Istoria Diavolului

Paul Carus (Autor)

Diavolul este razvratitul universului - solitarul din imperiul unui tiran - contrariul uniformitatii - disonanta din armonia universala - exceptia de la regula - particularul din universal - intamplarea neprevazuta care incalca legea; el este individualizarea tendintei - aspiratia de a atinge originalitatea - tot ceea ce tulbura in lumea fizica hotararile lui Dumnezeu - care impune un gen clar de conduita.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
ARHETIP
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
400
ISBN
978-973-111-505-4
Cod Bare EAN
5948417310075

Descriere

Raul personificat este respingator la prima vedere. Dar cu cat studiem mai indeaproape personalitatea Diavolului, cu atat mai fascinanta devine. La inceputurile existentei, Spiritul Rau era intruchiparea a tot ce este dezagreabil, mai tarziu, a tot ce este rau, imoral, malefic. El simbolizeaza ura, distrugerea si extinctia si, in consecinta, reprezinta adversarul existentei, al Creatorului, al Divinitatii. Diavolul este razvratitul universului, solitarul din imperiul unui tiran, contrariul uniformitatii, disonanta din armonia universala, exceptia de la regula, particularul din universal, intamplarea neprevazuta care incalca legea; el este individualizarea tendintei, aspiratia de a atinge originalitatea, tot ceea ce tulbura in lumea fizica hotararile lui Dumnezeu, care impune un gen clar de conduita; el rastoarna monotonia care ar putea sa inunde sferele universale daca fiecare atom, in perfecţiunea lui subconstienta si cu o pioasa supunere ar urma orbeste un curs in mare prestabilit. Intrebarea: „De ce Dumnezeu nu il ucide pe Diavol?” este deconcertanta, dar simtim in mod instinctiv ca asa ceva este imposibil.

Paul Carus


Paul Carus

Nascut in Germania, Paul Carus a studiat la universitati de prestigiu. Isi ia doctoratul in filosofie la Universitatea din Tubingen si devine profesor. Pleaca in Statele Unite, unde devine director de ziar si presedinte al Open Court Company, un adevarat forum pentru dezbateri pe teme de filosofie, stiinta si religie, un creuzet menit sa faca mai accesibile textele autorilor clasici. A publicat numeroase lucrari (carti si articole) referitoare la logica, matematica, istorie, antropologie, politica, filosofie, religie si stiinte sociale.

Dintre acestea mentionam: The Religion Of Science; The Soul of Man; Eros and Psyche; Monism: Its Scope and Import; The Pleroma: An Essay on the Origin of Christianity; The Surd of Methaphysics etc.).

 

 

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00AR007
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The History of the Devil and the Idea of Evil from the Earliest Times to the Present Day
Teme de interes
Selectia editorului
Limba
Romana
Nr. pagini
400
ISBN
978-973-111-505-4
Traducator
Iustina Cojocaru

Articole

  • Paul Carus si Religia Stiintei
    Paul Carus si Religia Stiintei
    O personalitate puternica, un exeget cu o solida cultura filosofica, un prolific autor de texte, care si-a asumat rolul de pionierat in promovarea dialogului interconfesional, un deschizator de...