15%
Nagarjuna

Epistola catre un prieten

Categorii: Ce ne transmite budismul? , budism

Epistola catre un prieten contine rezumatul intregii practici a buddhismului si este compus in special pentru laicii care doresc sa integreze invataturile lui Buddha in viata cotidiana.

Stoc limitat
Epistola catre un prieten
Epistola catre un prieten contine rezumatul intregii practici a buddhismului si ...
27,20 RON 32,00 RON
(-15%)
27,20 RON 32,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Epistola catre un prieten este o opera de capatai care face parte din vasta colectie a lucrarilor majore ale lui Nāgārjuna, lucrari ce acopera toate domeniile cunoasterii - sūtre, tantre, medicina, arte si filosofie sociala. Scrierea este compusa sub forma unor sfaturi oferite de catre Nāgārjuna unui prieten foarte bun, si in acelasi timp si discipol - regele Gautamiputra. Textul contine rezumatul intregii practici a buddhismului si este compus in special pentru laicii care doresc sa integreze invataturile lui Buddha in viata cotidiana. Timp de multe secole, pe vremea cand buddhismul inca prospera in India, acest text a devenit un fel de Biblie pentru toata lumea. Multi oameni il stiau pe de rost datorita formei sale concise. Acesta a fost unul dintre textele buddhiste cele mai raspandite, o carte a tuturor oamenilor din India.

- Gonsar Tulku Rinpoche

Multe dintre cartile lui Nāgārjuna au devenit foarte populare in Tibet, servind ca fundatii si linii calauzitoare importante in dezvoltarea celor patru mari traditii ale buddhismului tibetan. Una dintre cele mai practice si profunde scrieri ale lui Ācārya este Suhṛllekha, sau Epistola catre un prieten. Insemnatatea ei in traditiile tibetane este indicata de faptul ca de-a lungul secolelor au fost scrise cateva duzini de comentarii, de diferite lungimi, de catre mari lama carturari din toate scolile... Volumul de fata contine comentariul Venerabilului Rendawa, unul dintre cei mai ilustri lama ai traditiei Sakya, un comentariu ce are meritul de a oferi o interpretare general acceptata de catre toate traditiile tibetane.

- Gyatsho Tshering

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000J30
Colectia
HIMALAYA
Autor
Nagarjuna
Anul aparitiei
2014
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Letter to a Friend
Teme de interes
Ce ne transmite budismul?, budism
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-484-2
Traducator
Mircea Alin Tocaciu