Freud Sigmund

Totem si tabu - O interpretare psihanalitica a vietii sociale a popoarelor primitive

Categorii: De vorba cu femeia din tine , Zilele Sanatatii Mintale , titluri Herald

Acest volum reuneste patru dintre cele mai incitante eseuri scrise de Sigmund Freud: Prohibitia incestului - Tabuul si ambivalenta sentimentelor - Animism - magie si omnipotenta ideilor si Intoarcerea totemismului in copilaria timpurie. Autorul aplica metodele sale psihanalitice in cadrul analizei unor subiecte ca tabuul incestului - rezultatul fiind o lectura fascinanta. Freud defineste tabuul drept starea in care o fiinta/un obiect este sacru - dar in acelasi timp „murdar`` - precum si actiunile care conduc la aceasta stare. Fondatorul psihanalizei moderne traseaza o paralela intre tabuurile popoarelor asa-zis primitive si actiunile nevroticilor obsesionali - printre ale caror temeri se numara cea de a atinge anumite obiecte - deoarece sunt convinsi ca acestea ii vor murdari sau pangari. Punand fata in fata aceste doua categorii (popoarele primitive si nevroticii) - Freud incearca sa explice un paradox: desi ne-am astepta ca popoarele primitive si societatile tribale sa aiba un cod moral sexual relaxat sau chiar inexistent - de fapt - la o analiza mai atenta - observam ca acestea au instituit reguli foarte severe pentru a evita relatiile incestuoase.

Disponibil in stoc
Totem si tabu - O interpretare psihanalitica a vietii sociale a popoarelor primitive
Acest volum reuneste patru dintre cele mai incitante eseuri scrise de Sigmund Fr...
35,70 RON 42,00 RON
(-15%)
35,70 RON 42,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

SKU
00TE016
Colectia
PSIHOTERAPIA
Autor
Freud Sigmund
Anul aparitiei
2021
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Totem und Tabu. Einige Ubereinstimmungen im Seelenleben der Wilden und der Neurotiker
SKU editii anterioare
00TE001
ISBN editii anterioare
978-973-111-595-5
Limba
Romana
Nr. pagini
208
ISBN
978-973-111-915-1
Cod bara editii anterioare
5948417500018
Traducator
Gabriel Doru Avram

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

Acest volum reuneste patru dintre cele mai incitante eseuri scrise de Sigmund Freud: Prohibitia incestului, Tabuul si ambivalenta sentimentelor, Animism, magie si omnipotenta ideilor si Intoarcerea totemismului in copilaria timpurie. Autorul aplica metodele sale psihanalitice in cadrul analizei unor subiecte ca tabuul incestului, rezultatul fiind o lectura fascinanta. Freud defineste tabuul drept starea in care o fiinta/un obiect este sacru, dar in acelasi timp „murdar”, precum si actiunile care conduc la aceasta stare. Fondatorul psihanalizei moderne traseaza o paralela intre tabuurile popoarelor asa-zis primitive si actiunile nevroticilor obsesionali, printre ale caror temeri se numara cea de a atinge anumite obiecte, deoarece sunt convinsi ca acestea ii vor murdari sau pangari.

Punand fata in fata aceste doua categorii (popoarele primitive si nevroticii), Freud incearca sa explice un paradox: desi ne-am astepta ca popoarele primitive si societatile tribale sa aiba un cod moral sexual relaxat sau chiar inexistent, de fapt, la o analiza mai atenta, observam ca acestea au instituit reguli foarte severe pentru a evita relatiile incestuoase.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review