15%
Freud Sigmund

Totem si tabu - O interpretare psihanalitica a vietii sociale a popoarelor primitive

Categorii: De vorba cu femeia din tine , Zilele Sanatatii Mintale , titluri Herald

Acest volum reuneste patru dintre cele mai incitante eseuri scrise de Sigmund Freud: Prohibitia incestului - Tabuul si ambivalenta sentimentelor - Animism - magie si omnipotenta ideilor si Intoarcerea totemismului in copilaria timpurie. Autorul aplica metodele sale psihanalitice in cadrul analizei unor subiecte ca tabuul incestului - rezultatul fiind o lectura fascinanta. Freud defineste tabuul drept starea in care o fiinta/un obiect este sacru - dar in acelasi timp „murdar`` - precum si actiunile care conduc la aceasta stare. Fondatorul psihanalizei moderne traseaza o paralela intre tabuurile popoarelor asa-zis primitive si actiunile nevroticilor obsesionali - printre ale caror temeri se numara cea de a atinge anumite obiecte - deoarece sunt convinsi ca acestea ii vor murdari sau pangari. Punand fata in fata aceste doua categorii (popoarele primitive si nevroticii) - Freud incearca sa explice un paradox: desi ne-am astepta ca popoarele primitive si societatile tribale sa aiba un cod moral sexual relaxat sau chiar inexistent - de fapt - la o analiza mai atenta - observam ca acestea au instituit reguli foarte severe pentru a evita relatiile incestuoase.

Disponibil in stoc
Totem si tabu - O interpretare psihanalitica a vietii sociale a popoarelor primitive
Acest volum reuneste patru dintre cele mai incitante eseuri scrise de Sigmund Fr...
35,70 RON 42,00 RON
(-15%)
35,70 RON 42,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Acest volum reuneste patru dintre cele mai incitante eseuri scrise de Sigmund Freud: Prohibitia incestului, Tabuul si ambivalenta sentimentelor, Animism, magie si omnipotenta ideilor si Intoarcerea totemismului in copilaria timpurie. Autorul aplica metodele sale psihanalitice in cadrul analizei unor subiecte ca tabuul incestului, rezultatul fiind o lectura fascinanta. Freud defineste tabuul drept starea in care o fiinta/un obiect este sacru, dar in acelasi timp „murdar”, precum si actiunile care conduc la aceasta stare. Fondatorul psihanalizei moderne traseaza o paralela intre tabuurile popoarelor asa-zis primitive si actiunile nevroticilor obsesionali, printre ale caror temeri se numara cea de a atinge anumite obiecte, deoarece sunt convinsi ca acestea ii vor murdari sau pangari.

Punand fata in fata aceste doua categorii (popoarele primitive si nevroticii), Freud incearca sa explice un paradox: desi ne-am astepta ca popoarele primitive si societatile tribale sa aiba un cod moral sexual relaxat sau chiar inexistent, de fapt, la o analiza mai atenta, observam ca acestea au instituit reguli foarte severe pentru a evita relatiile incestuoase.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia