15%
Dalai Lama

O minte profunda - Cultivarea intelepciunii in viata de zi cu zi

Categorii: Ce ne transmite budismul? , Invataturile Maestrilor Spirituali , Invataturile lui Dalai Lama , Obiective si intentii pentru 2021 , Zilele Sanatatii Mintale , budism , titluri Herald

O minte profunda este o sursa de intelepciune pentru toti cei dedicati schimbarii lumii prin dezvoltarea propriilor capacitati spirituale - indiferent daca sunt sau nu budisti.

Disponibil in stoc
O minte profunda - Cultivarea intelepciunii in viata de zi cu zi
O minte profunda este o sursa de intelepciune pentru toti cei dedicati schimbari...
22,95 RON 27,00 RON
(-15%)
22,95 RON 27,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Poate ca principala diferenta dintre budism si alte religii sta in intelegerea identitatii noastre esentiale. De fapt, existenta sufletului sau a sinelui – idee centrala in hinduism, iudaism, crestinism si islam – este negata in budism. Ba mai mult, credinta intr-un „sine” este considerata principala sursa a dificultatilor din viata noastra. Cu toate acestea, o intelegere adevarata a invataturii budiste nu ne indreapta catre o perspectiva asupra lumii cinica si plina de disperare, care ofera senzatia ca viata nu are niciun sens. Nicidecum. O intelegere veritabila conduce la o fericire autentica pentru individ si la cea mai mare compasiune pentru ceilalti.

In 2003 si in 2007, Dalai Lama a fost invitat la New York pentru a tine o serie de prelegeri despre perspectiva esentiala budista asupra irealitatii sinelui. O minte profunda este rezultatul acelor prelegeri si are rolul de a raspandi constientizarea acestei doctrine esentiale si a utilitatii sale, cu scopul de a avea o viata incarcata de sens si fericita.

Pe langa faptul ca Dalai Lama ofera o expunere completa a invataturilor sale asupra acestor puncte filosofice cheie, el arata cititorilor cum sa integreze aceste invataturi in viata lor cu recomandari in vederea practicii individuale. Doar traindu-le activ vom da acestor invataturi posibilitatea sa produca in noi o transformare autentica a perceptiei pe care o avem despre noi insine si despre viata noastra.

O minte profunda este o sursa de intelepciune pentru toti cei dedicati schimbarii lumii prin dezvoltarea propriilor capacitati spirituale, indiferent daca sunt sau nu budisti.

*

„Radacina nefericirii noastre o constituie conceptia eronata pe care o avem, potrivit careia posedam un sine adevarat, care are substanta si este permanent. Insa budismul afirma ca exista o cale de iesire din aceasta confuzie. Aceasta consta in realizarea si dobandirea adevaratei noastre identitati: cea care exista dincolo de falsele noastre conceptii legate de un sine individual si permanent.”
Dalai Lama, O minte profunda

CUPRINS


Prefata 5

Introducere 9

I Diversitatea traditiilor spirituale ...................11
II Elemente distinctive ale budismului ................... 24
III Budismul – scolile si diviziunile ................... 33
IV Cele Patru Adevaruri Nobile ................... 45
V Rolul karmei ................... 50
VI Identificarea sinelui ................... 56
VII Perspectiva scolii Hinayana ................... 75
VIII Perspectiva scolii Doar Constiinta 80
IX Calea de mijloc ................... 85
X Mijloacele juste ale caii ................... 111
XI Cum sa practicati ................... 136

Postfata ................... 151

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000J043
Colectia
HIMALAYA
Autor
Dalai Lama
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
A Profound Mind: Cultivating Wisdom in Everyday Life
Teme de interes
Ce ne transmite budismul?, Invataturile Maestrilor Spirituali, Invataturile lui Dalai Lama, Obiective si intentii pentru 2021, Zilele Sanatatii Mintale, budism, titluri Herald
SKU editii anterioare
000J35
ISBN editii anterioare
978-973-111-633-4
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-731-7
Cod bara editii anterioare
5948417090359
Traducator
Marilena Constantinescu