mintea omului modern 17
2. Luna aducatoare de fertilitate 39
3. Luna in viata moderna 48
4. Reprezentari timpurii ale zeitatii Lunii 60
5. Ciclul lunar al femeilor 78
6. Intelesul launtric al ciclului Lunii 88
7. Omul din Luna 110
8. Luna mama 125
9. Zeita fecioara 147
10. Preotii si preotesele Lunii 158
11. Nunta sacra 177
12. Ishtar 189
13. Isis si Osiris 203
14. Jertfirea fiului 229
15. Renasterea si nemurirea 246
16. Luna cea schimbatoare 256
17. Inspiratia si sinele 272

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia