15%

Istoria filosofica si politica a ocultismului

Magie, vrajitorie, spiritism si alchimie

Felix Fabart (Autor)

A scrie istoria initierii si luptelor purtate inseamna a scrie istoria genezei intelectuale - morale si religioase a omenirii. Am putea consacra acestui demers volume intregi - fara ca interesul sa scada - dar ar fi un efort prea mare - asa ca ne vom margini la urmatorul plan: Ocultismul la evrei - la greci - romani si in Galia; Vrajitoria in Evul Mediu si alchimia; Teurgia – spiritismul si magnetismul – in epoca moderna.

Disponibil in stoc
Istoria filosofica si politica a ocultismului - Magie, vrajitorie, spiritism si alchimie
27,20 RON 32,00 RON
(-15%)
27,20 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
QUINTA ESSENTIA
Anul publicarii
2018
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-689-1
Cod Bare EAN
5948417190394

Descriere


A scrie istoria initierii si luptelor purtate inseamna a scrie istoria genezei intelectuale, morale si religioase a omenirii. Am putea consacra acestui demers volume intregi, fara ca interesul sa scada, dar ar fi un efort prea mare, asa ca ne vom margini la urmatorul plan: Ocultismul la evrei, la greci, romani si in Galia; Vrajitoria in Evul Mediu si alchimia; Teurgia – spiritismul si magnetismul – in epoca moderna.


Aceste trei diviziuni corespund unor trei etape specifice ale magiei (expansiune, decadere, reinnoire) si ne ofera posibilitatea folosirii, cronologic, a catorva documente interesante si inedite care ne-au facut sa scriem aceasta lucrare, chiar daca in acest domeniu exista deja multe alte carti atragatoare.


Daca vom lasa deoparte Vechiul Testament si vom deschide Noul Testament, vom descoperi si aici o sumedenie de fapte care au legatura cu clarviziunea, cu invocarea spiritelor mortilor, cu vrajitorii si, in plus, cu actiunea directa a unei lumi „oculte”, inclusa in lumea noastra, care actioneaza pentru sau impotriva noastra, fie ca solicitam sau nu aceasta interventie, fie ca o provocam sau ca se manifesta spontan, prin binecuvantari sau blesteme.


In acele vremuri, ocultismul domina evenimentele si umanitatea, iar initiatii erau deopotriva primiti cu onoruri si considerati cei mai intelepti dintre oameni. Vom dovedi pe scurt faptul ca, in general, vrajitorii au fost fata de magi si fața de teurgi ceea ce empiricii sunt fata de savanti. Presimtim insa si o noua revenire a ocultismului, caci practicanții de astazi, discipoli ai lui Swedenborg, Mesmer, Fourier, Allan Kardec etc., provoaca in mod curent fenomene similare celor numite odinioara miracole, fenomene care insa nu au incetat sa apartina domeniului naturii, dupa cum postula vechea filosofie hermetica si dupa cum profetesc spiritistii, adica fauritorii moderni ai ocultismului.


Felix FabartCuprins


Prefata ........................ 5


Partea I
Capitolul I
Magii ........................ 15
Capitolul II
Ocultismul la evrei ........................ 22
Capitolul III
Ocultismul in Grecia si la Roma ........................ 31
Capitolul IV
Ocultismul la gali ........................ 53
Capitolul V
Vrajitoria in Evul Mediu ........................ 68
Capitolul VI
Alchimia ........................ 104


Partea a doua
Ocultismul in epoca moderna ........................ 113
Capitolul I
Fenomenele spiritualismului ........................ 113
Capitolul II
Experiente si constatari ale autorului lucrarii de fata ........................ 159
Capitolul III
Incarnarea si dezincarnarea lui Katie King ........................ 211
Capitolul IV
Consideratii despre magnetismul uman ........................ 223


Felix Fabart

Felix Fabart (1838-1919), topograf si jurnalist francez, a fost un pasionat cercetator al misterelor, care a prezentat istoria spiritului uman dintr-o perspectiva oculta. Acest autor considera ca nu exista nimic ocult sau supranatural in sanul naturii. Este doar necunoscut – iar necunoscutul de ieri devine adevarul de maine…

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000U039
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Histoire philosophique et politique de l'occulte
Teme de interes
Cabala, alchimia si puterea cuvantului, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-689-1
Traducator
Gabriel Doru Avram

Articole