Contele de Saint-Germain

Omul care sfideaza timpul

Adevarat cosmopolit al misterului - contele de Saint-Germain - a fost un aristocrat de origine necunoscuta din secolul al XVIII-lea. Dispunea de o mare avere si frecventa cercuri sociale inalte. Era renumit pentru arta cu care conversa si un muzician priceput. Sugera ca avea o varsta...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Contele de Saint-Germain - Omul care sfideaza timpul
Colectia
LOGOS
Anul publicarii
2009
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
224
ISBN
978-973-111-136-0
Cod Bare EAN
5948417060246

Descriere

Adevarat "cosmopolit al misterului", contele de Saint-Germain, a fost un aristocrat de origine necunoscuta din secolul al XVIII-lea. Dispunea de o mare avere si frecventa cercuri sociale inalte. Era renumit pentru arta cu care conversa si un muzician priceput. Sugera ca avea o varsta de ordinul secolelor si ca stapanea procesul fabricarii diamantelor. Nu manca niciodata in public, era ambidextru si, in masura in care se putea cunoaste acest lucru, traia intr-un celibat desavarsit.

A servit ca diplomat secret intre Franta si Anglia si este posibil sa fi jucat un rol important in francmasonerie. A fost prieten intim cu Maria Antoaneta, Ecaterina cea Mare, Voltaire, Rousseau, Mesmer si Casanova. S-a ocupat printre altele cu tehnologia materialelor si textilelor ca si cu alchimia, la fel ca multi intelectuali ai vremii, cum ar fi Isaac Newton. Acestea sunt fapte istorice stabilite, documentate cu ajutorul importantei colectii de relatari contemporane din aceasta carte.

Mai putin intelese sunt unele dintre povestile bizare care au circulat despre contele cel amagitor: arata intotdeauna cam de patruzeci de ani, aparea din cand in cand pe neasteptate dupa moartea sa oficiala (pe 27 februarie 1784), facea profetii exacte, lipsite de ambiguitate, putea sa transmute materia si sa se teleporteze spontan in locuri indepartate. Teosofii l-au considerat pe Saint-Germain drept unul dintre nemuritorii ascunsi care manipuleaza istoria. In secolul al XX-lea, diferite miscari pseudo-spirituale l-au ridicat la statutul de semizeu, de "Maestru inaltat".

Exista probabil o explicatie rezonabila pentru unele dintre anomaliile din povestire. Multe dintre memoriile lui Saint-Germain au fost scrise la ani distanta de la evenimente si, fara indoiala, infrumusetate in momentul in care au fost redate. El a fost in legatura cu mai multi aristocrati cu nume similare, ceea ar putea explica zvonurile referitoare la ubicuitate. De asemenea, contele a fost tinta unor comentarii ironice. Voltaire spune cu sarcasm ca Saint-Germain este "un om care stie totul si nu moare niciodata", expresie pe care unii au luat-o, din nefericire, literal. (Este de presupus ca Voltaire a vrut sa spuna ca era imposibil sa fie facut sa taca!). Un comedian parizian contemporan pe nume Gower avea un intermezzo popular in care contele spunea povesti si mai extravagante, inclusiv ca l-a sfatuit pe Iisus si este posibil ca unele dintre aceste gaguri sa se fi amestecat in memoria populara cu povestile exagerate care circulau deja pe seama acestuia. Apoi sunt impostorii. In 1760, in timpul unei calatorii in Elvetia, Casanova a pretins ca este contele. Aleister Crowley a flirtat cu ideea de a se deghiza in Saint-Germain.

Asadar, Saint-Germain a fost un calator in timp? Un vampir? Un agent secret al iluminatilor? Sau o farsa perpetuata de o serie irelevanta de sarlatani? Aceasta carte este prima lui biografie, o incercare de a pune in discutie destinul acestui personaj misterios.

CUPRINS

CUVANT INAINTE 5

CAPITOLUL I

Mistic si filosof 7

CAPITOLUL II

Calatoriile si cunostintele sale 26

CAPITOLUL III

Se apropie pericolul 49

CAPITOLUL VI

Prevestiri tragice 65

CAPITOLUL V

Lucrarea politica 81

CAPITOLUL VI

Saint Germain in "Documentele Mitchell" 96

CAPITOLUL VII

Traditia masonica 110

CAPITOLUL VIII

Lucrarea masonica si traditiile austriece 119

ANEXA I 141

ANEXA II 145

ANEXA III 179

ANEXA IV 193

ANEXA V 196

ANEXA VI 197

ANEXA VII 209


Isabel Cooper - Oakley

Isabel Cooper s-a nascut la Amritza, in India. Dupa studii in India si un stagiu petrecut in calitate de asistenta a col.  Olcott, unul din co-resedintii societatii teozofice, se casatoreste cu Alfred Oakley. Dupa detinerea unui post in conducerea Universitatii Madras, se stabileste in Europa, unde isi redacteaza cele mai multe dintre cartile care au facut-o cunoscuta. Dintre acestea, amintim:

* An Introduction to Masonry and Mysticism

* Secret Writings and Ciphers

* Masonry and Medieval Mysticism: Traces of a Hidden Tradition,

* The Troubadours and Freemasonry

* Count of Saint-Germain,

* The Count of St. Germain: Mystic and Philosopher,

* The Tradition of the Knights Templar

* Freemasonry and the Heavenly Kingdom of the Holy Grail

* The Count of Saint-Germain and Tragical Prophecies

* Masonic Tradition and the Count of Saint-Germain

* The Count of Saint-Germain and His Political Work

* Mystical Traditions

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000F24
Anul aparitiei
2009
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Limba
Romana
Nr. pagini
224
ISBN
978-973-111-136-0
Traducator
Cornelia Zamfirescu

Articole