Oscar Cullmann

Nemurirea sufletului sau invierea mortilor?

Categorii: Crestinism , Crestinism - MODERN , MODERN

Potrivit primilor crestini viata deplina - adevarata a invierii este de neconceput separat de noul trup - trupul spiritual - cu care cei morti vor fi imbracati atunci cand cerul si pamantul vor fi recreate. Oscar Cullman - renumit scriitor si teolog - enunta cu autoritate conceptia...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Nemurirea sufletului sau invierea mortilor?
Potrivit primilor crestini viata deplina - adevarata a invierii este de neconcep...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Potrivit primilor crestini viata deplina, adevarata a invierii este de neconceput separat de noul trup, "trupul spiritual", cu care cei morti vor fi imbracati atunci cand cerul si pamantul vor fi recreate. Oscar Cullman, renumit scriitor si teolog, enunta cu autoritate conceptia crestina traditionala intr-o cultura care a dat-o uitarii, sporindu-i continutul printr-o fina exegeza a Noului Testament. Analizand in profunzime asteptarea crestina a invierii mortilor si credinta greaca in nemurirea sufletului - doua conceptii care, confundate, au creat una din cele mai mari neintelegeri ale crestinismului de azi, Cullmann evidentiaza deosebirea radicala dintre acestea atat in ceea ce priveste inspiratia lor fundamentala, cat si a telurilor urmarite.

Finalitatea acestei demonstratii este de a reafirma cu tarie, impreuna cu apostolul Pavel, nadejdea crestina: Hristos a biruit moartea si este viu in veci - si pentru ca El traieste, si noi vom trai.

CUPRINS

Prefata 17

Introducere 28

Capitolul I:

VRAJMASUL CEL DE PE URMA

Socrate si Iisus 33

Capitolul II:

PLATA PACATULUI:MOARTEA

Trup si suflet - carne si duh 47

Capitolul III:

PRIMUL NASCUT DIN MORTI

Intre invierea lui Hristos si nimicirea mortii 65

Capitolul IV:

CEI CE DORM

Duhul Sfant si starea intermediara a mortilor 75

Concluzie 89

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia