Gaudeamus: marca a vietii culturale in Romania

La Targul Gaudeamus 2014 aducem, prin texte recunoscute, intelepciunea straveche comunicata in limbajul omului contemporan.

b2ap3_thumbnail_fb_gaudeamus_2014_851x315_event_20141119-094252_1.jpg

 

 

 Iata, in continuare un scurt interviu propus de site-ul Societatesicultura.ro, despre noutatile Herald la la Targul Gaudeamus 2014.

1. Cum a fost experienţa de anul trecut la Târgul Internaţional Gaudeamus 2013?

Dinamica vânzărilor de târg este deja una cunoscută. Prima zi este o bucurie întâmpinată în linişte la standurile de carte iar fluxul de cititori în căutare de reduceri şi de noutăţi editoriale este concentrat în weekend. Pentru editura Herald târgul Gaudeamus este unul dintre cele două puncte importante din an în privinţa efortului de a prezenta noutăţi, de a aduce publicului oportunitatea întâlnirii cu invitaţi speciali şi de a oferi reduceri încurajante la achiziţia de carte. E o sărbătoare pentru că deja publicul şi editurile se pregătesc în acelaşi timp pentru acest târg-eveniment iar coordonarea aceasta aduce mulţumire ambelor părti implicate.

2. Care este strategia editurii dumneavoastră pentru ediţia de anul acesta? Ce evenimente pregătiţi (lansări de carte, scriitori autohtoni sau străini prezenţi, dezbateri, cercuri literare etc.)?

Anul acesta editura Herald încurajează publicul să citească doar ceea ce are nevoie în MOMENTUL PREZENT! Noi credem că fiecare carte îşi găseşte cititorul şi că în biblioteca Herald oricare dintre noi îşi poate găsi o carte-ghid de care are nevoie în fiecare moment. Colecţiile noastre sunt dezvoltate în zone de specialitate care acoperă interesele multor categorii de public căutător. 

În 2014, printre noutăţile prezentate în premieră la Târg se numară titluri de Alan Watts, istorica poveste a lui Black Elk intitulată în colecţia noastră Şamanism Marea Viziune, dar şi mult aşteptata Creaţie a lui Edward Wilson.  

Evenimentele de la târgul de anul acesta anunţă lansări de carte zen, titluri de parentaj, cărţi de psihanaliză şi mindfulness. Printre vedetele lansate amintim carteaMindfulness zi de zi de Jon Kabat Zinn sau Sex şi dragoste de Eric Berne iar în zona de parentaj lansarea cărţii Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă, eveniment desfăşurat în prezenţa autoarei Raluca Marchiş. Programul complet al lansărilor la standul Herald, în timpul târgului: http://on.fb.me/1HeIMEJ

b2ap3_thumbnail_banner_gaudeamus_2014_1600x350_20141119-094947_1.jpg

3. Ce oferte inedite aduceţi în acest an şi ce mai înseamnă inedit în 2014 în domeniu?

Inedit pentru piaţa de carte înseamnă program de marketing concretizat în viziunea editurii. Pentru Herald inedit în seamna dezvoltarea unor noi colecţii de carte modernă, carte contemporană, care fie vorbeşte despre terapii alternative, despre funcţionarea creierului uman sau despre religie fără spiritualitate, ori parentaj, acestea sunt colecţii care împărtăşesc o anume ecologie mental-emoţională, dezvoltă idei care au fost oferite lumii cu secole în urmă prin textele fundamentale emanate de marile culturi, publicate de editura Herald într-un dintre cele mai vechi colecţii. Nu ne-am schimbat profilul editorial, doar aducem alături de texte recunoscute acea înţelepciune străveche comunicată pe înţelesul omului contemporan.

4. Care credeţi că este profilul cumpărătorului editurii dumneavoastră pentru această ediţie? Care sunt cititorii pe care preconizaţi că îi veţi mai atrage?

Cititorii noştri constanţi sunt oameni insteresaţi de propria dezvoltare, oameni care îşi doresc să răspundă la întrebări fundamentale, oameni interesaţi de texte originale, importante. Noile colecţii vor satisface, credem noi, interesul lor pentru cei mai cunoscuţi gânditori ai prezentului, cum sunt Kabat Zinn sau Sam Harris.

5. De ce consideraţi că este importantă participarea la un astfel de târg?

Piaţa de carte din România este susţinută în mod recunoscut de toate editurile, de două importante evenimente în fiecare an: Bookfest şi Gaudeamus. Târgul de carte Gaudeamus a devenit o marcă a vieţii culturale în România şi este întotdeauna un climat definit de profesionalism în organziarea de evenimente culturale şi în prezentarea de noutăţi editoriale.

TE ASTEPTAM ALATURI DE NOI LA STANDUL EDITURII HERALD!

CITESTE CARTEA DE CARE AI NEVOIE ACUM!

b2ap3_thumbnail_banner_gaudeamus_2014_1600x350_sacaosa_hh.jpg

 

Comentarii